1404/02/18١٢:٥٦

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک:

وظیفه سازمان نظام پرستاری صرفا پیگیری مطالبات معیشتی نیست

وظیفه سازمان نظام پرستاری صرفا پیگیری مطالبات معیشتی نیست

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک گفت: اکثر پرستاران از سازمان نظام پرستاری انتظار دارند، فقط مطالبات رفاهی و معیشتی و مسائل مالی پرستاران مانند اضافه کاری، تعرفه و فوق العاده خاص را پیگیری کنند، اما این همه‌ی کار نظام پرستاری نیست و ارتقای جایگاه حرفه‌ای و بهبود کیفیت خدمات پرستاری برای مردم نیز از مسائل مهمی است که باید پیگیری شود.

میثم بخشی در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: در ذهن اکثر همکاران پرستار این است که فقط پیگیری مطالبات صنفی را از سازمان نظام پرستاری انتظار دارند. هر همکاری را می‌بینیم و هر جایی سخنی گفته می‌شود فقط این است که سازمان نظام پرستاری چه کاری برای فوق‌العاده‌ خاص یا برای اضافه کار و ... کرده است. این موارد خوب است ولی همه کار نظام پرستاری این نیست.

وی اضافه کرد: مطالبات فقط مسائل رفاهی یا حقوقی نیست اما با تجربه ای که از حضور در چهار دوره نظام پرستاری دارم تا امروز همه انتظارات از سازمان نظام پرستاری فقط مسائل معیشتی بوده است و دغدغه‌های کمی برای ارتقای جایگاه حرفه ای، بهبود کیفیت خدمات پرستاری یا برگزاری دوره های آموزشی از نظام پرستاری هست. نه اینکه این گونه دغدغه‌ها اصلا نباشد، اما کم است.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک افزود: اکنون مسائل مالی و معیشتی و مزایای شغلی پرستاران سایه خودش را روی همه وجوه دیگر سازمان نظام پرستاری انداخته است به همین علت نقش سازمان نظام پرستاری به عنوان رگولاتور و تنظیم کننده خدمات پرستاری در کشور تا حدی کمرنگ شده است.

وی گفت: مسائل و مشکلات معیشتی پرستاری بسیار مهم است و حتما باید به آن رسیدگی شود زیرا تا پرستار انگیزه نداشته باشد به فکر  آموزش و ارتقای کیفیت خدمات نخواهد بود و فقط دنبال این است که دوره طرح را تمام کند و از کشور مهاجرت کند.

بعد حرفه‌ای و آموزشی پرستاری نیازمند توجه بیشتر است

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک گفت: با این وجود پرستاری از بعد آموزشی و کیفی به‌طور عمدی یا سهوی خیلی ضعیف نگه داشته شده است. علت آن را نمی‌دانیم اما حداقل در 10 سال گذشته مباحث حرفه ای پرستاری کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

بخشی ادامه داد: زمانی که متاسفانه عدد یک ساعت اضافه کار و کار حرفه‌ای یک کارشناس پرستاری را که تا پیش از این حدود 30 هزار تومان بود و اکنون با پیگیری های نظام پرستاری به حدود 70 هزار تومان رسیده مطرح می کنیم، خواسته یا ناخواسته جایگاه حرفه ای پرستاری را تضعیف می کنیم.

وی اظهار کرد: همه این مسائل باعث شده که سازمان نظام پرستاری نتواند جایگاه خود را به عنوان یک سازمان رگولاتور داشته باشد، البته اختیارات قانونی این سازمان کم است و همه پرستاران ملزم به عضویت در سازمان نظام پرستاری نیستند و اختلاف و چند دستگی در جامعه پرستاری به این مسائل دامن زده است.

آموزش کمک پرستاری توسط هیئت‌مدیره‌های نظام پرستاری یک گام به جلو

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک افزود: در حوزه آموزش امسال شاهد اتفاق خوبی بودیم، چون قرار است هیئت‌مدیره‌های نظام پرستاری آموزش کمک پرستاری را به دست بگیرند و در آموزش بیشتر دخیل باشند. این امر باعث می شود که ارتباط بیشتری با دانشگاه‌ها و مراکز درمانی داشته باشند.

بخشی ادامه داد: این اقدام یک حرکت رو به جلو است که اگر قرار است حرفه‌ای با عنوان کمک پرستاری باشد، متولی آموزش آن باید سازمان نظام پرستاری باشد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک بیان کرد: در استان مرکزی و دانشگاه علوم پزشکی اراک این نگاه هست که اگر قرار است کمک پرستار تربیت و معرفی شود باید نظام پرستاری این کار را انجام دهد، ولی در همه استانها این نگاه وجود ندارد.

وی ادامه داد: نکته دیگر در راستای وجه حرفه‌ای سازمان نظام پرستاری این است که پیش از این کلاس‌های آموزشی سراسری از طرف سازمان نظام پرستاری بسیار بیشتر برگزار می‌شد و کلاس‌هایی با مجوز امتیاز بازآموزی برای پرستاران در طی سال برگزار می‌شد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک اضافه کرد: برگزاری این کلاس‌ها هم باعث حضور پرستاران در سازمان نظام پرستاری بود هم ارزش حرفه‌ای نظام پرستاری برای دیگر حرفه‌ها خودنمایی می‌کرد. سازمان نظام پرستاری می تواند با یک برنامه کشوری برای برگزاری این کلاسها و نظارت بر  کیفیت آموزش آن نقش خود را در این عرصه تقویت کند.

بخشی گفت: اقدام دیگری که برای تقویت جایگاه حرفه ای پرستاری می تواند موثر باشد، تلاش برای برگزاری دوره های تحصیلات تکمیلی  و تخصصی شدن خدمات پرستاری است. افزایش ظرفیت رشته های کارشناسی ارشد پرستاری می تواند به تخصصی شدن خدمات پرستاری و افزایش اختیارات و جایگاه حرفه ای پرستاری کمک کند و قطعا در افزایش درآمد پرستاران نیز نقش خواهد داشت.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک افزود: در گذشته که حضور رزیدنت ها در بیمارستانهای آموزشی کمتر بود، پرستاران مجبور بودند اطلاعات خود را به روز کنند زیرا بسیاری از کارها را پرستاران انجام می‌دادند اما با گسترش رشته‌های پزشکی در همه شهرها و با وجود رزیدنت‌های پزشکی شاید جلوی تلاش کوچک پرستاران برای به‌روز شدن علمی خواسته یا ناخواسته گرفته شده است.

وی گفت: اکنون اگر مشکلی برای بیمار پیش بیاید  رزیدنت‌ها در زمینه‌های مختلف حضور دارند و پرستار نیاز به به‌روز کردن اطلاعات خود نمی‌بیند در حالی که در گذشته پرستار مجبور بود با هر چالشی از لحاظ علمی به‌روز باشد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اراک گفت: اگر راه را برای تحصیل پرستاران در کارشناسی ارشد باز کنیم، همان‌طور که راه را برای تخصص‌های پزشکی و رزیدنتی باز کرده اند. با ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر پرستاران می توانند تجربه های بهتری کسب کنند و جایگاه خود را در نظام سلامت تقویت کنند.

وی افزود: امروز پرستار در همه حوزه های مدیریتی، درمانی، رهبری و آموزشی نقش مهمی دارد، ولی به‌نظر می‌رسد نقش پرستار در حوزه پیشگیری مقداری کمرنگ است و بیشتر نقش درمانی پرستار دیده می‌شود. این موضوع باید یکی موضوع نیز باید یکی از مطالبه‌های پرستاران باشد. زیرا می تواند هم بار درمان و هم ورودی بیمارستانها را کم کند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: