1400/07/19٠٧:٣٥
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر:
ارائه خدمات پرستاری در منزل توسط مراکز خدماتی غیر معتبر سلامت مردم را به خطر می اندازد
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر گفت: هنوز بسیاری از مردم مراکز معتبر خدمات مراقبت در منزل (هوم کر) را نمی شناسند و به مراکز خدماتی مراجعه می کنند، این مساله سلامت و امنیت مردم، خانواده ها و سالمندان را به خطر می اندازد.
به گزارش سازمان نظام پرستاری؛ افزایش کیفیت مراقبت، پیشگیری از بستریهای غیرضروری و کاهش هزینههای درمان از جمله فواید پرستاری جامعه نگر است و ضروری است با شناخت و آگاهی لازم فعالیت مراکز پرستاران جامعه نگر را با موسسه های غیر رسمی و خدماتی اشتباه نگیریم.
عبدالحسن شفیعی در گفت و گو با خبرنگار نظام پرستاری افزود: شناخت نقش پرستاران جامعه نگر در جامعه نسبت به گذشته بهتر شده است، اما همچنان مردم زمانی که به پرستار در منزل نیاز دارند به دلیل نبود شناخت کافی از مراکز پرستاران جامعه نگر به موسسههای غیر رسمی مراجعه می کنند.
شفیعی گفت: در موسسههای غیر رسمی که اصولا مراکز خدماتی هستند، نیروهایی وجود دارند که صرفا آموزشهای مبتدی ،تزریق سرم و آمپول را گذرانده اند و به عنوان پرستار به بیماران معرفی می شوند.
وی ادامه داد: ارائه خدمات توسط نیروهای غیر متخصص را نمی توان با عملکرد مراکز پرستاری جامعه نگر یکسان دانست؛ زیرا پرستاران جامعه نگر افرادی کارشناس و تحصیلکرده هستند و بر اساس آخرین اطلاعات علمی و اصول استاندارد خدمات درمانی و مراقبتی به افراد خدمت رسانی می کنند.
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر ادامه داد: پرستاری علم به روزی است و مردم نباید پرستاران جامعه نگر را با خدمات مراکز غیر رسمی که به نام خدمات پرستاری فعالیت می کنند اشتباه بگیرند زیرا در موسسههای خدماتی نیرویی که برای نظافت منزل، باغبانی و... مراجعه می کند، گاهی هم سرم یا آمپولی تزریق می کند و هیچ دانش و صلاحیتی برای ارائه خدمات پرستاری ندارد.
شفیعی گفت: کارشناسان مراکز پرستاری جامعه نگر دارای اطلاعات کافی در مواجهه با بیماری ها هستند و خدمات این مراکز با موسسه های غیر رسمی و خدماتی قال مقایسه نیستند. زمانی که مردم با مراکز پرستاری جامعه نگر تماس می گیرند این مراکز با دریافت اطلاعات و بررسی نیاز بیمار به ارائه خدمات علمی متناسب با نیاز بیمار می پردازد.
وی ادامه داد: موسسههای خدماتی به دلیل اینکه از افراد فاقد تخصص پرستاری و بدون مهارت کافی در امر مراقب و پرستاری استفاده می کنند؛ باعث ایجاد مشکل برای بیماران می شوند؛ در صورتی که مراکز مراقبت پرستاری یا هوم کر با استفاده از پرستاران متخصص و شناخت نوع بیماری می توانند خدمات با کیفیت و درستی به بیماران ارائه دهند.
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر گفت: برای شناخت بیشتر مردم از نقش و تاثیر پرستاران جامعه نگر در کشور نیاز است تبلیغاتی در رسانه ملی، سازمان ها، دانشگاه های علوم پزشکی در این زمینه انجام شود، تا سطح آگاهی و دانش مردم از پرستاران جامعه نگر بالا برود.
شفیعی اضافه کرد: مردم با بررسی و تحقیق از سازمان نظام پرستاری، وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی می توانند از مراکز پرستاری جامعه نگر معتبر شناخت پیدا کنند و تفاوت این مراکز با سایر مراکز غیر رسمی را بشناسند.
وی افزود: ضروری است فهرستی از مراکز مراقبت پرستاری در منزل( هوم کر) تهیه شود و در اختیار مراکز اطلاع رسانی 188 قرار داده شود، تا مردم راحتتر بتواند از خدمات پرستاری جامعه نگر استفاده کنند.
شفیعی ادامه داد: معمولا بیماران برای گرفتن شماره مراکز درمانی و مراقبتی بیشترین تماس را با سامانه 188 دارند با توجه به اینکه که در مراکز 188 شماره موسسههای خدماتی هست و تلفنهای مراکز معتبر پرستاری جامعه نگر (هوم کر) ثبت نشده است، اطلاعات نادرستی به مردم منتقل می شود و این مساله می تواند بسیاری از مردم و خانواده ها را دچار مشکل کند.
وی گفت: گاهی نیز مردم برای دریافت اطلاعات در زمینه مراقبت های پرستاری با سامانه 115 اورژانس تماس می گیرند بنابراین لازم است همکاری بین اورژانس و مراکز معتبر پرستاری جامعه نگر بیشتر مردم برای دریافت خدمات پرستاری به درستی راهنمایی شوند.
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر گفت: از جمله مشکلات پرستاران جامعه نگر می توان به نداشتن بیمه درمانی اعضای این مرکز اشاره کرد. برای مثال پرستارانی که در این مراکز فعالیت می کنند اگر دچار بیماری شوند باید هزینه زیادی را برای درمان خود بپردازند.
شفیعی ادامه داد: از دیگر مشکلاتی که مراکز پرستاری جامعه نگر با آن روبه رو هستند، بحث مراکزی هست که بدون مجوز در حال فعالیت و ارائه خدمات پرستاری در جامعه هستند. عدم نظارت بر این مراکز باعث می شود. این مراکز روز به روز افزایش پیدا کنند و در آینده فعالیت مراکز جامعه نگر را زیر سوال ببرند.
عضو هیئت مدیره انجمن پرستاران جامعه نگر در خصوص نقش پرستاران جامعه نگر در جامعه گفت: از جمله خدمات مراکز پرستاری جامعه نگر می توان به خدمات پیشگیری از بیماری، مراقبت از بیمار و ارائه خدمات به سالمندان اشاره کرد.
شفیعی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر جامعه روبه سالمندی است و در آینده نزدیک شاهد افزایش سالمندان هستیم. نیاز به مراقبت از سالمندان رو به افزایش است. در این خصوص پرستاران جامعه نگر با آموزشی که در این زمینه دیدهاند آماده خدمات رسانی به سالمندان هستند.
وی افزود: در زمینه پیشگیری از بیماری نیز پرستاران جامعه نگر با ارائه آموزشهای بهداشتی و ارائه خدمات برای بیماران در سطح جامعه می توانند ورودی بیمارستانها را کم کنند و از روند افزایشی بیماران بکاهند.
شفیعی در خصوص نقش پرستاران جامعه نگر در مراقبت از بیماران گفت: پرستاران جامعه نگر با توجه به آموزش و اطلاعات بروز پرستاری که دارند به مداوا و مراقبت از بیماران می پردازند؛ برای مثال بیماری که سه سال تحت مراقب پرستاران جامعه نگر قرارگرفته دچار هیچ گونه زخم بستر و... نشده است.
وی ادامه داد: در مقابل بیمارانی هم بودند که در زمان مراجعه پرستاران جامعه نگر متوجه شدیم به علت خدمات غیر علمی مراکز خدماتی دچار تشدید بیماری و زخم بستر شده است.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |