1402/08/20١٤:٥٠

معاون اجرایی هیأت‌مدیره نظام پرستاری تهران:

وزارت بهداشت تعرفه‌های پرستاری را هر چه سریع‌تر و درست اجرا کند

وزارت بهداشت تعرفه‌های پرستاری را هر چه سریع‌تر و درست اجرا کند

معاون اجرایی هیأت‌مدیره نظام پرستاری تهران، گفت: انتظار ما از وزارت بهداشت این است که تعرفه‌ها را هر چه سریعتر و به روش درست اجرایی کند.

سبحان حسنوند معاون اجرایی هیأت‌مدیره نظام پرستاری تهران در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، گفت: یکی از مهمترین مسائل پرستاران، تعرفه‌گذاری مراقبت‌های پرستاری است که بعد از ۱۶ سال به موسم اجرا رسید، لکن در حال حاضر به روش صحیح اجرا نمی‌شود.

وی افزود: سال گذشته، هیأت وزیران تعرفه گذاری خدمات پرستاری را با ۱۷ بند تصویب کرد و امسال هم در بازنگری انجام شده در شورایعالی بیمه، به ۲۷ بند رسید که با توجه به افزایش ارزش نسبی، افزایش ضریب ریالی و ورود به سرانه در سال ۱۴۰۲ که با پیگیری‌های سازمان نظام پرستاری انجام شد، بسیار مبارک بود.
 
معاون اجرایی هیأت‌مدیره نظام پرستاری تهران، ادامه داد: وزارت بهداشت در آیین‌نامه بازتوزیع تدوین شده با مشارکت سازمان نظام پرستاری به صورت یک طرفه تغییراتی ایجاد کرد که این موضوع انتقادات زیادی را از سمت جامعه پرستاری به همراه داشت.
 
حسنوند تصریح کرد: در سال گذشته وزارت بهداشت قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری را در برخی از استان‌ها به صورت محدود و به شکل علی‌الحساب و سلیقه‌ای اجرا کرد و تعرفه‌گذاری براساس قانون و آیین‌نامه‌های مربوطه اجرا نشد.
 
وی بیان کرد: رئیس کل سازمان نظام پرستاری در آن زمان اعتراض خود را به نحوه اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری ابراز کرد؛ البته باید تعرفه‌های پرستاران براساس قانون و آیین‌نامه‌هایی که مورد قبول جامعه پرستاری است، طبق سامانه «اچ‌آی‌اس» بیمارستان‌ها محاسبه و اجرا می‌شد که متاسفانه انجام نشد.
 
سوپروایزر بیمارستان عدل، اضافه کرد: اکنون باید پیگیری‌ها انجام شود که قانونی که تصویب شده و مسئول اجرای آن نیز وزارت بهداشت است، به درستی و در راستای منافع پرستاران اجرا شود، سؤال این است که چرا این قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری را با اعمال سلیقه و نصفه و نیمه اجرا می‌کنند؟ 
 
حسنوند همچنین درباره وضعیت معیشت پرستاران نیز، گفت: بسیاری از پرستاران از مشکلات مالی و معیشتی رنج می‌برند و همین مسائل معیشتی و دریافتی‌های کم باعث شده تا اکثر پرستاران به مهاجرت روی بیاورند.
 
وی ادامه داد: یکی از راه‌حل‌های کاهش مهاجرت پرستاران، توجه به مسأله معیشتی و مالی پرستاران است.
 
معاون اجرایی هیأت‌مدیره نظام پرستاری تهران درباره کمبود نیروی پرستاری، بیان کرد: کمبود نیرویی که ما داریم، در درجه اول مربوط به تعدادی از افراد است که آموزش می‌بینند، اما وارد بازار کار نمی‌شوند، بلکه برخی‌ها مهاجرت کرده و برخی دیگر به سمت مشاغل آزاد سوق پیدا می‌کنند.
 
حسنوند با بیان اینکه در دوره کرونا اهمیت پرستاری برای جامعه روشن شد و لطفی که مقام معظم رهبری به پرستاران داشتند برهمگان واضح است، اظهار کرد: متأسفانه هم‌لباس‌های خودمان که دروزارت بهداشت هستند، آن طور که انتظار می‌رفت، تعرفه‌ها و قوانین را اجرایی نکردند و انتظار ما از وزارت بهداشت این است که تعرفه‌ها را هر چه سریعتر و به روش درست اجرایی کند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: