1403/10/03١٢:٤١

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر:

اپیدمی جدید بیاید، پرستاری نداریم از مردم مراقبت کند

اپیدمی جدید بیاید، پرستاری نداریم از مردم مراقبت کند

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر گفت: وضعیت کمبود نیروی پرستار در بوشهر بحرانی است، کارانه ها پایین و بیش از 9 ماه عقب است، پرستاران معترض هستند و زیر بار اضافه کاری اجباری نمی روند. با تجربه‌ها نیز مهاجرت می کنند، اگر فکری نکنیم برای اپیدمی جدید کسی نیست که از بیماران مراقبت کند.

شهلا جهانگیرفر در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد:  اگر خدای ناکرده مجدد یک ویروس دیگر مانند کرونا بیاید، مگر می‌توان نیرویی پیدا کرد که کار کند. پرستاران می‌گویند در دوران کرونا پرستاران فرشته بودند، اکنون فراموش شده اند، چرا یادشان رفته است که پرستاران در آن روزهای سخت چه کار کردند.

وی گفت: تعرفه پرستاران بوشهر تا آذر ماه ۱۴۰۲ تسویه شده است. ۳ ماه از سال ۱۴۰۲ و ۸ ماه هم از سال ۱۴۰۳ طلب داریم. مبلغ کارانه پرستاران بسیار پایین است و هنوز با تعرفه پارسال پرداخت می شود، به عنوان مثال کارانه من به عنوان سوپروایزر چهار میلیون و 200 هزار تومان است. اضافه کاری پرستاران هم در فیش حقوقی نمی‌آید و تا تیرماه امسال پرداخت شده است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر ادامه داد: بوشهر منطقه محروم است و آن طور که باید به آن توجه نمی‌شود. در بوشهر هوا گرم است 9 ماه تابستان داریم و پرستاران در شرایط سختی کار می‌کنند.

وی افزود: در بوشهر سال‌هاست که از رفاهیاتی مانند حق مسکن و حق لباس خبری نیست. پرستار با شلوار نامناسب می‌آید، به او که می گوییم چرا، می‌گوید چند سال است که حق لباس پرداخت نشده است، حق هم دارد. حق مسکن هنوز بر پایه ۸۰ هزار تومان است که سال‌ها است تغییر نکرده و حق لباس هم هر شش ماه ۳۰ یا ۴۰ هزار تومان پرداخت می‌شود.

توبیخ پرستار به‌دلیل نیامدن اضافه کاری اجباری

جهانگیرفر گفت: در دیدار با دکتر عبادی معاون پرستاری وزیر بهداشت به ایشان گفتیم زمانی پرستاران مطالبات خود را سعی می‌کردند با اعتراض بگیرند، اما به جایی رسیدیم که امروز طور دیگر عمل می‌کنند. پرستاران اکنون با نیامدن اضافه‌ کار اجباری اعتراض خود را نشان می دهند، حق هم دارند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر اظهار کرد: امروز پرستاران به‌دلیل پرداخت نشدن مطالبات تمایلی به اضافه‌ کار اجباری ندارند. اول ماه که پرستار می‌آید تا زمانی که ساعت کار موظفی دارد می آید و دیگر برای اضافه کار اجباری نمی‌آیند.

وی اضافه کرد: دانشگاه برخی اقدامات تنبیهی برای این موضوع مانند کسر از حقوق و فرستادن پرونده کارکنان برای واحد تخلفات انجام می‌دهد که فکر نمی‌کنم مبنای قانونی داشته باشد، چرا که می‌بینیم در شهرهای دیگر که پرستاران اضافه‌ کار اجباری را نمی‌آیند برای آنها اتفاق خاصی نمی‌افتد. سوال من این است که آیا پرستاری که ساعت کار موظفی خود را انجام می‌دهد باید توبیخ شود؟

جهانگیرفر ادامه داد: از طرف دیگر بعد از اینکه اعلام شد برخی مطالبات از سوی بیمه سلامت به دانشگاهها پرداخت شده است، در بوشهر اتفاقی نیفتاد. به دانشگاه هم که مراجعه کردیم گفتند دروغ است و بودجه‌ایا طرف وزارت بهداشت و بیمه سلامت نیامده است. ما هم مدرکی نداشتیم که بتوانیم پیگیری کنیم.

فعالیت‌های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر انجام می شود اما حق و حقوق پرستاران را نمی‌دهند

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر گفت: می‌دانیم که بودجه‌های عمرانی متفاوت است، با این حال می‌بینیم در بوشهر مطالبات پرستاران پرداخت نمی‌شود، اما پروژه‌های عمرانی در حال ساخت است، یا تجهیزات جدید خریداری می‌شود. هر چقدر هم تجهیزات به‌روز باشد، اما نیروی انسانی نداشته باشیم این تجهیزات به هیچ کار نمی‌آید. مانند عمارت مجللی است که ساخته شده اما کسی نیست که در آن زندگی کند.

دانشگاه مقابل پرستاران ایستاده است

جهانگیرفر گفت: متاسفانه دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به‌جای اینکه کنار نظام پرستاری بوشهر باشد، مقابل آن است و به پیگیری های ما که از طرف نظام پرستاری برای احقاق حقوق پرستاران بوشهر انجام می شود، رسیدگی نمی کنند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر افزود: بوشهر فقط یک بیمارستان دولتی دارد، اما در تهران بیمارستان‌های زیادی هست، اگر بخش یا بیمارستانی در تهران به مشکل بخورد می‌توان به‌گونه‌ای مدیریت کرد، اما در صورتی که چالشی در بیمارستان دولتی بوشهر ایجاد شود و بیمارستان نیمه فعال شود، واقعا مشکل‌ساز می‌شود.

وی ادامه داد: در همه شیفت‌ها، به‌خصوص در شیفت‌های شب که طولانی است در بخش داخلی با ۱۸ تخت فقط ۲ پرستار حضور دارد.

جهانگیرفر اضافه کرد: دیگر نمی‌توان نسل جدید را با حرف زدن و ترغیب به وعده های مختلف وادار به کار زیاد کرد. این کارها برای نسل گذشته جواب می‌داد. امروز پرستار به من که سوپروایزر هستم می‌گوید اگر دلت می‌سوزد خودت از این همه بیمار مراقبت کن و زیر بار کار اجباری نمی رود.

به داد درمان کشور برسید

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر گفت: به داد درمان کشور برسید، چرا که در هر کشوری درمان موضوع مهمی است، اگر چشم به هم بزنیم همین وضعیت امروز را هم نخواهیم داشت. با جلسات و مذاکرات مختلف نمی‌توان راه به‌جایی برد. باید برای کادر درمان بودجه تامین شود.

وی افزود: حرف زدن و جلسه گذاشتن برای حل مشکلات پرستاران کارساز نیست. بحران فقط سیل و زلزله نیست. امروز بحران شدید کمبود نیرو داریم. نیروهای باتجربه و کاربلد در حال رفتن هستند.

جهانگیر فر ادامه داد: مردم که خدمات سلامت را رایگان دریافت نمی‌کنند، هزینه خدمات را از آنها دریافت می‌کنیم. پس حداقل مطالبات کادر درمان را پرداخت کنیم.

یا تعداد تخت بیمارستانها کم شود یا کمبود پرستار جبران شود

وی اضافه کرد: امروز دیگر پرستاران با ترغیب به نگاه انسانی برای کار بیش از حد قانع نمی‌شوند، فرقی هم نمی‌کند پرستار بخش باشد یا آی‌سی‌یو. یا باید تعداد تخت‌ها را کم کرد یا موظفی پرستاران ساماندهی شود. با وضعیت فعلی نمی‌شود ادامه داد. باید مطالبات پرستاران حداقل کمی جلوتر بیاید.

اختلاف پرداخت بین استان‌ها زیاد است

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر گفت: امروز اختلاف پرداختی بین استان‌ها خیلی زیاد است. پرستارانی که به تهران مهاجرت کرده‌اند بسیار راضی‌تر هستند. شما یک سوپروایزر در تهران پیدا کنید که مانند من با ۲۴ سال سابقه چهار میلیون تومان تعرفه دریافت کند.

وی ادامه داد: باید به شهرستان‌ها نگاه ویژه داشت. وضعیت رفاهیات در تهران به‌مراتب بهتر است. اما نگاه سیستم به شهرستان‌ها این است که از پرستار فقط کار بکشند.

جهانگیرفر بیان کرد:‌ یک آمار بگیرید و ببینید در یک سال گذشته چند نفر پرستار طرح به استان بوشهر آمده‌ است. هر کس هم آمده بعد از ۶ ماه خروج گرفته‌اند و رفته‌اند. هر روز این موضوع بدتر می‌شود. کادر درمان واقعا نیاز به توجه بیشتر دارد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بوشهر افزود: حتی برای جشن پرستاری، پرستاران نمونه را به تهران فرستادیم، اما یک لوح تقدیر به آنها داده نشده است. ۶ ماه طول می‌کشد تا هدیه شش پرستار نمونه کشوری بوشهر را واریز کنند. واقعا اوضاع کادر درمان در بوشهر خراب است و باید به داد آن رسید.

وی افزود: تفاوت مهمی که در شهرهای کوچکتر نسبت به شهرهایی مانند تهران هست این است که یک پرستار برای خدمتی که در منزل مانند وصل سرم یا ... می‌دهد، هزینه خدمات را دریافت می‌کند، اما در محیط کوچکی مانند بوشهر که همدیگر را می‌شناسند یا فامیل هستند در نتیجه همین درآمد هم برای پرستاران وجود ندارد.

رشد مهاجرت پرستاران بوشهر

جهانگیرفر گفت: سال‌های گذشته به‌دلیل فرهنگ سنتی و خونگرمی مردم بوشهر، با موضوع مهاجرت پرستاران چندان درگیر نبودیم، اما امسال مهاجرت به‌خصوص در کادر اتاق عمل رشد داشته است. حدود ۱۰ نفر از پرسنل اتاق عمل و حدود ۶ نفر از پرستاران بیمارستان مهاجرت کردند. مقصد اکثر پرستاران هم کشورهای آلمان و نروژ بوده است.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: