1402/06/12١٤:٠٤

نایب رئیس شورای‌عالی نظام پرستاری:

زیرساخت‌های اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در نظر گرفته نشده است

زیرساخت‌های اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری در نظر گرفته نشده است

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری، گفت: پرستاران اعم از شرکتی، دولتی، خصوصی و... نسبت به اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری معترض هستند، زیرا زیر‌ساخت‌های لازم جهت اجرای دقیق این قانون در نظر گرفته نشده است.

علی‌اکبر جراحی نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری در گفت‌و‌گو با خبرنگار روابط عمومی نظام پرستاری، بیان کرد: قبل از هر چیزی باید به این موضوع اشاره کنم که جامعه پرستاری یک جامعه با سواد، فرهیخته و عملگرا است. با توجه به این ویژگی‌های مهم پرستاران، آیا ما به عنوان مسئول توانسته‌ایم برای آن‌ها کاری انجام دهیم؟ و یا مردم در مقابل تعهدی که به حرفه پرستاری باید داشته باشند عمل می کنند؟

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه پرستاران در دوران بحران کرونا به خوبی از این آزمایش بیرون آمده‌اند، که در ایران نسبت به کشورهای اروپایی تعداد مرگ و میر‌ها کمتر بود، یکی ازدلایل کاهش مرگ‌میرها را می‌توان درعلم، آگاهی و تجربه پرستاران در کنار تجهیزات پزشکی و واکسن دانست، اما مسئولان آنگونه که باید نتوانستند وضعیت معیشتی پرستاران را بهبود ببخشند.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری، افزود: پس از شیوع بحران کرونا، کشورهای عربی و اروپایی بیش از گذشته نیاز خودشان را به پرستاران با علم و تخصص حس کردند و شرایط را برای پذیرش پرستاران آسان‌تر و با توجه به تسهیلات ارائه شده توسط این کشورها و همچنین مطلوب نبودن شرایط کاری پرستاران در داخل کشور، برخی از آن‌ها یا قصد مهاجرت داشته و یا به این امر مبادرت کردند.

جراجی تصریح کرد: ما اگر بتوانیم معیشت و جایگاه پرستاران را ارتقا داده و هویت پرستاری را در سیاست‌ها مدنظر قرار دهیم، به طور قطع از روند مهاجرت کاسته می‌شود.

وی ضمن هشدار نسبت به مهاجرت پرستاران، اظهار کرد: اگر در آینده روند مهاجرت همین گونه پیش برود، نیروی جوان، آکادمیک و آموزش دیده از کشور خارج می‌شوند، طبق آمارها، کشور رو به سالمندی است و نیاز به پرستاری و مراقبت‌های پرستاری روز به روز بیشتر می‌شود و اگر جوان‌های متخصص ما روز به روز مهاجرت کنند و برای این موضوع چاره‌ای اندیشیده نشود در چند سال آینده دچار مشکل جدی در این زمینه خواهیم شد.

ضرورت اجرای قانون فوق‌العاده خاص برای پرستاران همانند سایر مشاغل

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: سیستم سلامت و درمان ما به پرستاران با علم و تجربه نیاز دارد، اما با توجه به استاندارد تعداد پرستار به تخت بیمارستانی، کشور ما خیلی از این استاندارد فاصله دارد و وزارت بهداشت متناسب با این کمبودها، جذب زیادی ندارد که لازم است ثباتی برای استخدام و امنیت شغلی پرستاران داشته باشیم.

جراحی درباره اجرای فوق‌العاده خاص پرستاری بیان کرد: در رابطه با فوق‌العاده خاص پرستاری، با توجه به اینکه رشته پرستاری یک شغل حاکمیتی و نیاز جامعه است، چندین بار در رابطه با فوق‌العاده خاص صحبت شد، اما اقدامی صورت نگرفت، از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسئولان وزارت بهداشت خواستاریم همانگونه که فوق‌العاده خاص برای برخی از مشاغل در نظر گرفته شد، برای پرستاران نیز اجرا شود تا پرستار براساس دریافتی که بر حسب فوق‌العاده خاص دارد، مشکل معیشتی نداشته باشد و نیاز نباشد چند جا کار کند.

وی همچنین درباره اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری نیز تأکید کرد: قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری که برای مدت طولانی اجرای آن متوقف شده بود، خوشبختانه با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری‌های سازمان نظام پرستاری در روز پرستار سال 1400 روند اجرا شدن آن طی شد ، اما تاکنون این قانون به طور تمام و کمال اجرا نشده و پرداختی‌ها به صورت علی‌الحساب بوده است.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: نیاز است قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری هرچه سریع‌تر به طور تمام و کمال عملیاتی شود. در شرایط که از بیمه‌ها گرفته تا مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهورپای کار اجرای درست تعرفه‌ها هستند، بنابراین باید هرچه سریعتر این قضیه علی‌الحساب حذف و قانون به طور کامل اجرا شود.

جراحی بیان کرد: پرستاران اعم از شرکتی، دولتی، خصوصی و... نسبت به اجرای قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری معترض هستند، زیرا زیر‌ساخت‌های لازم جهت اجرای دقیق این قانون در نظر گرفته نشده است.

وی اضافه کرد: امیدواریم امسال شاهد آن باشیم که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری طوری اجرا شود که نیروی پرستاری در قِبال کاری که انجام می‌دهد، مزد خود را دریافت کند؛همچنین امیدواریم پرستاران نیز مانند همکاران پزشک، براساس خدماتی که ارائه می‌دهند، تعرفه دریافت کنند.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره قانون ارتقای بهروری نیز، گفت: در رابطه با قانون ارتقای بهره‌وری که سال‌ها است برای گروه پرستاری در نظر گرفته شده، متاسفانه مواردی است که به ضرر پرستاران منجر شده و باید براساس ساعت کاری پرستاران در نظر گرفته و کسر شود، اما پرستاران ما برای گذراندن معیشت‌شان به طور اجباری مشغول فعالیت در دو بیمارستان هستند.

جراحی ادامه داد: پرستاران نمی‌توانند براساس تخصص، حرفه و کاری که انجام می‌دهند در بیمارستان دولتی یا خصوصی، حق و حقوق خودشان را دریافت کنند و این باعث سخت‌تر شدن معیشت پرستاران و روی آوردن آن‌ها به سمت مهاجرت و یا پرداختن به شغل‌هایی به غیر از حرفه پرستاری می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به برگزاری انتخابات سازمان نظام پرستاری که در هفته اول مهر امسال برگزار می‌شود، گفت: یکی از اهداف پرستاران طی سالیان متمادی، برخورداری از جایگاه صنفی و سازمانی به نام سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری وزارت بهداشت بوده است، انتخابات سازمان نظام پرستاری خوشبختانه شرایطی را محیا می‌کند که با به صحنه آمدن خودشان، کاندیدای مورد نظر و شایسته را انتخاب کنند و برای تصمیم گیری به شورای صنفی بفرستند.

مخالف احیای دوره بهیاری هستیم

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری افزود: از همکاران پرستاری در خواست دارم تا همگی در انتخابات سازمان نظام پرستاری شرکت کنند و تعداد شرکت‌کننده با علایق خاص و متفاوت تفاوتی ندارد، مهم راه و رسیدن به اهداف در صنف پرستاری است، تا سرنوشت چهار سال آینده پرستاری و تصمیم‌گیری‌های مهمی که در آینده اتفاق می‌افتد، رقم بخورد.

جراحی ادامه داد: امیدوریم که با حضور پرشور و تعداد زیاد پرستاران در انتخابات نظام پرستاری، پشتوانه خوبی برای هیأت‌مدیره‌ها وهمچنین شورای عالی آینده ایجاد شود.

وی افزود: درخواست دیگری که از همکاران پرستار دارم این است که همدیگر را حمایت کنند، شاید سلیقه‌ها متفاوت باشد، اما هدف یکی است و با توجه به تجربه‌ای که در این زمینه دارم، ما بیشترین ضربه‌ها را وقتی می‌خوریم که به همدیگر پشت کرده باشیم و همکاران ازهمدیگر پشتیبانی نکنند، هر مقدار که پشتوانه قوی‌تری داشته باشیم، به مراتب پیگیری قوی‌تر نیز خواهیم داشت.

نایب رئیس شورای عالی نظام پرستاری درباره برخی اخبار پیرامون احیای دوباره دوره بهیاری، خاطرنشان کرد: مخالف احیای دوره بهیاری هستیم، دررابطه با جبران کمبود نیروهای پرستاری معتقدم نباید به عقب برگردیم و کمبود‌ها را با نیرو‌های بهیاری و آموزش مجدد دوره‌های کوتاه‌مدت جبران کنیم، بهترین حالت این است که نیروهای پرستاری را از طریق دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها بکار بگیریم؛ همچنین به سمت تخصصی شدن پیش رویم، همکاران بهیار ما کسانی هستند که الآن در بیمارستان‌ها درحال بازنشستگی هستند و امیدواریم اتفاقی رخ ندهد که ما مجدد به نیروهای بهیاری روی بیاوریم، بهتر است از همین پتانسیل نیروهای پرستاری استفاده کنیم.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: