1403/06/07٢١:٣٧

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری:

اعتراض پرستاران بحق است اما بیمار نباید متضرر شود

اعتراض پرستاران بحق است اما بیمار نباید متضرر شود

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری در ديدار با وزير بهداشت گفت: تبعیض و بی عدالتی باعث نارضايتي و اعتراض پرستاران گرديده است، این بی عدالتی نه تنها در پرداخت ها بلکه به آسانسور و پارکینگ هم کشیده است اعتراضات و مطالبات پرستاران بحق و مورد قبول است اما نبايد باعث متضرر شدن بيماران گردد.

به گزارش روابط عمومی نظام پرستاری قاسم ابوطالبی افزود: مشکلاتی كه در حوزه پرستاری داریم یک علتش مسائل كلان كشور است که باعث شده در دانشگاه ها نمود پیدا کند در اين رابطه مي توان به کاهش سهم سلامت ازGDP از 8 و نیم درصد در سال 93 به 3 و نیم درصد امروز اشاره كرد.

وی گفت: به دلیل كاهش سهم سلامت از بودجه، دانشگاه‌ها خودگردان شدند تا هزینه خودشان را از جيب مردم تامین کنند ليكن ناتواني دانشگاه ها در تامين بودجه باعث اختلال در پرداخت های  پرسنلي گرديد و انتظار مي رود دولت بخشي از پرداخت ها از جمله اضافه كار را از محل خزانه تامين نمايد. در اين راستا ما پرستاران ضمن اينكه خواستار افزایش سهم سلامت از تولید ناخالص داخلی هستیم  انتظار داريم دانشگاه ها از حالت خودگرانی خارج شوند زیرا این شرایط سبب ايجادخدمات القایی هم می شود که باعث می شود مردم ضرر کنند.

وی ادامه داد: اگر جامعه پرستاری تقویت شود قطعا نظام سلامت تقویت و رضایت مردم حاصل می شود اما اکنون شرایط به گونه‌ای است که پرستاران بعلت كمبودهاي  موجود بويژه كمبود نيرو و بي توجهی به مسائل انگيزشي برخلاف ميل شان نمی‌توانندخدمات مناسب ارائه نمايند و شرمنده مردم می شوند.

ابوطالبی افزود: كمبودهاي موجود هزينه هايی را بر نظام سلامت وارد مي كند كه بعضی از اين هزینه‌ها آشکار است و دیده می‌شود و بعضی از هزینه‌ها مثل تاثيرگذاری آن در پيامد بيماران پنهان است و  دیده نشود و همه این‌ها باعث می‌شود که کل حوزه سلامت دچار آسیب شود.

قوانین پرستاری به درستی اجرا نمی شود

نایب رئیس شورای عالی افزود: يكي ديگر از علل نارضايتي ها عدم اجرای درست قوانين است. قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از ۱۶سال اجرایی شد ولی درست اجرا نمی‌شود. قانون ارتقای بهره‌وری، قانون مشاغل سخت و زیان آور نيز  به درستی اجرا نمی‌شوند‌.  قوانین را تهیه و مصوب می‌کنیم اما اجرا نمی‌کنیم، پس ضمانت اجرایی این قوانین با چه کسی است؟ چه کسی قرار است به آنها نظارت کند؟

وی گفت: رياست محترم جمهور همواره بر این مهم تاکید دارند که باید قوانین اجرا شود. متاسفانه ضعفی که داریم این است که قوانین تصویب می شوند ولی اجرا نمی شوند یا اینکه دانشگاه ها انواع و اقسام سلیقه های خودشان را اعمال می کنند و این باعث می‌شود که همکار پرستار ما ناراضی شود.

دکتر ابوطالبی افزود: مورد دیگری که باعث نارضایتی همکاران پرستار می‌شود این است که عدالت را در نظام سلامت نمی‌بینند. بی‌عدالتی در نظام سلامت باعث می شود که همکاران پرستار از وضعیت موجود شاکی شوند، اين بي عدالتی و تبعيض از مسائل بسيار جزئي مثل اختصاص پارکینگ و آسانسور و سلف سرویس به يك گروه خاص و ممنوعيت استفاده برای ديگر گروهها گرفته تا مسائل کلان که پرداخت ها و عدم توزيع عادلانه منابع و اختلاف در پرداخت گروه های مختلف است وجود دارد.

وی ادامه داد: بر اساس تئوری برابری هر فرد و گروهي داده ها خود را به سيستم با ستانده هاي خود و ديگران مقايسه می كند و اگر احساس برابری نكند احساس بي عدالتی خواهدكرد.

وي اشاره كرد: در نظام سلامت سلسله مراتب نداریم كار بصورت تيمي است و همه در کنار هم کار می کنیم و انتظار داريم هر فرد به اندازه سهمی که در كار دارد و متناسب با عملکرد خود از منابع بهره مند شود.

در حال حاضر پرستاران به اندازه زحمت خود از منابع نظام سلامت برخوردار نمی شوند

نایب رئیس شورای عالی گفت: متاسفانه در پرداخت ها این برابری وجود ندارد و هر گروه بر اساس عملکرد و سهم خود از خدمات دریافتی ندارد در حالی که گروه پرستاری باید متناسب با سهمی که در ارائه خدمات سلامت دارد بهره مند شود.

نایب رئیس شورای عالی افزود: ما یک کمبود منابع داریم که همه آن را قبول می‌کنیم، اما توزیع عادلانه منابع هم مهم است که به درستی صورت نمی‌گیرد. این امر باعث می‌شود که نارضایتی ایجاد شود.پرستاران انتظار دارند  اختلاف پرداختي بين گروههای مختلف نظام سلامت مطابق با استانداردهای بين المللی باشد و اينطور نباشد كه يك گروه تمام سطوح جدول مازلويشان تامين شده باشد و بقيه گروها در تامين نيازهای فيزيولوژيك خود مانده باشند.

پرستاران آماده مهاجرت، بیشتر از پرستاران مهاجرت کرده هستند

دکتر ابوطالبی افزود: در این شرایط بسیاری از پرستاران مهاجرت می کنند، در هر بیمارستانی که نگاه کنید، گروهی از پرستاران رفته اند، یکسری دیگر نیز در حال یادگیری زبان هستند که بروند. حجم پرستارانی که آماده شده‌اند تا بروند خیلی بیشتر از آنهایی هستند که رفته‌اند.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: پرستاران می روند و نظام سلامت خالی می‌شود. بعد عده ای می‌آیند طرح می دهند که براي جبران كمبود نيروي انسانی نيروی حدواسط و بهیار تربیت کنیم. در حال حاضر دانشکده‌های پرستاری سالانه ۱۱هزار خروجی دارند اما قريب یک سوم از آنها مهاجرت می‌کنند.

ابوطالبی تصریح کرد:، انتظار داریم سمت و سوی سیاست های نظام سلامت به جای تربيت نيروی حدواسط برای جبران كمبود نيرو به سمت حفظ و ماندگاری پرستاران باشد.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: