1400/09/15١٢:٣٨
معاون پرستاری وزارت بهداشت:
پرونده 66 پرستار شهید خدمت تایید شد/ نظام پرستاری دوشادوش وزارت بهداشت برای تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی/ پیگیری ویژه تعرفه گذاری و فوق العاده خاص
معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تایید پرونده 66 پرستار مدافع سلامت به عنوان شهید خدمت و پیگیریها برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری تا پایان امسال خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر عباس عبادی دوشنبه در نشست خبری هفته پرستار در وزارت بهداشت افزود: خدمات نظام سلامت در ایران گران اداره میشود، بخشی از این گران بودن به مدیریت منابع انسانی مربوط است و بخشی نیز علت استفاده از تکنولوژی های جدید است.
وی افزود: با این وجود بسیاری از این هزینه ها با ارائه آن توسط پرستاران می تواند کاهش پیدا کند و پرستاران با گذراندن دورههایی می توانند با هزینه کم برای توسعه سلامت مردم نقش بیشتری ایفا کنند، خدماتی که می تواند در عرصه جامعه و خارج از بیمارستان ارائه شود
دکتر عبادی گفت: نقدی که به ما وارد است این است که از توانمندی پرستاران در جامعه کمتر استفاده میکنیم و این توانمندی در بیمارستان محصور شده در حالی که اگر در کنار مردم قدرت بیشتری برای ایفای نقش در حوزه پیشگیری داشته باشیم نیازی به گسترش روزافزون تخت بیمارستانی نخواهیم داشت و اگر دانش و سواد سلامت مردم افزایش یابد از بسیاری از خدمات بستری در بیماستان پیشگیری میشود.
وی با اشاره به افزایش میزان سالمندی دو دهه آینده تاکید کرد: به زودی با پیری جمعیت روبهرو میشویم و اگر اکنون به فکر توسعه نقش پرستاران نباشیم با چالش مواجه میشویم. یکی از راهکارهای برون رفت از این مسئله توجه به نقش پرستاران و توسعه خدماتی پرستار در حوزه بهداشت است.
عبادی درباره تعداد شهدای سلامت در دوره کرونا گفت: طبق آماری که در کمیسیون ر سیدگی به شهدای مدافع سلامت مطرح شده 66 نفر پرونده شهادت تایید شده دارند. برای همکارانی که در دوران کرونا فوت میکنند فرآیندی پیش بینی میشود که نتایج آن در یک کمیسیون سه نفره بررسی میشود. اختلاف آماری میان پرستاران شهید و ارقام به دلیل پروسه آغاز تشکیل پرونده شهدای مدافع سلامت و تایید این پرونده است.
تعداد پرستاران کمتر از نصف استاندارد است
وی درباره وضعیت نیروها پرستاری گفت: در وزارت بهداشت استانداردی در زمینه نسبت تخت به پرستار وجود دارد که دو بخش پرستاران حرفهای و غیرحرفهای داریم. استاندارد تعداد پرستاران حرفهای به ازای هر تخت 1.8 نفر و استاندارد تعداد پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی 2.5 نفر است اما نیمی از این استاندارد تحقق یافته و میانگین پرستار به ازای تخت 0.9 است که البته در مناطق برخوردار و کم برخوردار این آمار متفاوت است.
ممنوعیت فعالیت پرستاران باردار در بخش های کرونا
عبادی تصریح کرد: پرستاران باردار باید در بخشهای غیرکرونایی بکارگیری شوند و اگر پرستار باردار در بخش کرونایی فعالیت کند این مسئله مورد پیگیرد قانونی قرار میگیرد.
نیروهای شرکتی باید تبدیل وضعیت شوند
وی درباره تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری نیز بیان داشت: اگر همه کارکنان نظام سلامت با روابط استخدامی متفاوت را در نظر بگیریم و تبدیل وضعیت کنیم باز هم با استاندارد فاصله داریم. یکی از پیشنهادهای وزارت بهداشت به سازمانهای ذیربط این بود که پرستارانی که در دوره کرونا در کنار مردم باقیماندند و داوطلبانه خدمت کردند را تبدیل وضعیت کنیم. این پیشنهاد با دو هدف صورت گرفت که یک هدف رفع کمبود نیرو و هدف دیگر ارج نهادن به خدمات ارزنده آنهاست.
وی ادامه داد: سازمانهای خارج از وزارت بهداشت که در تصمیم گیری نقش دارند موانع قانونی را مطرح میکنند و بحث برگزاری آزمون استخدامی و اخذ مجوزهای سالانه را مطرح میکنند. این مسائل پیگیری شده و سازمان نظام پرستاری در همه این مسائل در کنار وزارت بهداشت بوده است.
عبادی گفت: امروز در کمیسیون بهداشت مجلس در خصوص قانون تعرفه گذاری جلسه داریم و با نهادهای ذیربط نیز درخصوص تبدیل وضعیت پرستاران جلسات مکرری داشتهایم و امیدواریم به درکی مشترک برسیم؛ بی توجهی به حوزه پرستاری، بی توجهی به سلامت جامعه است زیرا حوزه سلامت مسئلهای نیست که خانواده از آن صرفنظر کند و سلامت یک حق شهروندی است.
عبادی اظهار داشت: جلسات متعددی با کمیسیون بهداشت و درمان مجلس داشتیم و ۲۳ آبان بستهای به دفتر ریاست جمهوری ارسال کردیم؛ در جلسهای که برگزار شد از شورای عالی بیمه و سازمان امور استخدامی و نمایندگان سازمان نظام پرستاری و وزارت بهداشت حضور داشتند و چالش بخشهای مختلف اعم از تعرفه گذاری مطرح و مقرر شد که خلاصه مذاکرات به معاون اول ریاست جمهوری برسد و تا قبل روز پرستار دستور ویژه و خاص را خواهیم گرفت.
عبادی تأکید کرد: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، فوق العاده خاص با ضریب ۳ و تبدیل وضعیت نیروهای پرستاری در حال پیگیری است.
معاون پرستاری وزارت بهداشت در پاسخ به سؤالی مبنی بر مکانیزم جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی در اجرای قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری تصریح کرد: تفاوت در نظام پرداخت و تعرفه گذاری خدمات پرستاری وجود دارد و ما همیشه نگران تقاضای القایی بودهایم.
وی گفت: در روشهای موجود پرداخت مبتنی بر انجام یک اقدام یا پروسیجر بوده است بنابراین در این روش پرداخت که نوعی آفت است احتمال تقاضای القایی وجود دارد اما شیوه تعرفه گذاری خدمات پرستاری این طور نیست و برای جلوگیری از ایجاد تقاضای القایی، بسته خدمات پرستاری ارائه میشود؛ برای مثال یک بیمار که در بخش بستری میشود به ازای یک روز بستری، فارغ از اینکه چه تعداد پروسیجر برای او انجام شود، تعرفه مشخصی را پرداخت میکند که این مسئله نیاز القایی را کاهش میدهد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری پرداخت از جیب را افزایش خواهد داد؟ تصریح کرد: عمده هزینهها توسط بیمه پرداخت خواهد شد و آنچه مردم پرداخت میکنند مشابه سایر موارد درمانی است.
اجرای تعرفه گذاری خدمات پرستاری با منابع موجود بیمه ها
وی درباره بودجه مورد نیاز برای اجرای قانون تعرفه گذاری بیان داشت: در دوران کرونا مردم کمتر خدمات درمانی غیراورژانسی به بیمارستانها مراجعه کردند و بیمهها در منابع خود صرفه جویی داشتند بنابراین با ذخیره منابعی که بیمه ها در دوران کرونا صورت گرفته میتوان این قانون را اجرا کرد.
معاون پرستاری وزارت بهداشت ادامه داد: در جلسه امروز با نمایندگان مجلس صحبتهایی میشود و امیدوماریم برای سه ماه پایان سال شروع اجرای قانون تعرفه گذاری را در صورت تأیید سایر دستگاههای ذیربط ببینیم و یک چهارم مبلغ پیش بینی شده برای اجرای این قانون حدود چهار هزار میلیارد تومان در سال بود که با توجه به اینکه سال جاری رو به اتمام است اگر یک چهارم بودجه مورد نیاز تخصیص یابد مورد قبول است.
نیاز پرستاران به خدمات روانشناسی
وی درباره وضعیت سلامت روان پرستاران نیز گفت: در سال ۹۳ مطالعه پژوهشی انجام شد و هموطنانی که نیاز به خدمات روانشناختی داشتند ۲۳ درصد بودند اما یکسال بعد از کرونا، این عدد به ۲۹ درصد رسید در آن مطالعه بررسی روی کارکنان سلامت و پرستاران انجام شد که نتیجه پژوهش نشان داد که کارکنان حوزه سلامت ۷ تا ۸ درصد بیش از سایر افراد نیاز به خدمات روانشناسی دارند.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |