1403/05/01١٢:١٠

رئیس کل سازمان نظام پرستاری:

ابر مشکل پرستاران کمبود نیروست/ پرداخت تعرفه پرستاران ۹ ماه عقب است

ابر مشکل پرستاران کمبود نیروست/ پرداخت تعرفه پرستاران ۹ ماه عقب است

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: ابر مشکل پرستاران کمبود نیروست و بر اساس نظرخواهی از آنان اجرای درست فوق‌العاده خاص، تعرفه گذاری و اصلاح روند اضافه کاری مهمترین مطالبه پرستاران است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان امروز در اجلاس هیئت مدیره‌های نظام پرستاری سراسر کشور اظهار کرد: ما امروز در نظام سلامت با چند مشکل مواجه هستیم و ابربحران نظام سلامت، کمبود نیروی انسانی است‌. ناامیدی و میل به مهاجرت در بین نیروی انسانی نظام سلامت موج می‌زند و نمونه آن در تعداد دریافت‌ گواهی‌های گوداستندینگ برای مهاجرت پرستاران است. اگر از این معضل جلوگیری نشود منجر به صدمه به نظام سلامت و سلامتی مردم جامعه خواهد شد.
 
وی افزود: برای تربیت یک پرستار ۴ تا ۶ سال و برای تامین و تربیت پزشکان جدید ۱۲ سال زمان نیاز است و بنابراین از امروز باید برای حل معضل کمبود نیروی انسانی چاره اندیشی شود.
 
وی ادامه داد: ما ۲۷۷ هزار و ۷۲۸ نفر عضو رسمی در سازمان نظام پرستاری داریم و یکی از بزرگترین نهادهای صنفی کشور هستیم 
 
وی با بیان این‌که در کشور به طور متوسط ۹ ماه عقب ماندگی در پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری وجود دارد که بخشی از آن به دلیل تاخیر بیمه‌هاست، گفت: در زمینه اضافه کاری به طور متوسط ۳.۵ ماه معوقه وجود دارد و بنابراین باید برای رفع مشکلات معیشتی پرستاران گام برداریم.
 
تربیت بهیار برگشت به عقب است
 
نجاتیان یادآور شد: برخی به دنبال تربیت نیروهای حد واسط مانند بهیاری هستند که ما معتقدیم این موضوع برگشت به عقب و ناکارآمد است زیرا برخورداری از نیروهای باتجربه و متخصص اهمیت دارد و به نظر ما در دولت آینده یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها باید تامین نیروی انسانی کافی باشد. دولت چهاردهم به جای سرمایه گذاری روی سخت افزار و ساخت بیمارستان باید به فکر تامین نیروی انسانی متناسب باشد. 
 
وی به لزوم تغییر نگاه به نقش‌آفرینی پرستاران در بخش‌های مختلف اشاره و بیان کرد: ما در شرایطی هستیم که نیازهای سلامت مردم متحول و هرم جمعیتی و بار بیماری‌ها تغییر کرده و باید به بخش‌های مختلف از جمله پیشگیری، مراقبت در منزل، توانبخشی و طب تسکینی توجه شود.
 
وی رفع مشکلات معیشتی پرستاران، حذف اضافه کاری های اجباری، اجرای قانون مشاغل سخت و زیان آور، تبدیل وضعیت پرستاران شرکتی را از مطالبات مهم جامعه پرستاری از دولت آینده عنوان و خاطرنشان کرد: در حوزه ترمیم حقوق و اضافه کار پیگیری‌هایی در این دوره انجام شده است. 
وی گفت: در دوره قبلی مجلس، فوق العاده خاص را مربوط به جامعه پرستاری عنوان کردند اما آن‌چه اجرا شد برای تمام کارکنان نظام سلامت بود که حدود ۶۰۰ هزار نفر هستند و مبلغ آن نیز قابل توجه نبود. این مبلغ از منابع ناپایدار درآمدهای اختصاصی دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت می‌شود و امیدواریم منابع تامین آن پایدار شود.
 
پلیس در اورژانس بیمارستانها مستقر شود
 
رئیس کل سازمان نظام پرستاری اعمال خشونت علیه کادر درمان و پرستاران در برخی استان‌ها را از مشکلات برخی پرستاران عنوان و تصریح کرد: آمار خشونت‌ها علیه پرستاران در برخی بیمارستان‌ها و شهرستان‌ها نگران‌کننده است و بنابراین در برخی استانها نیاز داریم پلیس در اورژانس بیمارستان‌ها حضور پیدا کند. ما درک می‌کنیم که افرادی که در اورژانس حضور می‌یابند دچار شرایط هیجانی خاصی هستند اما نباید امنیت کارکنان پرستاری و اورژانس خدشه‌دار شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از اولویت‌هایی که در نظر گرفتیم برگزاری این جلسه بود تا در خدمت شورای عالی نظام پرستاری باشیم. در دور ششم نظام پرستاری شاهد ظهور یک جریان جدید بودیم. در دوره‌های مختلف دو طیف سنتی با یکدیگر رقابت داشتند اما در دوره ششم جریان جدیدی تحت عنوان آرمان شکل گرفت که جمعی از دوستان معتقد بودند راه سومی نیز برای تعامل در جامعه پرستاری وجود دارد.

نجاتیان گفت: با احترام به همه افرادی که در ۵ دوره گذشته در سازمان نظام پرستاری مسئولیت داشتند بر همه ما واجب است. دوره ششم روندی شفاف، حرفه‌ای، بدون تعارف و مصلحت اندیشی را آغاز کرده است. یکی از بهترین دوره‌های شورای عالی را در این دوره داریم و رئیس سازمان هیچ حصر و فضایی دور خود ایجاد نکرده است. جایگاه ریاست سازمان نیز یک عضو از شورای عالی است.

رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: دو نقطه قوت در دولت سیزدهم در حوزه پرستاری مشاهده کردیم که یکی تقویت جایگاه سیاستگذاری پرستاری است. در تاریخ وزارت بهداشت کشور سابقه نداشته که در هیئت رئیسه وزارت بهداشت پرستار حضور داشته باشند اما این اتفاق در دولت سیزدهم رخ داد. دومین اقدام نیز شروع اجرای برخی قوانین از جمله تعرفه گذاری خدمات پرستاری که با پیگیری‌های رئیس جمهور شهید اتفاق افتاد و این قانون پس از ۱۵ سال فراز و نشیب اجرایی شد که البته با معضلاتی روبرو بود اما اقدام بسیار مناسبی بود.

وی ادامه داد: سازمان نظام پرستاری در مقابل وزارت بهداشت قرار ندارد. یکی از برنامه ‌های مهم ما در دوره ششم، کمک به اجرای برنامه هفتم توسعه در کنار مجلس و دولت در حوزه پرستاری است. چند ظرفیت بسیار بزرگ در این برنامه وجود دارد که باید برای آن‌ها برنامه عملیاتی تدوین شود.

وی اضافه کرد: سازمان نظام پرستاری نهادی غیرسیاسی است و در انتخابات ریاست جمهوری ورودی نداشته است اما اعضای سازمان دارای علایق سیاسی خود هستند. در این انتخابات همه دوستان در همه ستادها فعالیت داشتند اما سازمان جهت گیری خاصی نداشت. پس از انتخابات با رئیس جمهور کشورمان که از خانواده نظام سلامت است دیداری داشتیم. ایشان کاملا به مسائل پرستاران آگاه هسنتند و فرصتی فراهم شد که بتوان در آینده بیشتر از این ظرفیت استفاده کرد.

وی به نتایج نظرسنجی از پرستاران در خصوص مطالبات از ریاست جمهوری اشاره و اظهار کرد: بر اساس نظرسنجی که در اینستاگرام سازمان نظام پرستاری انجام دادیم فوق العاده خاص، تعرفه گذاری، اضافه کار، بازنشستگی، کمبود نیرو، تبدیل وضعیت، افزایش حقوق، اجرای قانون ارتقای بهره وری از مطالبات اصلی پرستاران از دولت آینده است.

وی به نقش افرینی پرستاران در انتخاب وزیر بهداشت اشاره و بیان کرد: برای اولین بار در تاریخ کشور رئیس جمهور ساز و کاری فراهم کردند که بتوان از کمیته های مشورتی برای انتخاب وزرا بهره جست.‌ اولین باری است در تاریخ که به عنوان پرستار  برای انتخاب وزیر بهداشت مورد مشاوره قرار می‌گیریم اکنون سازمان نظام پرستاری در جلسات انتخاب وزیر حضور دارد و نکات خود را مطرح می کند. بنده نیز جزو این کمیته هستم و از اعضای شورای عالی، مجمع تشکل های پرستاری و فعالین این حوزه اخذ نظر کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ما ۲۷۷ هزار و ۷۲۸ نفر عضو رسمی در سازمان نظام پرستاری داریم و یکی از بزرگترین نهادهای صنفی کشور هستیم اما تنها ۱۸ درصد از پرستاران ما کارت عضویت معتبر دارند. سازمان نظام پرستاری ۲۰۰ میلیارد تومان معوقات عضویت دارند.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: