1403/06/13١١:٠٠

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

جایگاه پرستاران در تصمیم گیری های وزارت بهداشت ضعیف است

جایگاه پرستاران در تصمیم گیری های وزارت بهداشت ضعیف است

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: ریشه مشکلات پرستاران این است که جایگاه آنها در سیاستگذاری ها و تصمیم گیری های وزارت بهداشت و نهادهای تصمیم گیر در دولت به درستی تعریف نشده و ضعیف دیده شده است. اگر این جایگاه به درستی تعریف شده بود بسیاری از مشکلات پرستاران اصلا به وجود نمی آمد یا به این سطح نمی رسید.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، دکتر مهدی موسایی فرد افزود: مطالبات در حوزه پرستاری بسیار زیاد است. برخی از این مطالبات بر زمین مانده ریشه در وزارت بهداشت و برخی در دانشگاه های علوم پزشکی دارند.

وی ادامه داد: به نظر بنده مهمترین مطالبه پرستاران این است که جایگاه این قشر در سیستم درمانی وزارت بهداشت ضعیف است و مشخص نیست و آن طور که باید در حوزه تصمیم گیری ها از پرستاران استفاده نشده است. این موضوع سبب می شود تصمیمات ناپخته و ضعیفی در حوزه سیاستگذاری اخذ شود و مطالبات پرستاران محقق نشود.

وی افزود: اگر جایگاه پرستاران در سیاستگذاری‌ها به خوبی دیده می‌شد مطالباتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم یا در این حد نبود یا پیش نمی‌آمد.

دکتر موسایی فرد ادامه داد: مطالبات پرستاران در زمان حاضر بیشتر ریشه در وزارت بهداشت دارد که مهمترین آن اجرای ناقص و نادرست تعرفه گذاری خدمات پرستاری است. دومشکل در اجرای این قانون وجود دارد یکی تأخیر 3 تا 15 ماهه در پرداخت تعرفه‌ها به پرستاران است در حالی که مشکلات معیشتی پرستاران زیاد است دوم نحوه اجرای قانون است که باید اصلاح شود.

حق اضافه کاری پرستاران از یک کارگر ساده کمتر است

وی گفت: مشکل بعدی کمبود شدید پرستار در بیمارستان‌هاست که باعث می‌شود اضافه کاری های اجباری به پرستاران تحمیل شود و حق الزحمه‌ای هم که به پرستاران بابت این اضافه کاری پرداخت می‌شود حتی کمتر از یک کارگر فاقد مهارت و در حدود 25 هزار تومان است.

دکتر موسایی فرد بیان کرد: موضوع رفاهیات پرستاری نیز یکی از مطالباتی است که پرستاران دارند. پاداش‌ها به مناسبت‌های مختلف به پرستاران پرداخت نمی‌شود. در عین حال جامعه پرستاری با یک تناقض در پرداخت حقوق مواجه هستند به طوری که برخی از کارمندان دانشگاه‌ها حق خود را به راحتی و به روز دریافت می‌کنند اما یک پرستار 15 ماه است که حق و حقوق خود را دریافت نکرده است.

وی گفت: پرستاران با مشکلات معیشتی جدی مواجه هستند. بسیاری از پرستاران مسکن مناسب ندارند و مستأجر هستند. اگر بناست در پرداخت حقوق و مزایا تاخیر وجود داشته باشد باید این تأخیر برای همه یکسان باشد نه اینکه به این صورت غیرعادلانه باشد و بین کارکنان و گروه های مختلف تفاوت باشد.

شورای رسیدگی به مطالبات پرستاران در دولت تشکیل شود

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری زنجان درباره راهکار عملی برای رفع دغدغه‌ها و تحقق مطالبات پرستاران تصریح کرد: اصل موضوع، تامین منابع است که باید چاره ساز باشد؛ منابع لازم برای این پرداخت ها باید از درآمد دانشگاه ها تأمین شود اما در زمان حاضر برخی دانشگاه‌ها درآمد چندانی ندارند به همین در پرداخت مطالبات کارکنان و پرستاران دچار مشکل هستند.

وی گفت: به نظر می‌رسد باید منابع دولتی برای تعرفه گذاری خدمات پرستاری تعریف شود. تأمین و تعریف اعتبار وزارتی می‌تواند باعث حل مشکلات شود. در عین حال به نظر من باید شورایی متشکل از معاون پرستاری وزیر بهداشت، رئیس سازمان نظام پرستاری،‌ معاون توسعه وزارت بهداشت و مدیران مالی وزارتخانه و اعضای سازمان برنامه و بودجه تشکیل شود تا راهکاری قانونی و لازم الاجرا اتخاذ شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: