1403/11/07١٠:١٥
در برنامه زنده تهران20 مطرح شد
گلایه رئیس کل سازمان نظام پرستاری از بیتوجهی دو سازمان دولتی به مشکلات پرستاران
رئیس کل سازمان نظام پرستاری از دو سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی درباره بی توجهی به مشکلات پرستاران از جمله تاخیر در استخدام و بی توجهی به معافیت مالیاتی پرستاران گلایه کرد و از تدوین طرح ساماندهی استخدام و بازنشستگی پرستاری با همکاری مجلس خبر داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری دکتر احمد نجاتیان در برنامه تهران ۲۰افزود: قبل از هر نکته ای از مجلس و آقای دکتر جمالیان عضو کمیسیون بهداشت و شخص وزیر بهداشت بابت پیگیری مطالبات پرستاران تشکر میکنم اما موضوع افزایش اضافهکاری پرستاران گاهی طوری مطرح می شود که گویی حقوق پرستاران ۲.۵برابرشده است در حالی که افزایش اضافه کاری پرستاران، در گام نخست برای حل مشکل کمبود پرستار در وزارت بهداشت است.
وی گفت: متاسفانه وزارت بهداشت نتوانسته نیروی کافی پرستار برای بیمارستانهای دولتی جذب کند و از پرستاران اضافه کاریهای اجباری درخواست میکند و ما شاهد فعالیت خانمهای پرستاری هستیم که تا سقف ۱۵۰ساعت کار میکنند تا بخش بچرخد. بنابراین افزایش مبلغ اضافه کاری پرستاران تنها و کوچکترین کاری بود که دولت باید انجام میداد.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: برای حل مشکلات پرستاری باید چارهاندیشی زیربنایی داشته باشیم و گر نه این موضوعات به طور موقتی ممکن است مسائل ما را حل کند اما در درازمدت باعث ترک خدمت نیروهای پرستاری شود. سال گذشته وزارت بهداشت ۱۸۰۰ترک کار از مشاغل رسمی را اعلام کرده است. بخشی از این افراد پرستارانی هستند که مهاجرت میکنند و بخشی نیز کار نکردن و در منزل نشستن را ترجیح میدهند.
وی با تاکید بر لزوم نگهداشت نیروهای پرستار هشدار داد: در صورت تداوم این وضعیت شاهد خالی شدن بیمارستانها از نیروهای پرستاری خواهیم بود.
دکتر نجاتیان درباره مهاجرت نیروهای پرستار گفت: پرستاران اکنون حق انتخاب دارند و بین جاهای مختلفی که میتوانند کار کنند انتخاب می کنند. امروز قشر جوان نگاه میکنند که در چه مکانهایی رضایت بهتری از شغل خواهند داشت و مسئله وضعیت معیشتی اهمیت بسیاری پیدا کرده است.
گلایه رئیس کل سازمان نظام پرستاری از بی توجهی به مالیات پرستاران
رئیس کل سازمان نظام پرستاری بیان کرد: دولت شرایط معافیت مالیاتی را برای برخی اقشار نظیر برخی پزشکان متخصص، قضات و ... ایجاد کرده است. در کنار این گروهها باید به پرستاران نیز توجه میشد اما هنوز به نظر میرسد در برخی نهادهای سیاستگذاری از جمله در سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری و استخدامیاین دید ویژه به پرستاران وجود ندارد.
دکتر نجاتیان تصریح کرد: بارها ما و وزارت بهداشت درخواست معافیت مالیاتی را به سازمان برنامه ارائه کردیم اما در پیشنهاد به مجلس ارائه نشد و تا زمانی که سیاستگذاران دولت این موضوع را احساس نکنند که ما با معضل کمبود پرستار مواجهیم، این مشکل پابرجا خواهد بود.
وعده استخدام پرستاران بعد از 5 هنوز اجرا نشده است
وی افزود: هنوز قولی که ۵ماه پیش برای استخدام پرستار داده شد محقق نشده و همچنان ۱۰۰هزار پرستار کمبود داریم. هنوز سازمان امور اداری و استخدامی مجوز جذب ۱۵هزار پرستار را که از سوی ریاست جمهوری و وزیر بهداشت نیز اعلام شد صادر نکرده است. حتی اگر همین امروز نیز این مجوز صادر شود فرآیند استخدام و گزینش پرستاران ۵تا ۶ماه طول خواهد کشید.پ
طرح ساماندهی استخدام و بازنشستگی پرستاران به مجلس می رود
رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: در حال آماده سازی طرحی برای ساماندهی استخدام و بازنشستگی پرستاران هستیم تا با امضای نمایندگان مجلس مشکل مجوز استخدام و نسبت پرستار به ازای هر تخت بیمارستانی را یکبار برای همیشه حل کنیم.
وی ادامه داد: در دوران کرونا بسیاری از پرستاران داوطلبانه پای کار آمدند اما وضعیت استخدامی آنها اصلا مطلوب نیست و چندین سال است که در قالب قراردادهای ۸۹روزه در حال فعالیت هستند یا اینکه به صورت شرکتی در حال کار کردن هستند. از سوی دیگر به دلیل سخت و زیان آور بودن شغل پرستاری قانون اجازه داده پرستاران تا ۲۵سالگی خدمت خود بازنشسته شوند اما برای اینکه پرستاران بتوانند از این امتیاز استفاده کنند گاهی باید تا دو میلیارد تومان به بیمه پول پرداخت کنند.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: سعی کردیم یکبار برای همیشه موضوع جذب پرستاران را در مجلس مطرح و حل کنیم. با سازمان امور اداری و استخدامی بر سر استاندارد پرستار به ازای تخت بیمارستانی اختلاف نظر داریم و باید شرایط به نحوی پیش برود که سالانه ۱۰تا ۱۵هزار پرستار جذب شوند و به موقع نیز بازنشسته شوند و امیدواریم در یک تا دو ماه آینده دوستان در مجلس این موضوع را مطرح کنند که در بودجه و قوانین سالیانه این موضوع به طور ثابت گنجانده شود.
وی درباره آمار مهاجرت پرستاران نیز گفت: در چندماه گذشته به دلیل سال نوی میلادی و تعطیلی کشورها آمار افزایشی در حوزه مهاجرت پرستاران نداشتیم و آمار کاهشی بوده اما این امر را به معنای کاهش مهاجرت نمیدانیم زیرا بررسیهای میدانی حاکی از تمایل پرستاران به مهاجرت است. برخی کشورها مانند کشورهای اروپایی در یک زمانی تعداد زیادی نیرو جذب کردند و اکنون میزان نیروهای جذب شده را کاهش دادند اما در بسیاری از کشورها به روی پرستاران گشوده است.
دکتر نجاتیان افزود: برخی کشورها که نیاز مبرم دارند حتی استانداردهای خود را کاهش دادهاند تا بیشتر نیرو جذب کنند البته این موضوع تنها مختص کشور ما نیست و کشورهای دیگر را نیز درگیر کرده به طوری که سازمان جهانی بهداشت به موضوع ورود کرده و در تلاش است تا ضرری که کشورهای در حال توسعه از کاهش نیروها دارند جبران شود زیرا ما نیروهای خوبی را تربیت می کنیم و آنها به سایر کشورها مهاجرت میکنند.
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |