1403/11/01١٢:١٧
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکوی:
هزار تخت بیمارستانی بی شناسنامه در استان گلستان فشار کاری پرستاران را بالا برده است
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکوی گفت: یکی از معضلات بزرگی که کادر درمان استان گلستان با آن روبهرو هستند، وجود بیش از هزار تخت بی شناسنامه است. برای مثال در بیمارستان کردکوی ۲۰۰ تخت فعال داریم، اما وزارت بهداشت ۱۴۵ تخت آن را قبول دارد.
سید سهیل مسلمی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: تختهای بیشناسنامه باعث شده بار کاری مضاعفی بر دوش پرستاران ایجاد شود. میانگین اضافه کار پرستاران در نتیجه این موضوع بالای ۱۰۰ ساعت است.
وی ادامه داد: اضافه کار اجباری و نبود پرداخت بهموقع باعث نارضایتی پرستاران شده است. در آخرین جلسهای که با رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان داشتیم اعلام شد در کل استان بیش از هزار تخت بی شناسنامه داریم. به همین علت با کمبود شدید نیروی پرستار مواجه هستیم و میزان ترک کار هم بالا است.
فقط در بیمارستان کردکوی بیش از ۵۰ پرستار کم داریم
مسلمی گفت: برای مثال در بیمارستان کرد کوی بسیاری از پرستاران به بهانههای مختلف از جمله تمدید نکردن طرح یا پایان طرح زدن دیگر ادامه به کار ندادند یا در نتیجه مرخصیهای مختلف مانند مرخصی زایمان بسیاری از پرستاران را در اختیار نداریم و به جای آنها هم پرستار دیگری اضافه نشده است و در نتیجه بیش از ۵۰ نفر کمبود نیرو داریم.
وی اظهار کرد: پرستاران میگویند با این وضعیت کار کردن صرفه ندارد و بیرون کار کردن بهتر است. بسیاری در نتیجه این وضعیت از سیستم خارج میشوند و یک مرکز هوم کر تاسیس میکند و درآمد بهتری هم دارند.
افزایش اضافه کار تا زمانی که ابلاغ نشود فایدهای ندارد
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکویادامه داد: افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران اعلام شده اما هنوز اجرایی نشده و تا زمانی که اجرای آن شروع نشود نمی تواند در افزایش انگیزه کاری پرستاران موثر باشد. اما بهطور قطع اگر اجرا شود تاثیر مثبتی خواهد داشت.
وی اضافه کرد: افزایش مبلغ اضافه کار جدای از اینکه باعث ایجاد انگیزه در پرستاران میشود و دیگر نیازی نمیبینند که وارد بخش خصوصی شود، باعث افزایش نرخ خدمات در بخش خصوصی هم میشود. بنابراین اتفاق مثبتی در جامعه پرستاری است و باعث رضایت میشود.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکوی گفت: یکی از مطالبات جدی پرستاران استان گلستان اجرایی شدن فوقالعاده خاص است که امیدواریم با توجه به پیگیری های انجام شده این موضوع نیز به نتیجه برسد.
تورم بالا و مطالبات معوقه پرستاران را ناراضی کرده است
مسلمی ادامه داد: مهمترین مساله پرستاران مشکلات معیشتی است. علت آن هم این است که همواره میزان افزایش درآمدهای پرستاران نسبت به تورم عقب است. مطالبات معوقه چندین ماهه نیز مزید بر علت شده است در نتیجه میزان ناراحتی در جامعه پرستاری بالاست.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکویاظهار کرد: هر بار که با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی درباره مطالبات پرستاران صحبت می کنیم از بدهی های دانشگاه صحبت می کنند. البته رئیس جدید دانشگاه بهتازگی و حدود یک ماه است که منصوب شده و منتظریم تا عملکرد رئیس جدید را ببینیم.
مسلمی گفت: در مورد کارانه پرستاران پیش از روز پرستار دو ماه تعرفه پرداخت شد و تعرفه سال ۱۴۰۲ تسویه شد. با آمدن رئیس جدید دانشگاه تعرفه فروردین تا خرداد پرستاران هم واریز شده اما هنوز بیش از 6ماه کارانه پرستاران گلستان تاخیر دارد.اضافه کار هم تا پایان شهریور سال ۱۴۰۳ پرداخت شده است.
وی افزود: در موضوع رفاهیات هم مدتها است، پرستاران بندرگز، بندرترکمن و کردکوی پرداخت حق مسکن و حق لباس نداشته اند. حتی برای روز پرستار هم دانشگاه علوم پزشکی استان گلستان هیچ پرداختی نداشته است. سال گذشته حدود ۲۵۰ هزار تومان برای روز پرستار پرداخت شد، اما امسال هیچ پرداختی نداشتیم.
آلمان مقصد بیشتر پرستاران مهاجر
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری بندرگز، بندرترکمن و کردکویادامه داد: امسال در این منطقه مهاجرت پرستاران را نداشتیم، اما سال گذشته فقط در بخش آیسییو که مشغول بهکار هستم دو نفر مهاجرت کردند و در کل بیمارستان با یک حساب سر انگشتی حدود پنج نفر مهاجرت کردند. مقصد مهاجرت هم بیشتر کشور آلمان بوده است.
مسلمی گفت: در استان گلستان و بهخصوص منطقه بندرگز، بندرترکمن و کردکوی خوشبختانه شاهد خشونت بیمارستانی فیزیکی و شدید نبوده ایم. خشونت علیه کادر درمان بیشتر کلامی است که امیدواریم شاهد این موضوع هم نباشیم.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |