1401/03/23١٦:١٤

گفتگوی تفصیلی مهر با رئیس سازمان نظام پرستاری؛

پرستاران اخراجی باید با عزت و احترام بازگردند

پرستاران اخراجی باید با عزت و احترام بازگردند

رئیس کل سازمان نظام پرستاری، موضوع بازگشت به کار پرستاران اخراجی را مورد تاکید قرار داد و در ارتباط با وضعیت تعرفه های پرستاری، پرستارنماها و مشکلات کمبود پرستار در کشور، توضیحاتی ارائه داد.

جامعه پرستاری کشور همواره در صف مقدم خدمت به بیماران قرار دارند و بیشترین زمان مراقبت از بیماران بستری در بیمارستان‌ها بر دوش گروه پرستاری است. در دوران پاندمی کرونا که همه از این ویروس وحشت داشتند، نیروهای پرستاری در کنار کادر درمان مشغول خدمت به بیماران بستری بودند و توانستند نقش به سزایی در مراقبت از بیماران داشته باشند. با این حال، هنوز از جایگاه خود در نظام سلامت، آن طور که باید رضایت ندارند.

کمبود نیروی پرستاری به ازای تخت‌های بیمارستانی، مهم‌ترین معضل و مشکل رشته پرستاری است که باعث شده پرستاران مجبور شوند، در شیفت‌های متوالی حضور داشته باشند و همین موضوع، منجر به فرسودگی کادر پرستاری شده است.

محمد میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری، با حضور در خبرگزاری مهر، ضمن بازدید از بخش‌های مختلف رسانه، در گفتگو با خبرنگار مهر، پاسخگوی مهم‌ترین سوالات پرستاری بود.

وی در ابتدا به وضعیت تعرفه‌های پرستاری اشاره کرد و با توجه به موضوع تأمین منابع مالی برای اجرایی این قانون که از تابستان ۸۶ تا کنون به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، گفت: در صورت جلسه‌ای که با مجلس شورای اسلامی و معاون اجرایی رئیس جمهور و شورای عالی بیمه امضا شده است، هر بودجه‌ای که به این موضوع تعلق می‌گیرد، علاوه بر حفظ منابع قبلی است.

میرزابیگی با عنوان این مطلب که ۵,۲۰۰ میلیارد تومان به اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اختصاص یافته است، افزود: قبلاً نیز در قالب کارانه پرستاری نیز سالانه ۱,۶۲۰ میلیارد تومان اختصاص می‌یافت که در مجموع می‌توان عنوان داشت که بیش از ۶,۸۰۰ میلیارد تومان منابع مالی و بودجه‌ای برای اجرایی شد این قانون در نظر گرفته شده است.

در حال حاضر اجرای آزمایشی تعرفه‌های پرستاری در ۱۶ بیمارستان کشور کلید خورده است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اعلام این خبر که در حال حاضر اجرای آزمایشی تعرفه‌های پرستاری در ۱۶ بیمارستان کشور کلید خورده است، ادامه داد: ما سعی کردیم، بدون سروصدا، این روند را اجرایی و نقاط ضعف و قوت آن را تهیه کنیم تا بتوانیم به شکل کامل در سراسر کشور اجرا کنیم.

میرزابیگی گفت: اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، علاوه بر اینکه یک مطالبه صنفی است، اما مزیت‌های دیگری هم دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با عنوان این مطلب که برای تعرفه‌های پرستاری باید ۴ ستون اصلی در نظر گرفت، به تشریح این موضوع پرداخت و افزود: تعریف K پرستاری، ارزش نسبی خدمات پرستاری، تأمین اعتبار و منابع و بازتوزیع آن است.

میرزابیگی با اشاره به عدم اجرایی شدن تعرفه‌های پرستاری، گفت: متأسفانه هیچ کدام از دولت‌ها زیربار تأمین اعتبار و منابع این قانون نمی‌رفتند.

وی با اعلام اینکه از چندی قبل اجرای قانون تعرفه‌های پرستاری به شکل آزمایشی در ۱۶ بیمارستان کشور آغاز شده است، افزود: وقتی با معاونت پرستاری وزارت بهداشت به جمع بندی نهایی رسیدیم، به صورت رسمی ابلاغ می‌شود.

میرزابیگی با عنوان این مطلب که بازتوزیع اثر خودش را بر درآمد پرستاری می‌گذارد، ادامه داد: هر کسی یا هر گروهی، از این مسیری که ما رفته ایم، بهتر می‌تواند روشی برای اجرایی شدن قانون تعرفه گذاری پیشنهاد بدهد، استقبال می‌کنیم. به شرطی که مُر قانون تعرفه گذاری باشد.

وی افزود: البته K پرستاری و ارزش نسبی هم سالانه قابل اصلاح است، به طوری که تا سال گذشته K پرستاری پایین بود، اما الان ۲ برابر شده است.

از سال آینده شاهد افزایش تعرفه‌های پرستاری در شورای عالی بیمه خواهیم بود

میرزابیگی با عنوان این مطلب که تعرفه‌های پرستاری به جمع گروه‌هایی پیوست که تعرفه‌های آنها سالانه افزایش می‌یابد و از سال آینده مثل تعرفه‌های پزشکی، شاهد افزایش تعرفه‌های پرستاری در شورای عالی بیمه خواهیم بود، ادامه داد: برای اجرای قانون تعرفه گذاری در سال‌های بعد، قرار نیست بودجه و اعتباری از سوی دولت تأمین شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به این سوال که گفته می‌شود k پرستاری کپی برداری از تعرفه‌های پزشکی است، گفت: خیر، کپی نیست. ما مدعی هستیم در بالین، به شدت مترقی تر از نظام فی فورسرویس در ایران است که برای تعرفه‌های پزشکی اعمال می‌شود. در واقع، k پرستاری، شیوه عادلانه تر و منطقی‌تر از فی فورسرویس است. زیرا، k پرستاری، شامل بسته خدمتی است.

وی ادامه داد: نظام فی فورسرویس یک نظام منسوخ در دنیا است که فقط در ایران اجرا می‌شود. اما، بسته خدمتی در پرستاری به شکلی است که پیشنهاد می‌کنیم، بیمه‌ها و جامعه پزشکی هم به این سمت بروند و الگوبرداری کنند.

میرزابیگی، با عنوان این مطلب که بیمه‌ها در گام اول خدمات در بالین را پوشش می‌دهند، افزود: دولت باید سرفصل و جایگاه مراقبت‌های پرستاری در سرانه خدمات تشخیصی درمانی را از سال آینده مشخص کند.

اگر مراقبت‌های پرستاری وارد سرانه خدمات تشخیصی درمانی شود

وی گفت: اگر مراقبت‌های پرستاری وارد سرانه خدمات تشخیصی درمانی شود، به نفع همه است و البته در صورت جلسه هم عنوان شده که از سال ۱۴۰۲، تعرفه‌های مراقبت‌های پرستاری، در سرانه خدمات تشخیصی درمانی دیده شود.

میرزابیگی افزود: سود جامعه پزشکی در این است که سرانه پرستاری را قبول کند و کار را با همدیگر پیش ببرند.

وی در ارتباط با آخرین وضعیت پرستاران اخراجی بعد از فروکش کردن بحران در کشور، گفت: متأسفانه رفتاری در بدنه هست که آدم شک می‌کند، فکر و برنامه آنها در راستای برنامه‌ها و اهداف نظام سلامت باشد. لذا، موضع سازمان نظام پرستاری این است که در حق این نیروها کم لطفی شده و باید با عذرخواهی از آنها و عزت و احترام به کار بازگردند.

میرزابیگی ادامه داد: بعضی‌ها چشم خود را به روی واقعیت‌های کرونا بسته اند و طوری شده که خود آنها در دوران بحران کرونا، در خانه بوده اند و حالا آمده اند این پرستاران را اخراج می‌کنند.وی افزود: بعضی از این ۵ تا ۶ هزار نفر پرستار اخراجی، زوج هستند که هر دو با هم اخراج شده اند و این، عین بی اخلاقی و بی عدالتی است.

میرزابیگی ادامه داد: این پرستاران باید برگردند و سازمان نظام پرستاری پیگیری خواهد کرد و فعلاً در مسیر مذاکره هستیم، اما اگر لازم باشد، شکایت هم خواهیم کرد.

بعضی از پرستاران اخراجی، زوج هستند که هر دو با هم اخراج شده اند و این، عین بی اخلاقی و بی عدالتی است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: ما الان بیش از ۱۰۰ هزار نفر کمبود پرستار داریم و من نمی دانم بیمارستان‌ها با چه جراتی این نیروها را اخراج کرده اند. لذا، این اخلاقی نیست که پرستارانی را که در دوران کرونا به مردم خدمت کرده اند، حالا بیاییم و آنها را اخراج کنیم. من مطمئن هستیم اگر این نوع رفتار غیر اخلاقی بیمارستان‌ها به گوش مقامات بالا برسد، خودشان برخورد خواهند کرد.

وی با اعلام اینکه ۲۰۹ نفر از گروه پرستاری در دوران کرونا شهید شده اند که ۱۵۹ نفر آنها را پرستاران دانشگاهی تشکیل می‌دهند، افزود: آئین نامه اولیه برای شهید محسوب شدن مدافعان سلامت، برای پرستاران دچار اشکالاتی است که به نظر می‌رسد باید اصلاح شود.

میرزابیگی در ارتباط با وضعیت شیفت‌ها و اضافه کاری‌های اجباری پرستاران در بیمارستان‌ها، گفت: با اجرای قانون تعرفه‌های پرستاری، وضع درآمدی پرستاران بهتر می‌شود، اما نمی‌تواند به کاهش شیفت نیروهای پرستاری کمک کند.

وی ادامه داد: حدود ۱۰۰۰ بیمارستان کشور روی دست نیروهای پرستاری می چرخد و ۱۶ ساعت از ۲۴ ساعت شبانه روز، پرستاران به صورت مستقل مشغول اداره بیمارستان‌ها هستند و در ۸ ساعت باقی مانده نیز با بقیه نیروها تعامل دارند.

میرزابیگی گفت: آن چیزی که به کنار قانون تعرفه گذاری به کیفیت خدمات پرستاری کمک می‌کند، استخدام نیرو است. زیرا، شیفت‌های اجباری، باعث کاهش کیفیت خدمات می‌شود و منجر به فرسودگی نیروهای پرستاری می‌شود. به طوری که پرستاران با ۲۵ سال خدمت بازنشسته نمی‌شوند، بلکه با این شیفت‌ها و اضافه کاری‌های اجباری، در مدت ۲۵ سال، در واقع حداقل ۵۰ سال خدمت می‌کند.

وی افزود: تنها عاملی که کیفیت را در کنار مزایای شغلی افزایش می‌دهد، استخدام نیرو است و فعلاً گرفتار معضل شیفت‌های اجباری پرستاران هستیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: