1403/10/09١٣:١٠
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ایلام:
کارانه پرستاران باید نشاندار شود
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری استان ایلام گفت: کارانه پرستاران به خصوص در شهرهای کوچک هنوز بسیار اندک و در مواردی 300 هزار تومان است. متاسفانه بودجهای که برای تعرفه پرستاران اعلام می شود در برخی دانشگاهها در جاهای دیگر هزینه می شود، در حالی که این اعتبار باید نشاندار و فقط برای پرستاران هزینه شود.
دکتر حمید صفرپور در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: وزرات بهداشت باید پیگیری کند، بودجه ای که از طرف بیمه ها برای مطالبات پرستاران به دانشگاهها پرداخت می شود، در جای دیگری هزینه نشود و نشاندار باشد.
وی گفت: پرستاران از این وضعیت ناراضی هستند. واقعیتهای اقتصاد کشور را قبول داریم اما مسئولان باید حواسشان به پرستاران باشد، به هر حال پرستاران مطالباتی را دارند و مطالباتشان بحق هم هست.
دکتر صفرپور در تشریح آخرین پرداختی مطالبات پرستاران استان ایلام گفت: پرداخت تعرفه به حدود ۱۱ تا ۱۲ ماه پیش و دیماه ۱۴۰۲ برمیگردد. معوقات اضافهکار هم تا مرداد ۱۴۰۳ پرداخت شده است. دیگر مطالبات پرستاران مانند حق مسکن و لباس و ... بسیار ناچیز است مانند حق لباس سالیانه ۱۵۰ هزار تومانی و حق مسکن ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومانی که قابل بیان نیست.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری استان ایلام افزود: حقوق و مزایای پرستاران با وجود کار سنگین و سخت آنها بسیار پایین است و همین مبالغ اندک هم با تاخیرهای طولانی و گاهی با یکسال تاخیر پرداخت می شود. اکثر پرستاران از این شرایط ناراضی هستند. متاسفانه همه جا در بین پرستاران بحث پرداختها و مالیات و ... وجود دارد و نسبت یه این موضوع معترض هستند.
دکتر صفرپور ادامه داد: پرستاران منتظر تحقق وعدههای مسئولان وزارت بهداشت هستند اما دانشگاههای علوم پزشکی اعلام میکنند پولی ندارند که مطالبات پرستاران را پرداخت کنند.
وی اظهار کرد: در ماههای گذشته که بیمه سلامت قسمتی از بدهی های خود را پرداخت کرد، فقط ۲ ماه پرداخت تعرفه معوقه پرداخت شد و بعد از آن پرداخت دیگری نداشتیم. علیرغم نامه وزارت بهداشت مبنی بر پرداخت مطالبات پرستاران متاسفانه پرداختی ها در حد انتظار نبود.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری استان ایلام گفت: وضعیت ترمیم حقوق ( به جای فوق العاده خاص) هم که واضح است. در مجموع دو ماه پرداخت شده و دیگر خبری از آن نیست. دانشگاه علوم پزشکی ایلام هم چشم انتظار پرداخت اعتبارات است تا ببینیم آن هم برای پرستاری هزینه کنند یا خیر. فرض کنیم یک ماه از معوقات هم جلو آمد و پرداخت شد، این شیوه پرداخت مشکل پرستاران را حل نمی کند.
مسئولان تا کاری برای پرستاران انجام نشده مصاحبه نکنند
دکتر صفرپور بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که با آن درگیر هستیم پاسخ به سوالاتی است که در نتیجه مصاحبه مسئولان و قولهایی است که عملیاتی نشده است. تصور جامعه این است که وضعیت پرستاران بهبود یافته، اما در عمل اتفاقی نیفتاده است. نباید تا زمانی که موضوعی قطعی نشده است درباره آن مصاحبه شود.
وی ادامه داد: این مصاحبهها و وعده های مسئولان هم تصویر نادرست از وضعیت پرستاران در جامعه ایجاد میکند و هم توقع برای پرستاران ایجاد میکند و باعث نارضایتی میشود.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری استان ایلام گفت: سازمان نظام پرستاری به نمایندگی از جامعه پرستاری پیگیر مطالبات پرستاران است و همه تلاش خود را برای تحقق مطالبات آنها انجام می دهد اما واضح است که این سازمان یک دستگاه اجرایی و تصمیم گیر نیست و دستگاههای اجرایی مانند وزارت بهداشت، سازمان برنامه یا سازمان امور استخدامی مجری هستند.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری استان ایلام افزود: امیدوارم نمایندگان مجلس و وزارت بهداشت اقدام مناسبی انجام دهند و پیگیری سازمان نظام پرستاری نیز نتیجه دهد.
وی گفت: در دوره های گذشته مسئولان وعده اجرای فوق العاده خاص را می دانند اما دیدیم که به کجا رسید. نباید کاری کنیم نارضایتی پرستاران بیشتر شود.
در ایلام پرستار بیکار داریم
دکتر صفرپور گفت: در خصوص نیروی کار استان ایلام مشکلی نداریم و حتی پرستار بیکار هم داریم. شاید کلا با احتساب مهاجرت حدود ۴ تا ۵ نفر ترک کار در یکسال گذشته داشته ایم.
وی افزود: کمبود نیروی پرستار در استان ایلام مساله نیست، به همین علت میانگین اضافه کاری اجباری پرستاران زیر 60 ساعت در ماه است اما به علت مبلغ پایین حق اضافه کاری و پرداخت دیرهنگام آن بسیاری از پرستاران تمایلی به انجام اضافه کاری ندارند.
وی اضافه کرد: هم سازمان نظام پرستاری و هم معاونت پرستاری وزارت بهداشت با همراهی نمایندگان مجلس باید یکدست شوند تا قانون ارتقای بهرهوری پرستاران و سختی کار پرستاران به صورت جدی اجرایی شود.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |