1401/08/29١٢:٣١

توجه به معیشت پرستاران، مانع از مهاجرت آنان می‌شود

توجه به معیشت پرستاران، مانع از مهاجرت آنان می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: مشکلات اقتصادی و نبود امنیت شغلی برای پرستاران در کشور باعث شده است، پرستاران به مشاغل دیگری به جز پرستاری و مهاجرت روی بیاورند، لذا توجه به مطالبات پرستاران و ارائه تسهیلات مالی و معیشتی می‌تواند باعث کاهش مهاجرت و افزایش انگیزه برای ارائه خدمات بهتر توسط پرستاران باشد.

ماندانا ساکی در گفت و گو با خبر‌نگار نظام پرستاری افزود: مشکلات زیادی برای پرستاران وجود دارد؛ یکی از مشکلات مهم آن‌ها حقوق و مزایای کم در برابر حجم عظیمی از کار است. این موضوع باعث شده تا پرستاران ما رضایت کافی از شغل و حرفه خود نداشته باشند. لازم به ذکر است؛ اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری می‌تواند تا حدودی به اقتصاد و معیشت پرستاران کمک کند اما این قانون تاکنون اجرایی نشده است. 
 
فارغ‌التحصیل دکترای پرستاری دانشگاه تربیت مدرس گفت: مهمترین دغدغه ای که پرستاران اکنون با آن دسته و پنجه نرم می‌کنند وضعیت معیشت و زندگی آنها است. پرستاران در شرایط سخت جسمی و روحی قرار دارند اما متناسب با این سختی‌ها از مزایای کافی بر خور‌دار نیستند. پرستاری که دغدغه معیشتی داشته باشد نمی‌تواند با تمرکز کافی به مراقبت از بیمار بپردازد. 
 
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: در واقع معیشت سخت پرستاران رابطه مستقیم با مهاجرت آنها دارد، این روزها مهاجرت پرستاران نسبت به گذشته افزایش قابل توجه‌ای داشته است که از دلایل اصلی آن می‌توان به موضوع مشکل اقتصادی و نبود انگیزه کافی برای ارائه خدمات اشاره کرد. 
 
وی ادامه داد: برخی از پرستاران نیز که مهاجرت نکرده‌اند به مشاغل و فعالیت دیگری به جز پرستاری پرداخته‌اند؛ این موضوع باعث آسیب در  نظام سلامت و خالی شدن بیمارستان و مراکز درمانی از نیروی متخصص پرستاری می‌شود. 
 
ساکی اضافه کرد: کمبود نیروی پرستاری در بیمارستان‌ها نه تنها کیفیت ارائه خدمات را پایین می‌آورد بلکه باعث می شود، پرستار ما شیفت‌های طولانی مدت به ارائه خدمات بپردازد و هم زمان از چندین بیمار مراقبت کند؛ که این موضوع باعث فرسودگی پرستاران و از کار افتادن آنان می‌شود. 
 
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: مشاغل پرستاری با توجه به فرسایش کاری‌ای که دارد و ارتباط با بیماران مسری وخطرات ناشی از سرایت آن جزو مشاغل سخت و پر استرس است. اما پرستاران از مزایای مشاغل سخت و زیان آور برخوردار نیستند و لازم است که هرچه سریع تر این شغل جزو مشاغل سخت و زیان آور به حساب آورده شود. 
 
وی ادامه داد: پرستاران با توجه به اینکه مهارت‌ها و تخصص‌هایی را در دانشگاه کسب می‌کنند،  اما در جامعه جایگاه شغلی موثر ندارند و با توجه به اینکه تحصیلات و تخصص آنها ارتقاء پیدا می کند اما در رتبه شغلی آنان ارتقائی حاصل نمی شود. 
 
ساکی درباره رفع مشکلات پرستاران و افزایش انگیزه آنها بیان کرد: اجرای دقیق و کامل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، جذب نیروی کافی در سیستم سلامت کشور، توجه به مطالبات و اهداف پرستاران، اجرای قانون بهره وری به صورت درست در بیمارستان‌ها‌، تسهیل در روند استخدام پرستاران، تبدیل وضعیت پرستاران، توجه به معیشت پرستاران و در نظر گرفتن تسهیلات مالی و رفاهی برای آنان  باعث افزایش انگیزه پرستاران و افزایش کیفیت خدمات در بیمارستان ها می‌شود.
رئیس مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت دانشگاه علوم پزشکی لرستان در پایان تصریح کرد: اگر جایگاه پرستاری در کشور به درستی تعریف شود و قوانین به درستی برای آنها اجرا شود؛  انگیزه پرستاران برای مهاجرت کاهش می یابد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: