1400/09/21١٣:٥٤

وزیر بهداشت: فرمان رهبر انقلاب برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری واجب شرعی است

وزیر بهداشت: فرمان رهبر انقلاب برای اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری واجب شرعی است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری عمیقا اعتقاد داریم و فرمان مقام معظم رهبری برای اجرای این قانون برای وزارت بهداشت حجت و عمل به آن واجب شرعی است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر بهرام عین اللهی روز یکشنبه در همایش ملی روز پرستار که در سالن دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: در ابتدای کارم در دیداری که با آقای میرزابیگی رئیس سازمان نظام پرستاری داشتم اعلام کردم که عمیقا به اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اعتاد داشته و دارم.

وی گفت: البته همه اقدامات برای اجرای این قانون در وزارت بهداشت نیست اما اکنون که معاون توسعه وزارت بهداشت از جنس پرستاران است، خاضعانه از دکتر رحیمی معاون توسعه وزارت بهداشت می خواهم با همکاری دکتر عبادی، معاون پرستاری قاطعانه اجرای این قانون را پیگیری کنند و آن را به نتیجه برسانند.

دکتر عین اللهی ادامه داد: باتوجه  به اینکه فرمان مقام معظم رهبری برایمان حجت است و حکمی شرعی است، بر ما واجب است که دنبال اجرای این قانون باشیم.

وی گفت: در زمینه تبدیل وضعیت نیروهای غیر رسمی هم به خوبی می دانیم افراد آمدند و در شرایط کرونا از جان مایه گذاشتند و حالا که کرونا سبکتر شده، باید امتیاز ویژه پیدا کنند و مانند امتیازهایی که به رزمندگان دفاع مقدس داده می شود برای این افراد نیز برای استخدام امتیاز ویژه در نظر گرفته می شود.

وزیر بهداشت ادامه داد: در بحث شهدای سلامت هم نباید کار در پیچ و خم کارهای اداری و بروکراسی قرار بگیرد.

سازمان نظام پرستار آموزش مداوم پرستاران را به عهده بگیرد

وی با اشاره به لزوم آموزش مداوم، گفت: از سازمان نظام پرستاری خاضعانه میخواهم این کار را برعهده گیرد. آموزش ها باید بروز انجام شوند.

دکتر عین اللهی ادامه داد: نکته دیگر هم بحث سلامت معنوی است. ما یک ریشه مذهبی قوی داریم اما اصلا از سلامت معنوی استفاده نمیکنیم. ما از سلامت معنوی برای درمان باید استفاده کنیم. در پیشرفته ترین بیمارستان انگلیس دیدم که در وسط بیمارستان یک کلیسا درست کرده بودند تا مردم دعا کنند اما در بسیاری از بخش های بیمارستانهای ما یک جای مناسب برای نمازخواندن و دعا کردن نیست در حالی که توجه به خدا هنگام بیماری بیشتر می شود.

وی گفت: موضوع توجه به تحولات سخت افزاری و نرم افزاری پرستاری هم مهم است. پرستاران چون از ابزارهای روز استقاده نمی کنند ساعتها مشغول گزارش نوشتن هستند و از رسیدگی به بیمار باز می مانند باید مثل نرم افزار مدیکال ارور که جلوی داروی اشتباه دادن به بیمار را می گیرد، نرم افزارها و استارتاپ هایی طراحی شود که پرستاران به جای نوشتن به بیماران رسیدگی کنند و به سمت بیمارستان هوشمند برویم.

وزیر بهداشت افزود:  آقای میرزابیگی درست می گوید، نظارت ها بر بخش خصوصی ضعیف است. در بخش خصوصی باید نظارتمان را قوی کنیم. این قابل تحمل  نیست افرادی که اصلا پرستار نیستند، به نام پرستار وارد خانه های مردم بشوند و برای مردم و سلامت و امنیت آنان مشکل ایجاد کنند.چرا باید پرستار تحصیلکرده بیکار بماند و افرادی به جای پرستار وارد این حرفه بشوند.

دکتر عین اللهی همچنین با اشاره به سرعت گرفتن واکسیناسین گفت: با همت دوستانی در این مدت ۱۰۰ روزه واکسیناسیون را انجام دادند. به نزدیک ۱۱۰ میلیون دز تزریق واکسن رسیدیم که بینظیر بود. ۸۶ درصد مردم کشور واکسن زده اند. در تهران ۸۹ درصد دز اول را گرفتند.

وی افزود: کرونا به ما نشان داد که اگر سلامت نباشد اقتصاد و همه چیز تعطیل می شود.در کرونا برگ جدیدی از تاریخ شکوفا شد. بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا که خیلی به امکانات خود میبالند، در کرونا شکست خوردند و ما در رسانهها دیدیم چه بسیار بیمارانی که بر زمین ماندند یا در بیمارستانها بستری نشدند و چه بسیار پرستاران و نیروهای درمانی که در کشورهای دیگر از بیماران فرار میکردند، اما  کرونا نقطه عطف و افتخار ما در تاریخ است که جامعه پزشکی و پرستاری ایثارگری و هویتشان را نشان دادند. شهدای گرانقدری را تقدیم کردند که درخت تنومند انقلاب را آبیاری کردند. این درسی از تاریخ بود.

پرستاران لحظه ای استراحت نکردند

عیناللهی گفت: من خودم به کرونا مبتلا شدم و با گرفتاری ۷۰ درصد ریه در بیمارستان مسیح دانشوری شاهد فداکاری کادر درمان بودم. در عین حال به عنوان کسی که رئیس بیمارستان بودم، در کرونا به ویژه در پیک وحشتناک مرداد ماه که روزانه نزدیک به ۵۰ هزار مبتلا، ۷۰۰ مرگ و ۱۵ هزار بستری و هفت تا هشت هزار بستری در ای سی یو داشتیم، شاهد بودیم که پرستاران ما لحظه ای نمیتوانستند استراحت کنند. در شرایطی که همه در خانه ها بودند این عزیزان جانفشانی میکردند.

هنرمندان درباره پرستاران ایران سریال بسازند

وی گفت: ما از هنرمندان و کارگردانان انتظار داریم که این ایثارها را نشان دهند که مردم ببینند. سریال پرستاران استرالیا را نشان میدهند که همخوانی با فرهنگ ما ندارد. کاری که جامعه پزشکی و پرستاری ما انجام داده در هیچ کجا نشان داده نشده است.  وزارت بهداشت هم آماده است که برای تولید سریالی برای پرستاران کمک کند و هزینه دهد.

پرستاری باید تخصصی بشود

وزیر بهداشت گفت: پرستاران در ارتقای سلامت و پیشگیری بسیار موثرند. نکته ای که امروز باید مورد توجه باشد، بحث تخصصی و حرفه ای شدن پرستاری است. پرستاری که در ای سی یو  میرود باید حرفه ای بوده و مهارت ای سی یو را داشته باشد. پرستاران قبل از ورود به یک فیلد تخصصی باید آموزش های آن را دیده باشند. بحث دیگر حضور دانشکده های پرستاری در فیلد درمان است.

حمابت وزیر بهداشت از مراکز مراقبت در منزل

وزیر بهداشت گفت: موضوع دیگر این است که پرستاری فقط محدود به بیمارستان نیست. بسیاری از بیماران میتوانند در منزل پرستاری شوند. ما کاملا موافق این اقدام هستیم. متاسفانه اکنون شرکتهایی هستند که اصلا پرستار ندارند، اما به اسم پرستار افرادی را به خانه مردم میفرستند که برای مردم مشکل ایجاد میکنند. باید این موضوع و وضعیت  ساماندهی شود. در کرونا هم توانستیم خدمات را در برخی موارد به این صورت ارائه دهیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: