1400/09/24٠٥:٥٣

عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری: 

صحبت‌های رهبر انقلاب امید و انگیزه را به جامعه پرستاری بازگرداند

صحبت‌های رهبر انقلاب امید و انگیزه را به جامعه پرستاری بازگرداند

عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: دیدار مقام معظم رهبری در روز پرستار با جامعه پرستاری و صحبتهای ایشان باعث ایجاد انگیزه و امید برای پرستاران شد و نقطه امیدی برای پرستاران روشن شد.

علیرضا سعادتجو در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری افزود: با توجه به دیدار مقام معظم رهبری با جامعه پرستاری، شایسته است از صحبتهای ایشان در خصوص مطالبات و مشکلات جامعه پرستاری و تلاشهای دکتر میرزابیگی برای پیگری مطالبات پرستاران تشکر و قدردانی کرد. 

سعادتجو گفت: مقام معظم رهبری طوری مشکلات جامعه پرستاری را تبیین کردند، که گویا خودشان از نزدیک و به طور واضح و آشکار با بیماران و پرستاران در ارتباط هستند، اشراف کامل ایشان به موضوعات پرستاری قابل تحسین است. 

عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب امسال در دیدار با جامعه پرستاری تاکید فراوانی بر اجرایی شدن مطالبات پرستاران داشتند، و از اینکه این مطالبات در سال گذشته با توجه به تاکیدات ایشان اجرایی نشده بود گله مند بودند.

سعادتجو اضافه کرد: صحبتهای رهبری باعث ایجاد امید و انگیزه برای جامعه پرستاری بود، لذا با توجه به فرمودههای رهبر معظم انقلاب و دستوری که دادند و موضعگیری مثبتی که مسئولان، رئیس جمهوری و وزیر بهداشت در این خصوص داشتند، امیدواریم به زودی اتفاقات خوبی برای پرستاران رقم بخورد. 

وی درباره اهمیت اجرای قانون تعرفه گذاری و خدمات پرستاری گفت: یکی از پیامدهای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری این است که حرفه و شغل پرستاری دارای هویت مستقل میشود و حقوق پرستاران رعایت شده و آنان از حاصل دست رنج خودشان استفاده می کنند. 

قانون تعرفه گذاری به حرفه پرستاری استقلال میدهد
سعادتجو ادامه داد: همان طور که ذکر شد مهمترین مبحث در اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ایجاد استقلال حرفهای برای پرستاران است، همچنین پرستاران می توانند حق خود را در قبال ارائه بسیاری از خدمات را دریافت کرده و این انگیزهای برای ارائه خدمات با کیفیت از سوی پرستاران است. 

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: پرستاران تمام خدمات مورد نیاز بیمار از تزریقات، سرم تراپی ، ارائه دارو و پایش وضعیت بیمار را انجام میدهند، اما به علت اجرایی نشدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری حقوقی را در مقابلش دریافت نمی کنند و این مساله به نوبه خود آسیب و کاهش انگیزه را برای جامعه پرستاری سبب می شود. 

سعادتجو با اشاره به کمبود نیروی انسانی پرستاری اظهار داشت: بزرگترین مشکل پرستاران که به عنوان یک مانع خدمتی مطرح میشود، مسئله کمبود نیروی پرستار شاغل در بخشها است. نسبت تعداد پرستار به تخت بیمارستانی نه تنها با استاندارد جهانی منطبق نیست بلکه با استانداردهای داخلی هم تناسب ندارد. 

وی ادامه داد: رهبر انقلاب نیز در خصوص رفع کمبود نیروی انسانی پرستار نیز تاکید کردند؛ باید توجه داشته باشیم که رفع این مشکل از جمله مطالبات مهمی است که باید هرچه سریعتر به آن توجه شود، زیرا کمبود نیرو باعث کاهش خدمات با کیفیت می شود. 

عضوشورای عالی سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: کمبود نیروی پرستاری به نوبه خود میتواند، باعث افزایش خطاهای پرستاری شود و این موضوع به نوبه خود باعث آسیب در گروه پرستاری است. 

سعادتجو گفت: موضوع دیگری که پرستاران اغلب از آن رنج میبرند ناعادلانه بودن پرداختها است، در گروه پرستاری حدود 3 تا 4 نوع پرداختی داریم، پرستاران طرحی، شرکتی، قراردادی و رسمی دارای حقوق متفاوت هستند، و این تبعیض و تفاوت باعث دلسردی پرستاران میشود.

وی ادامه داد: تفاوت در پرداختیها و نبود عدالت باعث نارضایتی نیروی انسانی پرستار میشود و این نیروها تصمیم به مهاجرت میگیرند؛ باید توجه داشته باشیم نیروی انسانی بزررگترین سرمایه های یک کشورهستند و نباید با نبود عدالت سبب از دست دادن آنها شویم. 

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری در خصوص پرونده شهدای مدافع سلامت گفت: متاسفانه پروندهای شهدای سلامت به کندی در حال پیگیری است و با توجه به افرادی که در دوران کرونا آسیب دیدهاند طبق آمار چیزی حدود 9 هزار نفر از پرستاران و خانواده هایشان نیز آسیب دیدهاند که نیاز است سریعتر مشکل این پرستاران پیگیری شود. 

سعادتجو تصریح کرد: پیگیری و توجه به مطالبات پرستاران باعث میشود پرستاران و خانوادههایشان امیدوار شده و اگر بحرانی روی دهد با انگیزه در خط مقدم مقابله با بیماری حاضر باشند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: