1403/06/21٠٩:٤٩

در گفت و گو با رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد اعلام شد

حضور فعال نظام پرستاری در پیگیری مطالبات و اعتراضات پرستاران مشهد

حضور فعال نظام پرستاری در پیگیری مطالبات و اعتراضات پرستاران مشهد

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد گفت: با پیگیری هایی که از طرف هیئت مدیره نظام پرستاری با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی و فرمانداری مشهد انجام دادیم و با تشکیل کارگروه هایی که زیر نظر نظام پرستاری ایجاد شده، توانستیم اعتماد پرستاران را جلب کنیم، یکسری از مشکلات در حال حل شدن است و با مهلت سه ماهه که داده شده، بقیه مسائل نیز به تدریج حل می شود.

فاطمه بحرینی در گفت‌وگو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: مهمترین مشکلات پرستاران پایین بودن مبلغ اضافه کار، عدم اجرای کامل قانون بهره وری و تعرفه گذاری خدمات پرستاری و نبود خدمات رفاهی برای پرستاران است که در مشهد نیز مانند سار شهرها پرستاران با این مشکلات مواجه هستند، مسائلی که به اعتراض پرستاران منجر شد.

افزایش دو برابری حق اضافه کار پرستاران

وی افزود: البته در مشهد از ماهها پیش برای رسیدگی به این مشکلات وارد عمل شدیم و با همکاری نظام پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ابتدای فروردین مبلغ اضافه کار پرستاران را دو برابر کرد و تا پایان خرداد نیز این مبلغ به صورت دو مرحله ای واریز شد.

وی ادامه داد: مبلغ اضافه کاری پرستاران در مشهد از 20 هزار تومان به 40 هزار تومان افزایش یافته است البته این مجوز را هیئت امنای دانشگاه علوم پزشکی مشهد صادر کرده است و با این مجوز مبلغ اضافه کاری دو برابر شده است.

بحرینی گفت: البته به دلیل اینکه تا زمان جمع آوری اسناد، مدتی زمان می‌برد. این مبلغ اضافه کاری با دوماه تأخیر پرداخت می‌شود و به همین علت به طور کامل رضایت پرستاران جلب نمی‌شود. از سوی دیگر مشکلی که وجود دارد این است که هر میزان که به حقوق پرستاران اضافه می‌شود به دلیل مالیات پلکانی، مالیات بیشتری کسر می‌شود و به همین علت مبلغ زیادی به دریافتی پرستاران اضافه نمی‌شود.

تشکیل کارگروههای رسیدگی به مشکلات با حضور پرستاران

رئیس هیئت مدیره مشهد گفت: پیرو اعتراضات پرستاران در مشهد در هفته های اخیر با مدیریت نظام پرستاری و با کمک شورای تأمین استان خراسان رضوی و فرمانداری مشهد جلساتی برگزار شد و از بین نمایندگان پرستاران معترض، از هر بیمارستان 5 نفر معرفی به عنوان نماینده معرفی شدند تا مطالبات در قالب کارگروه‌های اصلاح تعرفه گذاری، اصلاح نیروی انسانی و اصلاح تسهیلات رفاهی پیگیری شود.

بحرینی افزود: این کارگروه ها با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و نظام پرستاری مشهد ایجاد شده‌اند. رئیس و دبیر کارگروه ها نیز با مدیریت نظام پرستاری از سوی دانشگاه علوم پزشکی مشهد مشخص شده اند و مصوبات این کارگروه ها از طرف هیئت مدیره نظام پرستاری به دکتر شبستری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد منعکس می‌شود.

آغاز پرداخت مطالبات معوق تعرفه پرستاران

وی گفت: یکی از مصوبات در حوزه تعرفه گذاری، پرداخت معوقات کارانه و تعرفه سال 1403 و مطالبات نیمه اول سال 1402 بود که در حال پرداخت است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد افزود: مشکلی که در پرداخت تعرفه ها وجود دارد این است که رقم تعرفه خدمات پرستاری در گروه‌های مختلف اختلاف دریافتی دارد. میانگین تعرفه‌های پرداخت شده، بین 1.5 تا 2 میلیون تومان است و برای مثال برای یک پرستار شاغل در بخش سوختگی به ازای 6 ماه مبلغی معادل 3.5 میلیون تومان واریز شده است. بنابراین فرمول پرداخت تعرفه‌های خدمات پرستاری با مشکل مواجه است.

برخی دانشکده های علوم پزشکی، بودجه پرستاران را صرف امور عمرانی کرده اند

بحرینی گفت: بر اساس گزارشهایی که به نظام پرستاری مشهد رسیده به نظر می‌رسد برای اینکه تعادل تعرفه بین بخش‌ها ایجاد شود مدیران پرستاری آیتم کیفی را دستکاری کرده‌اند. برخی از دانشکده‌ها نیز بودجه خدمات پرستاری را صرف مسائل عمرانی کرده‌اند.

وی تصریح کرد: طبق دستورالعمل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، باید پرداختی به پرستاران شفاف باشد. اگر بخواهیم عدالت در پرداخت کارانه رعایت شود باید میزان درآمد رزیدنت‌ها، پزشکان و پرستاران و همه کارکنان بیمارستان‌ها مشخص شود تا معلوم شود، چند درصد از پول پرداخت شده است و چه میزان از درآمد اختصاصی بیمارستان صرف پرستاران می‌شود.

مهلت سه ماهه پرستاران برای رفع مشکلات

وی با اشاره به پیگیری های نظام پرستاری برای رسیدگی به مشکلات و اعتراضات پرستاران گفت: با راه اندازی کارگروه‌های مذکور اعتراضات پرستاران در مشهد ساماندهی شد زیرا از سویی اعتماد پرستاران جلب شد و از سوی دیگر پرستاران خودشان نیز نگران شرایط بیماران بستری در بخش‌ها بودند. با جلساتی که با فرماندار مشهد داشتیم و با وساطت فرماندار توانستیم اعتماد جامعه پرستاری را جلب کنیم و جامعه پرستاری مشهد طی بیانیه‌ای اعلام کرد که تا روز پرستار بابت رفع مشکلات این جامعه، برای رفع دغدغه‌ها مهلت وجود دارد.

وی اظهار کرد: در جلسه 14 شهریورماه که به درخواست نظام پرستاری مشهد و فعالین صنفی با فرمانداری برگزار شد، مقرر شد واحدها و بخش‌ها از نیروهایی که نمی خواهند اضافه کار اجباری داشته باشند آمار بگیرند. طی جلسه‌ای که ما از طرف نظام پرستاری مشهد با فرمانداری داشتیم اعلام کردیم که رقم اضافه کاری باید اصلاح شود و به عدد حکم به اضافه 50 هزار تومان برسد و مالیات پلکانی نیز برداشته شود. همچنین وعده داده شد که در زمینه تسهیلات رفاهی نیز تا پایان سال طی 5 مناسبت مبالغی، به حساب پرستاران واریز شود.

ساماندهی شرح وظایف پرستاران

بحرینی درباره جذب نیروهای جدید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: با پیگیری هایی که انجام دادیم مجوز جذب بیش از 3هزار نفر را در سطح دانشگاه علوم پزشکی داریم که از گروه‌های مختلف باید با آزمون جذب شوند، روز 16 شهریور نیز، یک آزمون شرکتی برگزار شد و 500 نفر نیروی شرکتی قرار است در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب شوند که بخش مهمی از آنها پرستار هستند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری مشهد خاطرنشان کرد: در حوزه نیروی انسانی پاشنه آشیل فعالیت‌های پرستاری در حیطه شرح وظایف است یعنی برخی پرستاران کارهای اضافه سایر اعضای کادر درمان را انجام می‌دهند. در این راستا مقرر شد که نظام پرستاری مشهد از هر بیمارستان دو پرستار را انتخاب کنند تا در واحدها، بر اساس چک لیست‌هایی که به آنها داده می‌شود بتوانند این موضوع را مورد پایش قرار دهند تا این مشکل نیز به صورت اصولی حل شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: