1400/06/23٠٨:٣٢

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

پرستاران باردار به استراحت و مرخصی نیاز دارند

پرستاران باردار به استراحت و مرخصی نیاز دارند

اعظم محمودی عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: پرستاران باردار با وجود تمام سختی های ناشی از بارداری استراحت و مرخصی ندارند و مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند. لازم است مسئولان هرچه سریعتر امتیازات دوران بارداری پرستاران مانند فعالیت در بخش های اداری و مرخصی بارداری را پیگیری کنند. 

اعظم فخر محمودی در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: ضروری است مسئولان برای پرستاران باردار در محیط بیمارستان شرایط آرامش و آسایش را مهیا کنند. نباید آنان در بخش های سخت و اورژانس فعالیت کنند.

وی ادامه داد: پرستاران باردار باید در محیط اداری بیمارستان ها مشغول به کار شوند تا در شرایط بدون استرس با فشار کاری کمتر فعالیت کرده و فرزند خود را به دنیا بیاورند. همچنین نیاز است در ماه هفتم بارداری برای این پرستاران مرخصی در نظر گرفته شود تا در ماه های آخر بارداری به دور از استرس و فعالیت در محیط بیمارستان باشند. 

محمودی گفت: واقعیت این است که این قشر از پرستاران در بدترین شرایط هم از خودگذشتگی میکنند. کما اینکه در شرایطی که در همه ادارات دولتی و مراکز خدماتی از حداقل کارمند و نیرو استفاده می شود، در مورد پرستاران حتی پرستاران باردار نیز این کار انجام نمیشود زیرا به علت کمبود نیرو به آنها نیاز دارند.

وی ادامه داد: بارداری دورانی پرمخاطره و پرچالش برای هر زن در زندگی است. یک مادر در دوران بارداری اصول بهداشتی زیادی را رعایت کند و مواظب باشد. حالا تصور کنید یک پرستار باردار، مجبور باشد در محیطی مانند بیمارستان که یک محیط پر از آلودگی، استرس، تنش روانی و کار زیاد است فعالیت کند.

عضو شورای عالی سازمان نظلم پرستاری گفت: از نظر جسمی شرایط یک مادر باردار با یک فرد عادی متفاوت است، مادران باردار دچار پا درد، کمردرد، فشار خون، فشار قلبی و عروقی هستند. روند فعالیت و کار برای آنان سخت است، اما پرستاران باردار با تمام این سختی ها در دوران بارداری استراحت ندارند و مشغول ارائه خدمات به بیماران هستند. 

محمودی ادامه داد: در حال حاضر تفاوتی در ارائه خدمات به بیمار میان یک پرستار باردار با یک پرستار معمولی نیست. پرستار باردار همان خدمات و فعالیتی را ارائه می دهد که دیگر پرستاران نیز انجام می دهند و در برخی موارد فعالیت پرستاران باردار بیشتر هم می شود. نیاز است شرایطی فراهم شود تا پرستاران باردار در بخش های کم خطر مشغول به فعالیت باشند. 

وی افزود: هر زن از  پنج ماهگی دوران بارداری وارد مرحله ای می شوند که انجام خیلی از کارها و فعالیت ها برایش سخت می شود و نیاز به استراحت دارد با توجه به سختی کار بیمارستان ها، پرستاران باردار سختی و مشکلات زیادی را تحمل می کنند. از سیستم بهداشت و درمان درخواست داریم ساز و کار جدی در این خصوص داشته باشد، تا پرستاران باردار برای داشتن آرامش ذهنی و جسمی خود حداقل در بخش آرامتری مشغول به کار شوند. 

محمودی درباره آسیب روحی پرستاران باردار گفت: هر مادر در دوران بارداری دچار حساسیت های عاطفی می شود و نیاز دارد در این دوران از محیط پر استرس و خطرناک دور باشد، تصور کنید پرستاران باردار با وجود حساس بودن دوران بارداری در محیط بیمارستانی شاهد فوت بیمار، بد حالی مریضان و... باشند، این استرس و تنش ها بر روحیه پرستاران باردار تاثیر منفی دارد. 

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری در خصوص فعالیت پرستاران در بحران کرونا بیان کرد: در بحران کرونا علاوه بر سختی کار، مشکلات و استرسها نیز در محیط بیمارستان افزایش می یابد و برای پرستاران باردار ارائه خدمت به بیماران بیشتر از گذشته طاقت فرسا می شود. رای این دوران قانونی را برای پرستاران باردار گذاشتند؛ تا پرستاران باردار بتوانند با اختیار خودشان در بخش های غیر کرونایی فعالیت کنند، اما این قانون کافی نیست و پرستاران باردار نیاز به استراحت و مرخصی دارند. 

محمودی درباره امتیازات بارداری برای پرستاران گفت: تاکنون هیچ امتیازی برای پرستاران باردار در نظر گرفته نشده، دستور عمل هایی در خصوص مرخصی در ماه ششم بارداری ارائه شده است، اما دانشگاه های علوم پزشکی برای این موضوع اقدام جدی انجام نداده است.  

 عضو شورای عالی درباره مرخصی پرستاران باردار بیان کرد: بر اساس آخرین اطلاعاتی که موجود است، چیزی به عنوان مرخص در دوران بارداری برای پرستاران نداریم. بلکه مرخصی برای پرستاران باردار بعد زایمان به مدت 9 ماه است. تاکنون گزارشی مبنی بر اینکه پرستار در دوران بارداری به مرخصی رفته باشد نداشته ایم. پرستاران باردار تا ماه های آخر بارداری مشغول به ارائه خدمات در بیمارستان ها هستند. 

محمودی با اشاره به مشکلات پرستاران بارداری که به صورت شرکتی فعالیت می کنند، گفت: متاسفانه پرستاران باردار که به صورت شرکتی فعالیت می کنند و قرارداد رسمی ندارند، وقتی در دوران بارداری به مرخصی می روند، حقوقی دریافت نمی کنند. این در حالی است که پرستاران رسمی در ماه های آخر بارداری و بعد از زایمان مرخصی با پرداخت حقوق دارند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: