1401/12/02١٥:٥٦
فرهنگسازی مؤثری برای شناساندن مراکز هومکر انجام نشده است
یک کارشناس پرستاری با بیان اینکه اکثر مردم نسبت به مراکز هومکر آگاهی ندارند و در بسیاری از موارد مراکز رسمی با مراکز غیر رسمی اشتباه گرفته میشود، گفت:یکی از دلایل آن میتواند این باشد که فرهنگسازی مؤثری از طریق رسانهها در این خصوص انجام نشده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، ارائه خدمات پرستاری در منزل، هم برای نظام سلامت و کارکنان آن وهم برای بیماران مزایای فراوانی دارد؛ یکی از مزایای ارائه خدمات درمانی در منزل، کاهش هزینههای بیماران است. هزینههای نگهداری بیمار در خانه در برخی از موارد تا چهار برابر نسبت به مراکز درمانی کمتر است، بنابراین با توسعه مراکز هومکر میتوان نتایج مثبت آن را در زمینه اقتصاد خانوار دارای بیمار و هزینههای نظام سلامت دید. علاوه بر کاهش هزینه مالی در بیمارستانها، برای یک پرستار در بیمارستان این وظیفه در نظر گرفته شده که به چندین بیمار رسیدگی کند اما در خانه، یک پرستاراز یک بیمار نگهداری و مراقبت میکند که این موضوع باعث افزایش و ارائه کیفیت خدمات میشود.
همچنین با توجه به اینکه فضای فیزیکی، شرایط روانی و عفونتهای بیمارستانی میتواند برای بیمار و همراهان آنان مخاطراتی ایجاد کند، نیاز به مراقبت در منزل امری کاملا اجتنابناپذیر است که میتواند از هزینههای گزاف جلوگیری کند.
خدمات پرستاری در منزل شامل طیف گستردهای از خدمات درمانی میشود که میتواند به راحتی در منزل افراد صورت گیرد. خدمات پرستاری در منزل معمولاً ارزانتر از بیمارستانها و خانههای پرستاری است، در حالیکه همانند مراقبتهای پزشکی که در یک بیمارستان یا خانههای سالمندان ارائه میشود، مؤثر است.
بر همین اساس، آوینا آقایی کارشناس ارشد پرستاری درباره اهمیت نقش پرستاری در منزل به خبرنگارسازمان نظام پرستاری، گفت: خدمات مراقبت در منزل ارزانتر از مراجعه به بیمارستان است.
وی با اشاره به برخی مزایای پرستاری در منزل، اظهار کرد: یکی از مزایای پرستاری در منزل این است که از معطل ماندن بیمار در صفهای طولانی و تماس با بیماران مبتلا به بیماریهای واگیردار جلوگیری میکند و از طرف دیگر در بهبود روحیه افراد نیازمند مراقبت نیز مؤثر است، همچنین مراقبت در محیطی بهداشتیتر و صمیمیتر نیز انجام میشود.
این کارشناس ارشد پرستاری با بیان اینکه مراقبت در منزل، کیفیت زندگی افراد را نیز ارتقا میدهد، گفت: همچنین مراقبت در منزل، دفعات مراجعه بیمار به مراکز درمانی را نیز کاهش میدهد.
آقایی اضافه کرد: مراقبت در منزل علاوه بر اینکه از بستریهای غیرضروری جلوگیری میکند، از طرف دیگرازعفونت های بیمارستانی، خطاهای دارویی و حوادث در منزل نیز پیشگیری و ایمنی و آسایش بیشتری هم برای خانوادهها فراهم میکند.
وی با تأکید بر اینکه پرستاری در منزل هزینههای خانوادهها را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد، گفت: در بحران کرونا پیشرفت قابل ملاحظهای از نظر شناخت و آگاهی مردم نسبت به مراکز هومکر بالا رفت و این به نوبه خود تأثیر مثبتی در جامعه تلقی میشود.
این کارشناس ارشد پرستاری یکی دیگر از مزایای مراکز هومکر را کاهش ورودی بیمارستانها، به خصوص در دوران کرونا دانست و گفت: اکثرمردم نسبت به مراکز هومکر آگاهی ندارند و در بسیاری از موارد مراکز رسمی با مراکز غیر رسمی اشتباه گرفته میشود؛ یکی از دلایل آن میتواند این باشد که فرهنگسازی مؤثری از طریق رسانهها در این خصوص انجام نشده است و دلیل دیگر نیز این است که در جامعه درمانمحور در اولویت پیشگیریمحور قرار دارد و این به فرهنگ جامعه تبدیل شده است که همین مسئله نیازمند آگاهیدهی بیشتر به جامعه از طریق فرهنگسازی بهوسیله رسانههاست.
آقایی بیان کرد: در جامعه ما آنگونه که باید به پرستاری جامعهنگر پرداخت نمیشود. با توجه به اینکه کشور رو به سالمندی پیش میرود و روز به روز به تعداد بیماران مزمن افزوده میشود، ضروت دارد تا به پرستاری جامعهنگر توجه خاصی شود.
وی با انتقاد از تحت پوشش نبودن مراکز هومکر، گفت: باید توجه داشته باشیم که از لحاظ شرایط اقتصادی، عدم وجود بیمه برای بیماران، باعث افزایش هزینهها میشود و بیمار نیز به دلیل داشتن مشکل مالی ترجیح میدهند به بیمارستانها و مراکزی که دارای بیمه هستند، مراجعه کند، همین مسئله دراستقبال کم از این مراکز مؤثر است. بنابراین پوشش بیمهای مراکز هومکر به گسترش پرستاری جامعهنگر کمک میکند.
این کارشناس ارشد پرستاری تصریح کرد: مراکز هومکر باید کار متفاوتی نسبت به بیمارستانها ارائه دهند، به طوری که سطح دانش و آگاهی مردم را برای پیشگیری از بیماری افزایش دهند تا به این وسیله بیمار از محیط آلوده بیمارستان دور باشد و در منزل تحت درمان قرار گیرد.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |