1402/11/14١٢:١٥

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری:

توزیع عادلانه تعرفه پرستاری از مطالبات به حق جامعه پرستاری است

توزیع عادلانه تعرفه پرستاری از مطالبات به حق جامعه پرستاری است

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری، توزيع عادلانه تعرفه پرستاری را از مطالبات به‌حق پرستاران دانست و گفت: همکاران فهيم ما انتظار دارند، دو سال پس از اجرای تعرفه‌گذاری، بازبینی دستورالعمل‌ها و ضرایب صورت گیرد.

مرتضی سپهریان عضو شورای عالی نظام پرستاری در گفت‌وگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه بازبینی و اصلاح قانون تعرفه‌گذاری یکی از اولویت‌های شورای عالی نظام پرستاری دوره ششم است، اظهار کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری پس از دوره کرونا و مجاهدت‌هایی که پرستاران در آن دوران سخت انجام دادند، با نگاه ویژه رهبر معظم انقلاب و عزم دولت، پس از ۱۵سال اجرایی شد.

سپهریان افزود: متأسفانه به علت عدم توجه مناسب به جزئیات در تدوین بسته‌های خدمتی و دستورالعمل‌های بازتوزیع، فاصله پرداختی نامناسبی در پرداختی‌ها به‌وجود آمد. توزیع عادلانه تعرفه پرستاری از مطالبات به‌حق جامعه پرستاری است و همکاران فهیم ما انتظار دارند دو سال پس از اجرای تعرفه‌گذاری، بازبینی دستورالعمل‌ها و ضرایب تعرفه‌گذاری صورت بگیرد‌.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری، ادامه داد: لزوم اصلاحات کارشناسی در دستورالعمل‌های احصا و بازتوزیع در بخش‌هایی مثل اتاق عمل، درمانگاه، اورژانس، دیالیز و فوریت‌های پزشکی به شدت احساس می‌شود.

سپهریان، گفت: شورای‌عالی نظام پرستاری از ابتدای آغاز به کار خود به حل مشکلات جامعه پرستاری و بازبینی دستورالعمل‌ها و ضرایب تعرفه‌ها، توجه ویژه داشته و کارگروه ویژه‌ تعرفه‌گذاری در شورا با اکثریت آرا تشکیل شده است.

وی ادامه داد: امیدواریم با توجه به ایجاد رویکرد جدید و فضای گفتمانی که بین شورای‌عالی نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت به‌وجود آمده است و نگاه تعاملی که جایگزین نگاه تقابلی شده، بازنگری تعرفه‌ها صورت گیرد.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری، تصریح کرد: در چهارم بهمن ماه، کارگروه تعیین ارزش‌های نسبی بسته خدماتی مراقبت‌های پرستاری در اتاق عمل در وزارت بهداشت برنامه‌ریزی شده بود که با توجه به مساعدت آقای دکتر عبادی، از اعضای شورای عالی نظام پرستاری نیز دعوت به عمل آمد و پیشنهادات خوبی در بازبینی تعرفه‌های اتاق عمل ارائه کردیم که امیدواریم جلسات مشابهی برای سایر بخش‌ها نیز برگزار شود.

سپهریان با بیان اینکه اتفاقات خوبی در سال‌های اخیر برای جامعه پرستاری نیفتاده است، بیان کرد: اصلاح نشدن فرمول اضافه‌کاری گروه پرستاری و کادر سلامت و عدم برقراری فوق‌العاده خاص از مواردی است که طی سال‌های اخیر رخ داده که باید اصلاحات و بازبینی‌ در آن‌ها صورت گیرد.

وی اضافه کرد: امسال مصوبه‌ای برای فوق‌العاده خاص به تصویب رسید‌ و نسخه جدید و عجیبی در خصوص برقراری فوق‌العاده خاص نظام سلامت ارائه شد که ایجاد تبعیض بین کارکنان دولت در برقراری فوق‌العاده خاص موجی از یأس و ناامیدی در کارکنان سلامت ایجاد کرده است..

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری با بیان اینکه مشکلات و تنش‌های پرستاران در محیط کار بسیار زیاد است، خاطرنشان کرد: تنش‌ها و مشکلاتی از جمله خطرات محیط کار، استرس‌ها و فشارهای عصبی، خستگی، مخاطرات بیماری‌ها و مخاطرات روانی، بیولوژیک، شیمیایی، درگیری‌های فیزیکی با همراهان بیماران، از جمله مشکلات و مسائل پرستاران است و همکاران که در شیفت‌هایی طولانی در حال خدمت‌رسانی هستند، دچار فرسودگی شغلی می‌شوند که نیاز به توجه بیشتر و جدی‌تری به پرستاران احساس می‌شود.

سپهریان، تصریح کرد: در شرایط کنونی نیز به دلیل کمبود نیرو، اضافه‌کار اجباری به پرستاران تحمیل می‌شود که این کمبود نیرو باعث شده، شدت این مسائل افزایش محسوسی یابد، به همین دلیل است که پرستاری، طبق قانون، جزو مشاغل سخت و زیان‌آور قرار محسوب می‌شود.

وی تأکید کرد: در قوانینی از جمله ماده ۶۶قانون تأمین اجتماعی، قانون شرایط بازنشستگی جانبازان و معلولان و در بند ۴قانون بهره‌وری، مصوب سال ۸۶،به این موضوع اشاره شده که پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است، اما این قانون صرفا روی کاغذ است و در عمل اجرا نمی‌شود و در صورت تمایل پرستاران برای استفاده از این قانون، باید از هفت‌خوان رستم عبور کنند.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاری، گفت: در شرایط فعلی نیز افزایش سن بازنشستگی تصویب شده که نیاز است مشاغل سخت و زیان‌آور از آن مستثنی شوند.

سپهریان با اشاره به رشادت‌ها و فداکاری‌های کادر درمان، به‌ویژه پرستاران در دوران شیوع بیماری کرونا، بیان کرد: کادر سلامت در دوران کرونا امتحان خود را به خوبی پس داده و در زمانی که سخت‌ترین لحظات برای بیماران و مردم وجود داشت، فداکارانه به بیماران خدمت‌رسانی کردند و اکنون انتظاراتی دارند که لازم است به آن‌ها توجه شود، جذب نیروهایی که در دوران کرونا داوطلبانه با نظام سلامت همکاری کردند، افزایش رضایت شغلی با تبدیل وضعیت نیروهایی که با اسامی مختلف و متنوع در حال فعالیت هستند و همچنین کاهش مالیات‌ها از جمله اقداماتی است که باید برای رفاه بیشتر پرستاران، صورت گیرد.

عضو شورای‌عالی نظام پرستاریهمچنین ابراز امیدواری کرد که با اهتمام دولت در حمایت از پرستاران، اقدامات خوبی در راستای بهبود وضعیت جامعه پرستاری صورت گیرد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: