1401/07/12١٨:٥٤

پرداخت کارانه پرستاران ۹ ماه عقب ماندگی دارد/جزئیات جدید از اجرای قانون تعرفه‌گذاری

پرداخت کارانه پرستاران ۹ ماه عقب ماندگی دارد/جزئیات جدید از اجرای قانون تعرفه‌گذاری

معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام جزئیات جدیدی از شیوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری گفت: به طور میانگین پرداخت کارانه پرستاران در بیمارستانها ۹ ماه عقب ماندگی دارد و اکنون پرداخت کارانه پرستاران به دی یا بهمن ۱۴۰۰ رسیده است.

دکتر عباس عبادی در گفت‌وگوی اختصاصی با خبرنگار ساعت سلامت افزود: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری از هر زمان که اجرا شود. پرستاران کارانه اول فروردین ۱۴۰۱ یا دی ماه ۱۴۰۰ را به پرستاران بدهند و مثلا اگر از مهر ماه اجرا شود. پرستاران کارانه مهر ماه را دریافت نمی کنند چون اکنون خیلی دانشگاههای علوم پزشکی کارانه دی و بهمن سال گذشته را پرداخت می‌کنند.

وی افزود: بسیاری از دانشگاههای علوم پزشکی در پرداخت کارانه پرستاران ۹ ماه عقب ماندگی دارند و دانشگاهها و بیمارستانهایی هستند که کارانه پرستاران را از آذر ۱۴۰۰ واریز نکرده است. این عقب ماندگی مزمن است و سازمان تامین اجتماعی نیز بین ۸ تا ۱۲ ماه به وزارت بهداشت بدهکار است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت درباره شیوه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری توضیح داد:‌ قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری برای همه بخش‌های دولتی، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و بخش خصوصی اجرا می شود و اگر مراکزی نخواهند این قانون را اجرا کنند، خلاف قانون عمل کرده اند و سیستم های نظارتی وارد می شود.

عبادی گفت: چون قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری مصوب مجلس است و در آیین نامه بازتوزیع منابع آن هم نوشته شده که همه بخش‌های دولتی، خصوصی، نیروهای مسلح، تامین اجتماعی، پیام آور بهداشت حتی سربازانی که پرستار هستند و در نیروهای مسلح خدمت می کنند از منافع این قانون منتفع می‌شوند.

اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری در همه بیمارستانهای دولتی و غیر دولتی

وی افزود: در واقع همه افرادی که در کشور خدمت پرستاری ارائه می‌کنند فارغ از اینکه رابطه خدمتی آنها چگونه باشد، رسمی، قراردادی، شرکتی، خصوصی یا خیریه باشند تفاوتی بین آنها وجود ندارد و همه آنها بر اساس تعداد بیمارانی که خدمت می دهند، کارانه دریافت می‌کنند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت تاکید کرد: اگر غیر این باشد به معنای آن است که آن بیمارستان، سازمان یا موسسه خلاف قانون رفتار کرده است.

دکتر عبادی اضافه کرد: بودجه اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری به میزان ۵ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه سال ۱۴۰۱ پیش بینی شده است. البته ۱.۶ میلیارد تومان هم از درآمدهای سال گذشته برای معوقه‌های زمستان پارسال وجود دارد. در مجموع ۶۶۰۰ میلیارد تومان بودجه برای اجرای این قانون پیش بینی شده است.

وی درباره شیوه بازتوزیع منابع تعرفه‌های پرستاران گفت: بودجه تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری قرار است وارد سازمان‌های بیمه‌گر شود. بیمارستانها و مراکز درمانی اسناد خدمات را به بیمه می‌فرستند و با توچه به تعرفه‌های پزشکی و پرستاری بر اساس صورتحسابی که بیمارستانی می‌فرستد، پول را به حساب بیمارستان واریز می‌کند.

معاون پرستاری وزیر بهداشت افزود: صندوق بیمارستان بر اساس آیین نامه بازتوزیع منابع تعرفه گذاری خدمات پرستاری، کارانه پرستاران را به آنان پرداخت می‌کند. خدمات پرستاران با توجه به اینکه در بخش آی سی یو، داخلی، اورژانس و هر بخشی باشد ضرایب متفاوتی دارد اما هر زمان بودجه آن تامین شود همه بخش‌های دولتی و غیر دولتی باید این قانون را اجرا کنند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: