1403/06/31١٠:١٠

مدیران ارشد پرستاری بیمارستانهای تهران به رئیس نظام پرستاری چه گفتند؟

مدیران ارشد پرستاری بیمارستانهای تهران به رئیس نظام پرستاری چه گفتند؟

مدیران ارشد پرستاری بیمارستانهای تهران در جلسه پرسش و پاسخ با رئیس کل سازمان نظام پرستاری، مهمترین مشکلات و مسائل پرستاران را در بیمارستانها به صراحت بیان کردند.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، همایش مترون‌ها و مدیران ارشد پرستاری تهران بزرگ در بیمارستان میلاد تهران با حضور رئیس کل سازمان نظام پرستاری برگزار شد.

دکتر احمد نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این جلسه اعلام کرد که مطالبات پرستاران هنوز پاسخ داده نشده است و پرستاران با قول مسئولان برای رفع مشکلات آنها تا روز پرستار به مجموعه دولت و مجلس فرصت داده اند تا 50 روز آینده پاسخی قانع کننده به پرستاران بدهند.

وی گفت: اعتراض پرستاران در دو ماه گذشته به قدری شدید بود که نظام سلامت در حال فروپاشی بود. اما اکنون پرستاران اعتماد کرده اند و غائله فعلا تا حدی خوابیده اما اگر حاکمیت تا 50 روز آینده پاسخ قانع کننده ای به پرستاران ندهد اتفاقات ناخوشایندی رخ می دهد. ساعت شنی انتظارات پرستاران شروع به حرکت کرده و به مسئولان هشدار می دهم که زودتر اقدام کنند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: پرستاران اضافه کاری اجباری نمی خواهند. حقشان هم هم هست. از دیوان عدالت اداری هم حکم گرفته اند. حاکمیت باید این موضوع را حل کند. منابعی وجود دارد و باید با افزایش حق اضافه کاری بهره وری را در بیمارستانها بالا برد.

نجاتیان او در جمع مترون ها و مدیران ارشد پرستاری تهران بزرگ گفت: مدیریت پرستاری بعد از معدن سخت ترین شغل است. یکی از ارزشمندترین و سخت ترین کارها مدیریت پرستاری است زیرا از یک طرف مدیر پرستاری باید ارائه خدمات پرستاری مناسب و با کیفیت به مردم را مدیریت کند و از طرف دیگر انتظارات زیادی در بین بدنه پرستاری وجود دارد مانند اینکه پرستاران با وجود کمبود نیرو، اضافه کاری اجباری نمی خواهند و این مدیریت متعارض کار بسیار مشکلی است.

بعد از سخنان رئیس سازمان نظام پرستاری، مدیران ارشد پرستاری بیمارستانهای تهران از بیمارستانهای دولتی، خصوصی، تامین اجتماعی، دانشگاه آزاد، نیروهای مسلح و... نیز به بیان مشکلات و مسائل پرستاری پرداختند و نکات بسیار مهمی را بیان کردند

پرستاران دغدغه مسئولان برای رفع مشکلاتشان را احساس نمی کنند

شیرین اسماعیلی، مترون بیمارستان مسیح در این مراسم  که در بیمارستان میلاد برگزار شد، گفت: پرستاران نسل جدید و جوان، نسبت به عملکرد مسئولان حوزه پرستاری دیدگاه مثتبی ندارند و احساس نمی‌کنند که دغدغه‌ای برای رفع مشکلات معیشتی آن‌ها در بدنه نظام سلامت وجود دارد.


وی گفت: بسیاری از پرستاران فعال و ماهر در حال مهاجرت به کشورهای دیگر هستند. در عین حال ضریب پرستار به تخت وضعیت بسیار نامطلوبی دارد و باعث می‌شود پرستاران اصلا نتوانند مراقبت درستی از بیماران داشته باشند‌. در عین حال وقتی دغدغه‌مندی مسئولان نسبت به حوزه پرستاری را احساس نمی کنند ارزش‌هایی مانند ایثار و فداکاری نیز در ذهن آنها کمرنگ می‌شود.

اسماعیلی افزود: چرا همه به دنبال تعرفه و کارانه هستند، اصل حقوق پرستاران در حکم آنها باید اصلاح شود، اگر حکم حقوق پرستاران مکفی باشد، حق اضافه کار هم به تبع آن اصلاح می شود و پرستاران برای اضافه کاری ترغیب می شوند.

وی گفت: اکنون به علت کمبود نیرو مجبوریم برای پرستاران اضافه کاری اجباری بگذاریم اما پرستاران علاقه ای به کار ندارند و به فکر مهاجرت هستم و من از پرستاران خواهش نمی کنم که بمانند و اضافه کاری انجام دهند بلکه به آنها تعظیم می کنم تا قبول کنند و بتوانیم بیمارستانها را اداره کنیم.

پرستاران بیمارستانهای دولتی با حقوق 17 میلیون تومانی بازنشسته می شوند

اسلامی، سرپرستار بیمارستان دولتی بیان کرد: پرستاری که در بحث خدمات درمانی و دانشگاهی بازنشسته می‌شود ۱۷تا ۲۰میلیون حقوق می‌گیرد اما پرستاران در بانک‌ها و سایر ارگان‌ها و ... به نحو دیگری و با مبالغ دیگری بازنشسته می‌شوند ‌که در این زمینه، باید همسان‌سازی حقوق پرستاران انجام شود.
پرستاران بیمارستانهای دانشگاه آزاد بلاتکلیف هستند

نماینده پرستاران دانشگاه آزاد نیز در ادامه از وضعیت پرستاری در مراکز درمانی وابسته به دانشگاه آزاد انتقاد و اظهار کرد: پرستاران دانشگاه آزاد بلاتکلیف هستند. درباره این پرستاران هیچ کاری صورت نگرفته و امید داریم که در دولت چهاردهم این توجه به پرستاران دانشگاه آزاد صورت بگیرد.

اساتید پرستاری در دانشگاهها با بالین فاصله دارند

رئیس پور، مدیر پرستاری بیمارستان طرفه نیز در ادامه به بیان دغدغه‌های خود در این حوزه پرداخت و گفت: آنچه دغدغه من به عنوان مدیر پرستاری است این است که اساتید پرستاری به شدت با بالین فاصله دارند. علت اینکه پزشکان به خوبی دغدغه همدیگر را می‌فهمند این است که پزشکان هیئت علمی در کنار پزشکان جوان در حال کار کردن در بیمارستان‌ها هستند.

وی افزود: اگر امروز پرستاران ما را از کشورهای مختلف می‌خواهند به دلیل این است که سختی کشیده‌اند و تجربه در بالین کسب کرده‌اند اما پرستاران توسط مربیانی تربیت می‌شوند که در بالین حضور ندارند و همین امر باعث می‌شود دغدغه پرستاری را نداشته باشند.

مجبوریم به پرستاران اضافه کاری اجباری بدهیم

زرچینی مدیر پرستاری بیمارستان شریعتی نیز گفت: همه بر مشکلات واقف هستیم و خود آقای دکتر نجاتیان نیز از مشکلات مدیران پرستاری اطلاع دارند اما نیاز است این مشکلات اولویت بندی شوند. یک طرف مهم قضیه بیماران، جامعه و مردم ما هستند اگر بخواهیم در این شرایط به این فکر کنیم که مشکلات را طولانی مدت حل کنیم نمی‌توانیم نیازهای درمانی را به خوبی برطرف کنیم.

وی ادامه داد: نیاز است برنامه ریزی کوتاه مدتی برای رفع دغدغه پرستاران داشته باشیم و به طور مصداقی این مشکلات را تا روز پرستار حل کنیم. ما مجبوریم بخش زیادی از نیروهای خود را با اضافه کار اجباری برطرف کنیم که این مشکل در کنار افزایش دریافتی پرستاران باید رفع شود.

اکثر پرستاران به خاطر حقوق کم، دو یا سه جا کار می کنند

مدیر پرستاری یک بیمارستان خصوصی نیز بیان کرد: آنچه در بیمارستان خصوصی توجه بنده را جلب کرده این است که نیروهای انسانی دوجا یا سه جا کار هستند که این نشان می‌دهد از محل کار خود به خوبی منتفع نمی‌شوند و حقوق آن‌ها از ۱۲تا ۱۵میلیون تومان است.

وی  ادامه داد: اگر بحث اضافه کار بهبود یابد و شرایط پرستاران بهبود یابد هم از نظر انگیزه همکاران و کیفیت خدمات آن‌ها موثر خواهد بود و هم آرامش پرستاران را بیشتر خواهد کرد. اقتصاد و هزینه‌های پرداختی حوزه پرستاری را نیز کاهش می‌دهد. اگر مانند کشورهای دیگر رویکرد تکنولوژیک در پرستاری داشته باشیم برای مثال از پرونده الکترونیک پرستاری استفاده کنیم بار زیادی از روی دوش پرستاران برداشته می‌شود و تمرکز بیشتری بر مراقبت خواهند داشت.

پرستاران به خاطر هزینه مسکن حاضر به اشتغال در بیمارستانهای تهران نیستند

عابدی مترون بیمارستان حکیم نیز گفت: بیمارستان ما جدیدالتاسیس است و تعداد زیادی نیرو به آن اختصاص داده‌اند اما این نیروها از شهرستان هستند و به دلیل هزینه‌های بالای اقامت و سکونت در تهران، بسیاری از این نیروها حاضر به اشتغال در این بیمارستان ‌ها نشده‌اند.

وی افزود: باید مدیران پرستاری امنیت شغلی داشته باشند و جایگاه مناسبی داشته باشند. در عین حال حق مدیریت یکمیلیون و ۴۰۰هزار تومان است که رقم بسیار پایینی است. از سازمان نظام پرستاری خواهش می‌کنیم در کنار رفع دغدغه پرستاران، به رفع مشکلات مدیران پرستاری نیز توجه داشته باشند تا این مدیران نیز دغدغه‌های پرستاران را برطرف کنند.

مولوی، مترون بیمارستان خصوصی نیز اظهار کرد: یکی از موارد مورد توجه ما در بیمارستان‌های خصوصی اعتباربخشی است که با استانداردها مطابقت ندارد و اگر بتوانیم استانداردها را محقق کنیم بسیار خوب خواهد بود.

اصلاح حقوق پایه پرستاران، مشکل اضافه کار را حل می کند

کوهساریان، مدیر پرستاری بیمارستان نیروهای مسلح نیز در ادامه به ارائه پیشنهادی برای بهبود وضعیت معیشتی و پیگری مسائل پرستاری پرداخت و بیان داشت: امیدواریم کارگروهی برای بیان نظرات و پیشنهادات کاربردی پرستاران تشکیل شود‌.

وی گفت: اگر حقوق اصلی و پایه پرستاران اصلاح شود اضافه کار نیز اصلاح خواهد شد. تمام خدمات و قوانینی که مشمول خدمات موظف می‌شود باید به اضافه کار نیز تعمیم یابد.

مشکلات پرستاران اولویت بندی شده و در حال رسیدگی است

دکتر نجاتیان رئیس کل سازمان نظام پرستاری در پاسخ به دغدغه‌های مدیران پرستاری اظهار کرد: بسته ای از مشکلات را تدوین کرده ایم و مسائلی که باید در وزارت بهداشت، سازمان برنامه، سازمان امور اداری استخدامی و دولت و مجلس پیگیری شود دسته بندی شده و مقرر است در دو هفته آینده دو نشست با دولت و مجلس داشته باشیم که امیدواریم در این نشست‌ها برای این مشکلات راه حل پیدا کنیم.

وی با اشاره به ایجاد کارگروهی برای رفع دغدغه های پرستاران افزود: برای رفع مشکلات همکاران بخش خصوصی، سازمان تأمین اجتماعی و فوریت‌های پزشکی نیز کارگروهی تشکیل و یک جلسه این کارکروه ها نیز برگزار شده است.

ارائه خدمت بدون دغدغه معیشت حق پرستاران است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: باید در کارگروه ها چند اولویت اصلی که در ذهن پرستاران وجود دارد را پیگیری کنیم. امیدواریم طی 50 روز آینده و همزمان با روز پرستار، خبرهای خوشی به پرستاران بدهیم تا بخشی از نگرانی‌های آن‌ها حل شود و پرستاران با خیال آسوده خدمات درمانی را ارائه کنند. موضوع ارائه خدمت بدون دغدغه معیشتی و ... حق مسلم پرستاران است.

وی تأکید کرد: مسائل و پیگیری‌های ما نباید صرفا معطوف به مسائل صنفی باشد و در کنار این مطالبات، تبیین جایگاه پرستاران در نظام ارجاع خدمات و سایر بخش‌های مربوطه و پوشش بیمه‌ای خدمات هوم‌کر از سایر مسائلی است که در قالب برنامه هفتم توسعه باید مورد پیگیری قرار بگیرد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: