1403/08/27١١:٤٧

گفت و شنود رئیس کل سازمان نظام پرستاری با پرستاران همدان

تفاوت های دوره ششم نظام پرستاری با دوره های قبل

تفاوت های دوره ششم نظام پرستاری با دوره های قبل

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در دیدار با نمایندگان پرستاران استان همدان تاکید کرد: عملکرد پرستاران قابل افتخار است و پرستاران باید به عملکرد خودشان افتخار کنند، سازمان نظام پرستاری نیز در دوره ششم تمام وقت و بی وقفه برای رفع مشکلات و اصلاح امور تلاش می کند و برای احقاق حقوق بر زمین مانده و انباشت شده در سالیان گذشته در کنار پرستاران است.

به گزارش خبرنگار سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان در نشست هم اندیشی با هیئت مدیره ها و پرستاران استان همدان اظهار کرد: این نشست‌های استانی برای ما فرصت خیلی خوبی است و در قالب آن‌ها به مشکلات روز پرستاران در قالب نشست با اعضای هیئت مدیره و مسئولان پرداخته می‌شود. امروز، تمام مسئولان کشور متحدالقول هستند که مسئله پرستاری باید حل شود و همه پای کار آمده‌اند.

وی افزود: در عین حال باید توجه شود که محدودیت‌های کشور هم وجود دارد. در زمان حاضر توجه سایر گروه‌ها به تحقق مطالبات پرستاران نیز جلب شده و نقش نظام پرستاری در این زمینه باید موردتوجه قرار بگیرد. در هفته های آینده در جلساتی که با نمایندگان مجلس خواهیم داشت مشکلات پرستاران را مطرح و پیگیری خواهیم کرد.

وی ادامه داد: امروز خوشبختانه در خیلی از استان‌ها موضوع افزایش حقوق پرستاران هم مطرح شده، ولی این کافی نیست. واقعیت این است که وقتی بحث شرایط کاری پرستاران مطرح می‌شود، به‌ویژه در بیمارستان‌ها، همه باید کمک کنند. اینکه فقط یک لایه‌ای از مدیران یا هیئت‌مدیره‌ها درگیر شوند، نمی‌تواند نتیجه‌بخش باشد. در این مدت، شاهد بودید که ما در وزارت بهداشت وارد عمل شدیم و تلاش کردیم تا در حد توان، مسائل پرستاران را پیش ببریم.

پرستاران به عملکرد خود افتخار کنند

وی افزود: بعضی وقت‌ها ممکن است عملکرد خوب شما در زمینه‌های مختلف در نگاه عمومی شناخته نشود، ولی قطعا شما برای آن تلاش کرده‌اید. در حوزه‌های مختلف، هم در مسائل معیشتی و هم در مسائل کاری، باید بیشتر دیده شوید. یکی از کارهایی که باید انجام بدهیم این است که شرایط به گونه‌ای پیش برود که بتوانید بیش از اینها به خودتان افتخار کنید. این شرایط به تلاش‌های مستمر نیاز دارد.

رشد تورم بیش از رشد حقوق پرستاران بوده است

نجاتیان گفت: باید پیگیری‌های لازم را از طریق مجلس انجام دهیم. در چهار یا پنج سال گذشته، رشد تورم بسیار بیشتر از رشد حقوق بوده و این مسئله موجب درگیری عموم افراد شده است. یکی از شهرستان‌های خوزستان، کارکنان شرکت نفت به ما مراجعه کردند و سوال می‌کردند چرا سقف ۷۰میلیون تومان برای حقوق ما در نظر گرفته شده است؟ این عدم تعادل بین کارکنان دولت، وضعیت آزاردهنده‌ای ایجاد کرده است و به نظر من شورای حقوق و دستمزد حرکتی را برای اصلاح این وضعیت باید شروع کند.

وی ادامه داد: پرستاری شغل بسیار ارزشمندی است و دوست داریم پرستاران در حوزه‌های تصمیم‌گیری حضور داشته باشند. حتی برای هیئت علمی شدن، اکنون هیچ انگیزه‌ای وجود ندارد. پرستاران می‌گویند اگر در بیمارستان کار کنند، از هیئت علمی درآمد بیشتری خواهند داشت. این تغییرات به وضوح قابل مشاهده است، هرچند خود ما در داخل سیستم شاید این تغییرات را احساس نکنیم.

15 هزار میلیارد تومان فقط برای تعرفه پرستاری

نجاتیان تصریح کرد: امسال، ۱۵هزار میلیارد تومان برای تعرفه پرستاری در نظر گرفته شده است، وزارت راه اعلام کرده بود که اگر ۱۵همت به آن داده شود، تمام جاده‌های پرخطر کشور ایمن خواهند شد و از بروز تصادفات جلوگیری می‌شود. اما در حوزه پرستاری، فقط ۱۵همت در امسال تخصیص داده شده است و آن هم فقط برای پرداخت کارانه، بدون اضافه‌کار یا حقوق است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: بنابراین این روند قابل تغییر است.متوسط کارانه پرستاران نباید کمتر از 8 میلیون تومان باشد. امروز متوسط درآمد کادر پرستاری، که شامل کمک پرستاران و دیگر افرادی که درگیر این حرفه هستند می‌شود، در تهران و شهرستان‌ها به 6 میلیون تومان رسیده است.

مدل بازتوزیع کارانه پرستاران شفاف نیست

وی گفت: مهمتر از همه این است که هویت کادر پرستاری را باید حفظ کنیم. مسئله مهم‌ این است که چرخه بیمارستان‌ها وابسته به کارانه و عملکرد پرستاران است اما مشکل ما این است که بازتوزیع شفاف نیست و مدلی که نوشته شده مانند قاصدک است در حالی که سابقه کار، مدرک تحصیلی و سطوح نباید بر کارانه تأثیرگذار باشند.

نجاتیان گفت: پیشنهاد ما به وزارت بهداشت به صورت کتبی اعلام شده است و اعضای شورا می‌دانند که چندین جلسه در این خصوص برگزار شده است. این پیشنهاد خیلی شفاف است؛ باید رابطه مستقیم بین میزان درآمد ایجاد شده و میزان درآمدی که به عنوان کارانه دریافت می‌شود، وجود داشته باشد.

70 درصد درآمدزای خدمات پرستاران باید به خودشان پرداخت شود

وی  گفت: این فرمول پیچیده‌ای نیست؛ پرستاران در هر بخشی که مشغول به کار هستند، مشخص است که بیمه و مردم بابت خدمات پرستار چه میزان پول پرداخت می‌کنند. ما به وزارتخانه گفتیم که ۳۰درصد از سهم بیمارستان و نیروهای غیرمستقیم باید برای آنها در نظر گرفته شود و ۷۰درصد این مبلغ باید به پرستاران داده شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: این به این معنی است که اگر شما در اورژانس به ازای هر بیماری که تریاژ ۱و ۲دارد، مراقبت می‌کنید، ۲۵۰هزار تومان از بیمه و مردم دریافت می‌شود. از این مبلغ، ۷۰درصد یعنی ۱۷۵هزار تومان باید به پرستار پرداخت شود.

وی ادامه داد: این مبلغ وارد صندوقی می‌شود که فرمول‌هایی برای آن در نظر گرفته شده است، اما مشکل اینجاست که این پول ممکن است به درستی توزیع نشود. در مواردی، زمانی که پرستاران در دو بیمارستان مشابه فعالیت می‌کردند، یکی از آنها ۵تا ۶میلیون تومان کارانه می‌گرفت و بیمارستان دیگری فقط ۲میلیون تومان به پرستاران پرداخت می‌کرد. این تفاوت نشان می‌دهد که در محاسبات، جایی دچار اشتباهات شده‌ایم. هر جا که نظارت مستقیم بوده، پول به درستی توزیع شده، اما در جاهای دیگر، این فرایند به درستی انجام نمی‌شود.

وی افزود: در اتاق عمل، اگر در شیفتی باشید و هیچ بیمار جدیدی نداشته باشید، تعرفه‌ای به شما تعلق نمی‌گیرد، چون تعرفه‌ها بر اساس تعداد بیماران است. این مسئله کاملاً واضح است؛ اگر در شیفت شب هیچ بیماری نداشته باشید، تعرفه‌ای برای شما در نظر گرفته نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: البته این بستگی به سیاست بیمارستان دارد، اما معمولاً در این شرایط، درآمدی از تعرفه‌ها نخواهید داشت. ما این مشکلات را به وزارتخانه اعلام کرده‌ایم، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد. حدود ۸۵درصد از کارها به درستی انجام می‌شود، اما همچنان مشکلاتی در بخش‌هایی مانند کلینیک‌ها و بخش‌های داخلی وجود دارد که نیاز به توجه و اصلاح دارد.

تعرفه گذاری برای اولین بار اجرا شد، ایرادها قابل حل است

نجاتیان تصریح کرد: معتقدیم باید شفافیت ایجاد شود. ما هیچ تجربه مشابه بین‌المللی در زمینه تعرفه گذاری خدمات پرستاری نداشتیم و برای اولین بار این کار را انجام دادیم. خوشحالیم که در عرض سه سال این ایرادات را شفاف کرده‌ایم و چرخه رفع آن‌ها را به جریان انداخته‌ایم.

وی ادامه داد: هیچ گروهی مانند پرستاران این قدر دقیق به مشکلات نپرداخته است. ما ایرادات را شفاف کرده‌ایم و چندین جلسه برگزار کرده‌ایم. حالا مدل جدیدی داریم. مطمئن باشید که اگر این سیستم ماندگار شود، خیلی از فرمول‌ها به درستی اجرا می‌شوند. ما فرمول‌هایی را مشخص کرده ایم و قرار شده این فرمول را به تدریج در بیمارستان‌ها اجرا کنیم.

پایلوت اصلاح تعرفه گذاری در چند بیمارستان

دکتر نجاتیان گفت: قرار شده ابتدا در ۴تا ۱۰بیمارستان این فرمول را پیاده کنند، آمار را بگیرند و ببینیم چه اتفاقی می‌افتد. نکته مهمی که امسال تاکید کردیم این است که اگر خدماتی توسط پرستار ارائه می‌شود که خارج از بسته خدمات است، حتماً باید به نام خود پرستار ثبت شود.

اجازه نمی دهیم خدمت پرستار به نام پزشک ثبت شود

وی افزود: ما دیگر قبول نمی‌کنیم که پرستار یک خدمت را انجام دهد و آن خدمت به نام پزشک ثبت شود. ما این مسئله را مطرح کرده‌ایم و می‌گوییم که در بخش‌های خاص مثل شیمی درمانی که پروسیجر پرخطری است، باید تعرفه‌ها به درستی ثبت شود. به عنوان مثال، اگر تزریقات انجام می‌شود یا گچ می‌زنند، باید به نام خود پرستاران ثبت شود.

دکتر نجاتیان تاکید کرد: این مسائل را با وزارت بهداشت مطرح کرده‌ایم و امیدواریم که مشکلات این حوزه حل شود. می‌دانیم که این کار دشوار است و ممکن است بحث‌هایی هم در این زمینه پیش بیاید، امااین مسائل را به صورت رسمی به وزیر بهداشت اطلاع داده‌ایم و در این موضوعات صحبت کرده‌ایم.

نظام پرستاری به دنبال مجوز آموزش کمک پرستاری

وی تأکید کرد: امیدواریم که بحث آموزش‌های پرستاری فعال شود. ارتباط ما با وزارت بهداشت خوب است و اگر بتوانیم مجوز دوره‌های آموزشی مانند کمک پرستاری یا دیگر دوره‌ها را بگیریم، قطعاً تقویت خواهیم شد. هم‌اکنون در حال آزمایش عضویت آنلاین هستیم و این روند در روز پرستار خیلی خوب بود.

دکتر نجاتیان گفت: با ارسال یک پیام کوتاه، افراد می‌توانند عضو شوند و با چند کلیک عضویت خود را فعال کنند. این عضویت آنلاین به صورت گسترده در حال انجام است و در شیراز تا یکی دو هفته دیگر برای تمام کشور عملیاتی خواهد شد. این طرح را به امضای الکترونیک متصل می‌کنیم تا مانند سیستم‌های دیگر، به طور خودکار و اجباری فعال شود.

تفاوت های دوره ششم نظام پرستاری با دوره های قبل

رئیس سازمان نظام پرستاری گفت: در دوره ششم، سازمان نظامپرستاری با دوره‌های قبل تفاوت‌های اساسی دارد. ما به طور ویژه خواسته‌ایم که جایگاه سازمان به عنوان یک سیاست‌گذار و ناظر تثبیت شود. در جلسات شورای عالی، جایگاه رئیس شورا همواره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. صندلی رئیس شورا باید در جایگاه نخست قرار گیرد و من، خود را متعهد به اجرای مصوبات شورا می‌دانم.

وی افزود: این رویکرد شفاف‌سازی در شورای عالی به طور کامل در حال پیاده‌سازی است. در گذشته، نقد عملکرد رئیس سازمان و مسئولان اجرایی چندان مطرح نمی‌شد، اما در این دوره کاملاً شفاف عمل می‌کنیم. ما از استیضاح پرهیز کردیم و هرچند مرحله استیضاح به پیش رفت، در نهایت این استیضاح در سازمان اجرا نشد. آقای جهانپور استعفا داد تا جایگاه سازمان حفظ شود. در جلسات شورا، تمام اعضا می‌توانند سوالات خود را مطرح کنند و من خود را موظف به پاسخگویی می‌دانم. بازرسی‌های مستمر از سوی شورا نیز به داخل سازمان انجام می‌شود و کوچکترین مسائل نیز بررسی می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: برخی از منتقدان به من ایراد می‌گیرند.که وارد حوزه اجرایی می‌شوم، اما من هیچ چیزی برای پنهان کردن ندارم و همواره شفاف عمل کرده‌ام.

از 11 تیر یک لحظه در نظام پرستاری بیکار نبوده ایم

وی افزود: از روز یازدهم تیر ماه پس از گرفتن رای اعتماد، هیچ ساعتی را در سازمان بی‌کار نگذراندم و هر روز سعی کردم که اولین فردی باشم که وارد سازمان می‌شوم و آخرین فردی باشم که از آن خارج می‌شود. این وظیفه ماست و ما هیچ بدهی به هیچ‌کسی نداریم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: امید داریم کارهای سازمان به خوبی پیش برود زیرا تضعیف رئیس سازمان، تضعیف سازمان است و تضعیف شورای عالی تأثیرات منفی دارد. اگر رئیس سازمان در موقعیت خود قوی عمل کند، شما در اینجا نتایج بهتری خواهید دید.

وی افزود: اما اگر رئیس سازمان تضعیف شود، این امر قطعاً بر کار شما نیز تأثیر خواهد گذاشت. من هیچ تفاوتی بین جایگاه‌ها نمی‌بینم و اعتقاد دارم که همه ما در دوره ششم، فارغ از هر نوع تفکر، در نهایت پاسخگو خواهیم بود. در پایان، مردم از ما خواهند پرسید که چه اقداماتی در دوره ششم انجام شده است. آن‌ها نمی‌پرسند که چه کسی چه کار کرد، بلکه خواهند گفت که در دوره ششم این شخص رئیس هیئت مدیره بود. اگر کارهایی انجام داده‌ایم، باید افتخار کنیم و در غیر این صورت باید مسئولیت ناتوانی خود را بپذیریم و بنابراین همه ما توی کشتی نشستیم.

تقویت و تثبت جایگاه نظام پرستاری در رسانه ها

دکتر نجاتیان با اشاره به ارتقای جایگاه سازمان در رسانه‌ها و برگزاری جلسات مهم با مقامات کشوری اظهار کرد: سازمان در طی دو یا سه ماه گذشته، توانسته جایگاه خود را در رسانه‌ها و بین نهادهای مختلف تثبیت کند. اوج این موفقیت در هفته پرستار بود. در این هفته، ما فعالیت‌های خود را با جلسه‌ای در مرکز پژوهش‌ها و در سطحی بسیار بالا آغاز کردیم. این دیدارها شامل ملاقات با آقای خمینی، آیت‌الله اعرافی، و همچنین نشستی ویژه با بالاترین پروتکل تشریفاتی با رئیس مجلس بود.

وی افزود: علاوه بر این، مراسم روز پرستار با رئیس جمهور برگزار شد و پخش زنده تلویزیونی با حضور رئیس‌جمهور نیز در برنامه‌های این هفته قرار داشت. این برنامه‌ها و فعالیت‌ها باعث شد تا برخی افراد احساس کنند که پرستاری در حال کسب قدرت است و پیام‌هایی نیز به ما منتقل کردند مبنی بر اینکه فعالیت‌های ما بیش از حد در معرض دید قرار گرفته است. همچنین به‌طور ویژه، اولین نمایشگاه مراقبتی که در تاریخ منطقه خاورمیانه بی‌سابقه بوده است، در روز پرستار برگزار شد. این نمایشگاه نه تنها نویدبخش پیشرفت در حوزه پرستاری بود، بلکه به یک نوع تجلیل از این حرفه تبدیل شد.در این مراسم همچنین تعدادی از پرستاران نیز به ایراد سخنرانی و بیان دغدغه‌ها پرداختند.

نمایندگان پرستاران همدان به رئیس کل نظام پرستاری چه گفتند

دکتر پریسا رسولی مدیر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان در این نشست بیان کرد:‌ در خصوص پرستاری در همدان 4109 نفر کادر پرستاری در بیمارستان های دولتی و خصصی داریم و 122 نفر کادر پرستاری در معاونت بهداشتی و 656 نفر کادر پرستاری و فوریت ها درمرکز فوریت های پزشکی مشغول به کار هستند و نزدیک به 6 هزار نفر را شامل می‌شوند. همدان جزو شهرهایی است که پرداختی های بهتری داشته و سه ماه از 1402 باقیمانده که باید پرداخت شود و از سال 1403 نیز اردیبهشت را تسویه کرده اند و خرداد و تیر نیز در دست تسویه است تا اضافه کاری پرستاران به رقم مدنظر برسد.

کاهش اضافه کاری بانوان و نبود نیروی پرستار در بیمارستانهای جدید

وی افزود: در خصوص مشکلاتی که در سطح استان همدان وجود دارد بحث استخدام‌هاست؛ به دلیل افتتاح بیمارستان‌های جدید، کاهش اضافه کاری‌های برخی همکاران به ویژه بانوان و جذب نیروهای پرستاری در شهرهای بزرگ مانند تهران، خروجی نیروها را داریم و این موضوع باعث برهم خوردن تعادل تعداد نیروی انسانی شده است.

وی ادامه داد: از نظر تعرفه گذاری نیز چالش های بسیار بزرگی در ابتدا وجود داشت. سعی کردیم با واحد اقتصاد درمان همکاری بسیار زیادی داشته باشیم و تک تک بخش‌ها را تحلیل و به وزارت بهداشت ارسال کردیم تا احساس ناعدالتی در بین بخش‌های مختلف، کاهش یابد و دانشگاه علوم پزشکی همدان در اصلاح دستورالعمل تعرفه گذاری خدمات پرستاری سهم مؤثری داشته است.

در ادامه، حمیدرضا سیف،‌ رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری نهاوند با تأکید بر لزوم تقویت سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: متاسفانه مشکلات پرستاری مربوط به سالهای قبل است و سالهاست که حل نشده و با مشکلات انباشته شده طی سالیان سال مواجه بوده ایم که منجر به کاهش رضایت شغلی، تغییر شغل و مهاجرت شده است.

وی افزود:‌ عملکرد دانشگاه همدان در پرداختی ها نسبت به دانشگاه های دیگر بهتر است و اضافه کاری ها تا خردادماه پرداخت شده اما نیاز است که در بحث رفاهیات نیز اقداماتی انجام شود.

ضریب فوق العاده خاص باید افزایش یابد

وی خواستار اجرای کامل قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری شد و گفت: خدمات پرستاری باید مبنای پرداخت به پرستاران باشد. فوق العاده خاص نیز باید ضریب مناسبی در حکم همکاران داشته باشد؛ متأسفانه بیشتر اعتراضی که همکاران دارند به دلیل مسائل معیشتی است زیرا مشکلات معیشتی و کمبود پرستار باعث شده پرستاران مجبور شوند در چند جا کار کنند.

وی خواستار استخدام نیروهای فعال در دوران کرونا شد.

در ادامه، جوادشاهی، رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری اسدآباد نیز بیان کرد: بیمه سلامت سطوح 3 و 4 تریاژ را پرداخت نمی‌کند و کسورات می‌زنند. باید اقدامی شود تا بیمه‌ها پول این خدمات را پرداخت کنند. همچنین ساز و کار بازتوزیع تعرفه خدمات پرستاری نیز مشخص نیست.‌ ما 10 سال است که در اسدآباد استخدام پرستار نداشته‌ایم.

بختیاری، نایب رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تویسرکان نیز در ادامه این مراسم، بیان کرد: یک مشکل اساسی در تعرفه گذاری در این شهرستان نبود شفافیت است و ما هرچه از بیمارستان‌ها سؤال می‌کنیم که درآمد بیمارستان از محل تعرفه پرستاران چه میزان بوده است به جوابی نمی‌رسیم و هیچ شفاف سازی در این زمینه وجود ندارد.

 


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: