1403/08/08١٨:٢٨
از سوی رئیس کمیته پرستاری مجلس
فرمول اضافه کاری پرستاران اعلام شد
رئیس کمیته پرستاری مجلس شورای اسلامی گفت: فرمول اضافه کار به این صورت است که پیشنهاد شد کلیه حقوق و مزایایی پرستاران که شامل کسور بازنشستگی میشود بر ۱۴۰ تقسیم شود و بر اساس پیشبینی که داریم رقم اضافه کار حدود ۱۰۰ درصد افزایش دارد.
به گزارش روابط عمومی نظام پرستاری دکتر سید محمد جمالیان در برنامه زمانه که از شبکه دو سیما پخش شد افزود: رقم فعلی اضافهکار پرستاران را بعضی ۲۵ تا ۳۰ و بعضی ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان اعلام کردند، اما گمان کنم رقم جدید اضافه کاری حدود ۸۰ هزار تومان مصوب شود.
وی ادامه داد: این رقم آن مبلغی نیست که پرستاران مطالبه دارند، همچنان که اگر بخواهیم امروز یک نیروی خدماتی بیاوریم، رقم آن بیش از این است، اما با توجه به تعداد و بار مالی فعلا افزایش ۱۰۰ درصدی برای قدم اول بد نیست. این رقم برای نیمه دوم سال ۱۴۰۳ اعمال میشود و بعدا شورای حقوق و دستمزد میتواند پیگیری کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای گفن: برای بخشی از مطالبات پرستاران باید قانون اجرا میشد، مثلا درباره مطالبه پایین بودن رقم اضافه کاری پرستاران این موضوع باید با پیشنهاد وزارت بهداشت آغاز و در شورای حقوق و دستمزد مصوب میشد و سازمان برنامه و بودجه منابع آن را تامین میکرد و در نهایت ابلاغ میشد.
وی افزود: بههرحال در قدم اول این افزایش نزدیک به درخواست پرستاران است و بهزودی ابلاغ خواهد شد. همه دوست دارند رضایتمندی ۱۰۰ درصد باشد اما باید شرایط کشور را در نظر گرفت.
جمالیان درباره تعرفهگذاری خدمات پرستاری گفت: بیش از ۱۵ سال است که قانون تعرفهگذاری پرستاری مصوب شده، اما اجرا نشده بود. در مرحله اول این قانون اجرا شد، اما رضایتمندی که باید ایجاد میکرد، اتفاق نیفتاد.
افزایش تعرفه در کنار اضافه کار در پرستاران رضایتمندی نسبی ایجاد می کند
وی ادامه داد: اکنون باید در بحث ضریب کای تعرفه کار کنیم. امیدواریم بتوانیم تعرفه ثابت و رقم کای تعرفه که مهم است را در شورای عالی بیمه سلامت افزایش مناسبی بدهیم. با این موضوع میتوانیم رضایتمندی نسبی را در پرستاران ایجاد کنیم.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: هر سال درباره ضریب کا شورای عالی بیمه سلامت تصمیم میگیرد و در نهایت بعد از تایید توسط هیئت وزیران تایید و ابلاغ میشود.
نماینده مردم اراک در مجلس شواری اسلامی افزود: اگر بخواهیم اساسی نگاه کنیم، سهم سلامت از GDP در کشور واقعا پایین و چیزی در حدود ۳.۵ تا ۴ درصد است، در حالی که در کشورهای اطراف کمتر از ۸ درصد نیست. این سهم پایین سلامت کار را مشکل میکند، چرا که وظایفی بهعهده وزارت بهداشت هست که از هر کدام بخواهد کم کند، چالش بزرگی است.
جذب حداقل ۱۰ هزار پرستار در سال
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: پرستاران فقط با عشق به خدمت ماندهاند، و دلایل مادی برای ماندن ندارند، همچنین با توجه به فشار و استرسی که این شغل دارد، پرستاران هر کاری بهجز پرستاری انجام دهند، از لحاظ اقتصادی برایشان بهتر است.
وی افزود: بهعلت کمبود پرستار به اجبار به آنها اعلام میکنیم که بمانند، مطالبات را هم دیر پرداخت میکنیم و رقم آن هم پایین است.
وی افزود: برای حل این مشکلات جلساتی داشتیم و بر اساس چیزی که اعلام کردند، مجوز جذب ۱۰ هزار پرستار قرار است داده شود. با خروجی که از پرستاری داریم و بازنشستگی و راهاندازی بخشهای جدید، چندین سال پشت سر هم باید ۱۰ هزار پرستار را جذب کنیم تا بتوانیم به استاندارد نزدیک شویم.
وی ادامه داد: رقم جذب پرستاران برای سال ۱۴۰۳، در جلسه امروز کمیسیون بهداشت مصوب شده است و امیدوارم تا روز پرستار هم رقم اضافه کار و هم تعداد جذب نیرو رسما اعلام شود. با اجرای این موضوعات شرایط پرستاران کمی از شرایط بحرانی فعلی بهتر خواهد شد.
جمالیان گفت: شرایط بعضی از استانها امروز بسیار بغرنج است و کیفیت خدمات سلامت مناسب نیست که امیدوارم هرچه سریعتر این مصوبات اجرا شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |