1403/11/29١٨:١٨

در دیدار مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمایی هوم کر با دکتر نجاتیان

مشکلات خدمات مراقبت در منزل بررسی شد

مشکلات خدمات مراقبت در منزل بررسی شد

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در دیدار با مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل تهران بر لزوم قرار گرفتن خدمات مراقبت در منزل در نظام پزشک خانواده و بیمه شدن این خدمات تاکید کرد.

به گزارش روابط ‌عمومی سازمان نظام پرستاری دکتر احمد نجاتیان در دیدار با رحمت الله معماری مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل افزود: پیگیری‌هایی از سوی سازمان نظام پرستاری برای پوشش بیمه‌ای خدمات مراقبت در منزل انجام شده و این موضوع در دستور کار شورای عالی بیمه قرار گرفته است.

وی ادامه داد: همچنین با پیگیری از معاونت بهداشت و معاونت درمان وزارت بهداشت در صدد هستیم که مراقبت در منزل به‌عنوان یک حلقه در نظام ارجاع و برنامه پزشک خانواده قرار گیرد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این دیدار گفت: صنعت مراقبت در منزل یک صنعت رو به رشد در آینده نظام سلامت است. خاستگاه اصلی خدمات «هوم کر» یا مراقبت در منزل پرستاران هستند و پرستاران صاحبان اصلی حوزه مراقبت به شمار می روند و مراقبت در منزل یکی از حوزه‌های اصلی فعالیت پرستاری است.

دکتر نجاتیان ادامه داد: سازمان نظام پرستاری، معاونت پرستاری و همچنین انجمن‌هایی که در حوزه مراقبت در منزل فعالیت می‌کنند باید جلسات مشترک داشته باشند و برای حل مشکلات مراکز هوم کر و مشکلات مردم در این زمینه دستور کارهای مشترک داشته باشند.

وی افزود: بیش از ۲۵ سال از صدور اولین آیین‌نامه مراقبت در منزل در کشور می‌گذرد، اما حدود ۱۰ سال است که به‌ طور فعال مراقبت در منزل در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفته است. در این مدت فعالیت‌های خوبی در حوزه مراقبت در منزل انجام شده، اما مردم هنوز از خدمات خوب و مناسب در حوزه هوم کر استفاده نمی‌کنند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری بیان کرد:‌ باید از طریق حضور رسانه‌ای فعال‌تر حوزه مراقبت در منزل را تقویت کنیم. برپایی نمایشگاه مراقبتی، همزمان با هفته پرستار یکی از فعالیت‌هایی بود که برای نشان دادن پتانسیل مراکز مراقبت در منزل انجام شد.

وی ادامه داد: باید نظارت بر خدمات مراقبت در منزل افزایش یابد و شرکت‌های تخصصی در این عرصه حضور داشته باشند. سازمان نظام پرستاری خواستار این است که مراکز غیرمجاز معرفی شوند تا با پیگیری سازمان نظام پرستاری در مراجع قانونی، برخورد مناسب با آنها صورت گیرد و مردم بتوانند خدمات بهتر و مناسبتری را دریافت کنند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: موضوع افزایش نظارت بر ارائه کنندگان خدمات مراقبت در منزل و همچنین موارد دیگر این حوزه باید از طریق کارگروه‌های مشترک با حضور همه ذینفعان در حوزه مراقبت در منزل پیگیری شود.

فعالیت مراکز غیر مجاز پرستاری در منزل و بیمه نبودن خدمات؛ دو مشکل بزرگ

رحمت الله معماری مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل استان تهران نیز در این دیدار گزارشی از فعالیت‌های این انجمن در حوزه‌های مختلف و توسعه مراقبت در منزل در سطح استان تهران ارائه کرد.

وی گفت: انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل استان تهران در زمینه دفاع از حقوق این مراکز و بهبود شرایط کاری مراکز هوم کر فعالیت می‌کند.

معماری افزود: انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل در زمینه افزایش بهره‌وری، بهبود کیفیت مراقبت‌ها و تاثیرگذاری بر قوانین و آیین‌نامه‌هایی که در حوزه‌های مراقبت در منزل تدوین می‌شود، فعال است.

وی ادامه داد: فعالیت مراکز غیر مجاز و بیمه نبودن خدمات مراقبت در منزل باعث شده مراکز قانونی نتوانند به اندازه کافی رشد کنند. این انجمن در حال حاضر در زمینه برنامه‌هایی برای آموزش، آمار و تکریم مراجعان، هوشمند سازی مراقبت در منزل و ... در حال فعالیت است.

مدیرعامل انجمن صنفی کارفرمایان مراکز مشاوره و مراقبت در منزل استان تهران اظهار کرد: در موضوع آیین‌نامه‌های قدیمی و مراکز غیرمجاز در حوزه مراقبت در منزل مشکل داریم.

در ادامه این دیدار دیگر اعضای این انجمن به بیان مشکلات پیش روی مراکز هوم کر از جمله سخت بودن گرفتن مجوز، نظارت‌های شدید روی مراکز قانونی، فعالیت گسترده مراکز غیر مجاز، بیمه کارکنان و بیمه مسئولیت فعالان مراکز مراقبت در منزل، نحوه حمایت از نهادهای مرتبط در حوزه مراقبت در منزل و هزینه‌های رو به ازدیاد دفتری مراکز هوم کر صحبت کردند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: