1402/12/27١٦:١٩

اضافه کار پرستاران در شان جامعه پرستاری نیست

اضافه کار پرستاران در شان جامعه پرستاری  نیست

عضوشورای عالی نظام پرستاری گفت: اضافه کاری که پرستاران دریافت می‌کنند متناسب سختی این حرفه نیست.و نیازهای معیشتی اولیه را هم مرتفع نمیکند

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری کشور، حمید ثقینی کاخکی عضو شورای عالی درباره عمده مشکلات پرستاران اظهار کرد: موانع خذمتی جامعه پرستاری سه محور اصلی دارد یکی بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری است که در واقع احصای درآمدها و نحوه احصای صحیح منابع و بازتوزیع عادلانه بین گروه‌های پرستاری را شامل می‌شود. بحث دیگر اضافه کاری پرستاران است که مبلغش بسیار پایین است و در سیستم کارمندی دولتی هیچ گروه دیگری این حداقل دریافتی را ندارد.و دیگری درد قدیمی عدم جذب نیروهای جدید وخصوصا تعبین وضعیت نیروهای شرکتی و کروناست

 

عضو شورای عالی ادامه داد: یکی دیگر از نگرانیها مهاجرت پرستاران ست؛ وقتی درآمدها پایین است و کفاف زندگی را نمی‌دهد و متناسب با نرخ تورم افزایش نمی‌یابد طبیعی است که جامعه پرستاری به سوی مهاجرت سوق پیدا می‌کند.

 

ثقینی افزود: پرستاران ما به جهت بنیه ی علمی و مهارتی متخصصین توانمندی هستند لذا در کشورهای دیگر از حضور این عزیزان استقبال می‌شود لذا با عنایت به حفظ حرمت اجتماعی و پرداختی متناسب حرفه و سختی شغلی ، مشکل غربت و دور بودن از وطن را تحمل کرده و متمایل به مهاجرت میشوند 

 

به گفته وی، مهاجرت در آینده برای سیستم بهداشت و درمان کشور مشکل ایجاد می‌کند و بحث از مطالبه اضافه کار و کارانه و تعرفه پرستاری خارج خواهد شد و دچار بحران در بحث نیروی انسانی خواهیم شد.

 

عضو شورای عالی یادآور شد: اضافه کار دریافتی پرستاران کفاف معیشت و زندگی را نمی‌دهد و به هیچ وجه متناسب با سختی این شغل نیست. طبق مصوبه مجلس، پرستاری جزو مشاغل سخت و زیان آور درجه یک محسوب می‌شود اما با این شرایط، شاهد پرداختی اضافه کار با میانگین ۲۰ هزار تومان هستیم که مبلغ بسیار پایینی نسبت به سایر مشاغل است. 

 

وی گفت: پایین بودن میزان اضافه کاری و درآمد در بخش دولتی علاوه بر مهاجرت به بخش خصوصی در مرحله بعد سبب مهاجرت به خارج از کشور، می‌شود.

 در واقع این بخش دولتی است که به شدت با کمبود نیروهای مجرب پرستاری مواجه می‌شود و این موضوع به هیچ وجه به نفع کشور نیست زیرا بیش از ۹۰ درصد مردم پناهگاه خود را مراکز درمانی دولتی میدانند و این موضوع یک خطر استراتژی و امنیتی است.

 

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه نگاهی که باید به درستی در سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه وجود داشته باشد نگاه معکوس و نابه جایی است و قوه مقننه نیز نگاه مثبتی به زحمات جامعه پرستاری ندارد و در کمیسیون تلفیق نگاه بسته‌ای نسبت به بودجه‌های مربوط به جامعه پرستاری دیده میشود . 

 

ثقینی تاکید کرد: باید فوق العاده خاص برای پرستاران محقق می‌شد اما فوق العاده خاصی که برای پرستاران مطرح شد توسط فوق العاده ویژه همراه با مجامله گری جایگزین و برای همه کارکنان دولتی در نظر گرفته شد و تبدیل به فوق‌العاده عام گردید . 

 

وی گفت: من احساس خطر می‌کنم که در آینده آبی نه چندان دور مراکز درمانی به روز و مجهزی داشته باشیم اما به دلیل عدم توجه به وظایف و عدم تامین معیشت پرستاران نیرویی برای خدمت رسانی به بیماران وجود نداشته باشد. 

 

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: