1400/11/24١٢:٥٦
پیشرفت رشته پرستاری در ایران بعد از انقلاب، بی نظیر است
پیروزی انقلاب اسلامی در همه عرصه ها موجب پیشرفت و تحول شد، یکی از موارد شاخص آن در حوزه پرستاری بود به طوری که در 40 سال گذشته، این رشته با تصویب قوانین مختلف به یک حرفه علمی و دانشگاهی تبدیل و زمینه رشد و بهبود کمی و کیفی خدمات سلامت شد.
شمس الدین شمس، رئیس شورای عالی نظام پرستاری در گفتگو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: تشکیل سازمان نظام پرستاری یکی از خواستههای چندین ساله جامعه پرستاری کشورمان حتی قبل انقلاب بود، که بعد از انقلاب به ثمر نشست.
وی ادامه داد: از دیگر دستاوردهای پرستاری در بعد از انقلاب، گسترش آموزش در دانشکدههای پرستاری در سطوح مختلف تحصیلی اعم از کارشناسی و کارشناسی ارشد تا دکتری بود. همچنین اساتیدی در این حوزه داریم که جزو افراد شاخص و برتر در فعالیت های دانش در کشور هستند.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: بعد از انقلاب قوانینی برای جامعه پرستاری در مجلس به تصویب رسید، که نقطه عطف آن تعرفه گذاری خدمات پرستاری است.
وی ادامه داد: مهمترین مزیت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری این است که خدمات پرستاران دارای هویت مستقل می شود، و تا جایی که اطلاع دارم در هیچ کشوری از جهان این قانون اجرا نشده است .
شمس گفت: رشته پرستاری بعد از انقلاب جزو یکی از رشتههای پرطرفدار در بین جوانان است و این نشان از ارتقای رشته پرستاری نسبت به گذشته و علاقه مندی بیشتر جوانان به این رشته است.
رئیس شورای عالی سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: جامعه پرستاری در راه رسیدن به مطالباتشان نیاز به اتحاد دارند و تمام سطوح پرستاری از دانشجویان گرفته تا مسئولان نظام همه باید متحد در جهت ارتقای پرستاری تلاش کنیم.
یعقوب قدسیان، معاون سابق توسعه نظام پرستاری، درباره پیشرفت در حوزه پرستاری گفت: قبل از انقلاب توجه زیادی به رشته پرستاری نمی شد و بیشتر جنبه کمک رسانی داشت اما بعد از انقلاب به این رشته توجه ویژه شد و این رشته به یک رشته علمی و حرفه تبدیل شد.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب تحصیلات کارشناسی وتا دکترا در این رشته در ایران وجود نداشت اما بعد انقلاب رشته پرستاری رشد کرد و به یک عنون یک رشته دانشگاهی در میان مردم شناخته شد.
پرستاری محور رشد بیمارستانها قرار گرفت
قدسیان افزود: بعد از انقلاب ورود افراد شاخص به این رشته باعث ارتقاء و رشد پرستاری شد و پرستاری محور رشد بیمارستانها قرار گرفت. اگر کادر پرستاری در همان حد گذشته می ماند، این گونه رشته پرستاری تخصصی رشد نمی کرد.
وی گفت: پیشرفت جامعه در بعد سلامت و بهداشت با رشد علمی و تخصصی پرستاران همراه بود و اگر رشته پرستاری نبود بسیاری از رشته ها و درمان های دیگر پا نمی گرفت. برای مثال در بحران کرونا جامعه با علم و تخصص پرستاران آشنا شد و اگر پرستاران نبودند نمی توانستیم این بحران را کنترل کنیم.
قدسیان گفت: قبل از انقلاب رشته پرستاری در حد این بود که به بیمار دارو بدهد، اما اکنون تمام بخش های تخصصی و فوق تخصصی توسط پرستاران اداره میشود.
گسترش علم پرستاری بعد از انقلاب
وی اضافه کرد: از جمله اتفاقات مهمی که بعد از انقلاب رخ داد گسترش علم و مکتوبات فارسی بود ما قبل از انقلاب رفرنسهای فارسی نداشتیم، تمام کتابهای که استفاده می کردیم انگلیسی بود. اما بعد از انقلاب سرانجام خود جامعه پرستاری پیشگام شدند و کتابهای انگلیسی را ترجمه کردند و منابع را در اختیار دانشجویان قرار دادند، و پرستاری تبدیل به یک رشته علمی در جامعه شد.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |