1400/09/15١٣:١٢

رئیس کل سازمان نظام پرستاری:

هفته آینده پرستاران خبرهای خوشی می شنوند/150 پرستار در دوران کرونا شهید شدند/دولت بساط جذب پرستاران 89 روزه را جمع کند/ شناسایی 30 پرستار با مدرک جعلی

هفته آینده پرستاران خبرهای خوشی می شنوند/150 پرستار در دوران کرونا شهید شدند/دولت بساط جذب پرستاران 89 روزه را جمع کند/ شناسایی 30 پرستار با مدرک جعلی

رئیس کل سازمان نظام پرستاری از دولت خواست با تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی و قراردادی بساط بکارگیری پرستاران با قراردادهای 89 روزه را جمع کند و اعلام کرد: پرستاران هفته آینده (همزمان با هفته پرستار) منتظر خبرهای خوش باشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر محمد میرزابیگی، روز دوشنبه (در آستانه هفته پرستار 17 تا 23 آذر) در نشست خبری مشترک با عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: سازمان نظام پرستاری در کنار معاونت و بورد پرستاری جزو نهادهای حاکمیتی است که بر اساس قانون مکلف است مطالبات و اهداف صنفی و حرفه ای پرستاری را پیگیری کند.

وی گفت:اگر ما عصارهای از قانون این سازمان را در چهار کلمه خلاصه کنیم میتوانیم به چهار عبارت مردم، نظام سلامت، مراقبتهای پرستاری و پرستاران اشاره کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در دوران کرونا پرستاران عزیز جانفشانی کردند و ۱۵۰ نفر در گروه پرستاری به درجه رفیع شهادت در دوران کرونا نائل آمدند.

میرزابیگی ادامه داد: اولین موضوع مهم، ارائه خدمت با کیفیت و خوب به مردم است. باید توجه داشت که استانداردها معمولا کف انتظارات یک کشور در چارچوب رفاه اجتماعی است. در کشور ما ۲.۵ نفر پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی باید داشته باشیم اما با استاندارد تعداد پرستار فاصله داریم و باید برای تامین نیرو تلاش کنیم اولین موردی که به طور جدی در دوره پنجم فعالیت سازمان نظام پرستاری پیگیر بودیم تامین نیروی انسانی و رسیدن به استانداردها بود.

اخذ حدود 55 هزار مجوز استخدام

وی گفت: با مجوزهای اخذ شده، حدود 53 تا ۵5 هزار نفر نیروهای بهداشتی درمانی جذب شدند که ۴۰ تا ۵۰ درصد آنها از گروه پرستاری بودند و پروسه جذب آنها در حال انجام است تا شرایط بیمارستانها بهبود یابد.

وی گفت: بحث نظام پرداخت نیز همواره محل بحث بوده و به دلیل نداشتن چارچوب مشخص، محل اختلاف است. باید چارجوبی در نظام سلامت تعریف شود که پرستاران و همه گروه های پزشکی اعم از پزشکان و پیراپزشکان به حق خود برسند. سال گذشته مقام معظم رهبری به موضوع قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ورود کردند و به دنبال آن آیین نامه این قانون در شورای عالی بیمه و یک ماه بعد در دولت تصویب شد. دولت جدید نیز نگاه خوبی به قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری دارد و در آینده نزدیک اخبار خوبی را شاهد خواهید بود.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مهاجرت پرستاران نیز عنوان کرد:  مهاجرت هست اما نکته مهمتر سواد و توانمندی پرستاران ایران است که در کشورهای دیگر جذب می شودن و البته برای جلوگیری از خروج پرستاران باید به عوامل انگیرشی پرستاران و مدافعان سلامت توجه شود و جذابیت فعالیت در این حرفه در کشور بالا برود.

وی با اشاره به تفاوت پرداختی بین پرستاران با انواع قراردهای استخدامی گفت: در یک بخش آیسییوی کرونا ممکن است ۱۰ پرستار با چند رابطه استخدامی داشته باشیم که همگی یک کار را انجام می دهند؛ برخی از این نیروها شرکتی و برخی نیز ۸۹ روزه هستند.

دولت بساط جذب پرستاران 89 روزه را جمع کند

وی گفت: درباره موضوع پرستاران ۸۹ روزه روسای برخی دانشگاهها در موج اول کرونا گفتند تعدادی داوطلب لازم داریم و شروطی گذاشتند و این پرستاران در موج اول کرونا که اضطراب زیادی نسبت به بیماری وجود داشت به مراکز کرونا رفتند و خدمت کردند اما همان دانشگاهها بعد از فروکش کردن موج اول کرونا، این افراد را خانه نشین کردند.

دکتر میرزابیگی افزود: از دولت محترم درخواست داریم بساط فعالیت جذب 89 روزه جمع شود زیرا هیچ قراردادی نباید کمتر از یکسال منعقد شود. امیدواریم دولت اقای رییسی با این موضوع برخورد کنند و ما مسئله ای به نام پرستار ۸۹ روزه نداشته باشیم.

وی گفت: علیرغم شیوع کرونا، در سازمان نظام پرستاری بیش از ۱۵۰ جلسه برون سازمانی با دستگاههای مختلف داشتیم در سال ۹۸ با مقام معظم رهبری دیدار کردیم و بالغ بر ۲۰۰ مکاتبه نیز انجام شده و به وضع قابل قبولی رسیدهایم اما هنوز شرایط راضی کننده نیست. زمانی احساس رضایت میکنیم که مردم از خدمات ما راضی باشند و پرستار از نحوه حضورش در سطح بیمارستان لذت ببرد و دغدغه معیشتی نداشته باشد.

وی بیان داشت: مجوزهای استخدامی خوبی تاکنون صادر شده و نباید از مجوز استخدامی در دانشگاه علوم پزشکی برای تغییر وضعیت استفاده شود، برخی دانشگاه های علوم پزشکی، با استفاده از این مجوز، نیروی شرکتی خود را تبدیل وضعیت می کنند اما این مشکل وجود دارد که نیروها افزایش نمییابد و وزارت بهداشت و ما در نظام پرستاری در حال پیگیری استفاده از مجوزهای استخدامی برای استخدام نیروهای جدید هستیم البته اولویت استخدام با پرستارانی است که در دوران کرونا خدمت کردند.

معیشت و رفاه پرستاران، اولویت نظام پرستاری 

رئیس سازمان نظام پرستاری تصریح کرد: یکی از مشکلات پرستاران نبود امنیت شغلی تبدیل وضعیت تعدادی از این افراد صورت گرفته اما هنوز کامل نیست. نباید نیروهای ذیقیمت پرستاری را از دست بدهیم . در سازمان نظام پرستاری هیچ وظیفه ای جز پیگیری رفاه و معیشت جامعه پرستاری و رسیدن به استانداردهای لازم را نداریم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: همواره پیگیر مسائل همه نیروهای بهداشتی و درمانی بودهایم و در این زمینه فوق العاده ویژه و افزایش حقوق ناشی از اجرای فصل دهم قانون خدمات کشوری انجام شد و فوق العاده خاص و سختی کار در دست پیگیری است.

وی با اشاره به لزوم تدوین مدل جدید مراقبتهای پرستاری تصریح کرد: محل خدمت تیم سلامت تنها بیمارستان نیست و تنها ایفاکننده نقش خدمات سلامت نیز پزشک نیست بلکه تیم درمان باید همکاری کند. زنجیره خدمات سلامت باید به هم وصل شوند که نماد این مسئله در حوزه پرستاری، مراقبت پرستاری در منزل است.

دکتر میرزابیگی گفت: برای افرادی که بیماری حاد ندارند میتوان خدمات سلامت را با کیفیت بیشتر و قیمت پایین تربا حضور پرستاران  ارائه کرد. متأسفانه سلامت را تبدیل به کالای تک بعدی و تنها محصور به بیمارستان کرده ایم اما اگر حلقه نظام سلامت را در جامعه فعال کنیم کیفیت خدمات افزایش مییابد و رقابت مثبتی بر سر تامین سلامت مردم و افزایش کیفیت خدمات درمانی ایجاد میکنیم. در مدل پرستاری جامعه نگر که جدید است، این مباحث و آموزشهای حرفه ای مدنظر قرار گرفته و در دست پیگیری است.

اجرای تعرفه گذاری با صرفه جویی منابع بیمهها

وی درباره بودجه موردنیاز برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، بیان کرد: تعرفهگذاری از محل صرفه جویی منابع، قابل اجراست و هزینههای مردم را کاهش میدهد؛ نیاز نیست که حتماً بودجه جداگانهای به مراقبت پرستاری تخصیص یابد. مراقبتهای پرستاری میتواند جزئی از سرانه تشخیصی و درمانی هر ایرانی باشد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره بازنشستگی پرستاران نیز تصریح کرد: سازمان تامین اجتماعی از سال ۹۷ بدعت گذاری بدی کرد که نیروهای تامین اجتماعی را بر اساس قانون خدمات کشوری ارزیابی و بازنشسته می کند. این اشکال در تامین اجتماعی وجود دارد. برای رفع این مشکل با دیوان عدالت اداری و کمیسیون اصل ۹۰ در این جلسه داشته ایم و به زودی با وزیر کار و مسئولان جدید سازمان تامین اجتماعی صحبتهایی خواهیم داشت. چند مشاور حقوقی داریم که مشکلات را جمع آوری کرده اند و لایحه حقوقی برای قوه قضاییه و کمیسیون اصل نود مجلس فرستاده شده است.

کاهش فاصله کارانه پرستار و پزشک با اجرای قانون تعرفه گذاری

دکتر میرزابیگی درباره حقوق پرستاران و اختلاف درآمد پزشکان و پرستاران گفت: حقوق پرستاران یا تابع قانون خدمات کشوری یا تابع قانون کار است و آنچه محل اختلاف بین درآمد پزشک و پرستار است کارانه است. کارانه پزشک گاهی از ۵ برابر تا چندین برابر بیش از پرستاران است. اختلاف زیاد بین کارانه پزشک و پرستار در هیچ جای دنیا وجود ندارد و این مسئله با اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری در حوزه کارانه، تنظیم میشود.

شناسایی بیش از 30 پرستار با مدرک جعلی

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به پرسشی درباره ارائه خدمات پرستاری توسط برخی افراد غیرمتخصص تصریح کرد: تاکنون ۳۰ تا ۴۰ مورد پرستار جعلی یعنی افرادی که پرستار نیستند اما مدرک پرستاری جعلی ساختهاند شناسایی و مورد پیگیری قضایی قرار گرفته است.

وی اظهار امیدواری کرد که با اجرای مراقبتهای پرستاری در منزل و پوشش بیمهای این خدمات و اجرای تعرفه خدمات پرستاری، جلوی فعالیت پرستارنماها و افراد غیرمتخصص گرفته شود.

وی گفت: از چهارشنبه هفته پرستاری آغاز میشود و در هفته آینده خبرهای خوشی برای پرستاران خواهیم داشت. 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: