1403/11/30١٢:٢٢

عضو شورای عالی نظام پرستاری:

تامین امنیت پرستاران و پزشکان نیازمند قوانین بازدارنده است

تامین امنیت پرستاران و پزشکان نیازمند قوانین بازدارنده است

عضو شورای عالی نظام پرستاری گفت: خشونت علیه پرستاران و کادر درمان افزایش یافته است و برای کاهش و کنترل آن نیازمند فرهنگ سازی و قوانین بازدارنده در کشور هستیم.

عباس محمدی در گفتگو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد:در موضوع خشونت علیه کادر درمان باید به طور جامع از سوی دولت و حاکمیت با همکاری رسانه ها برای افزایش آگاهی مردم و فرهنگ سازی اقدام کنیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه هر چند وقت شاهد اتفاقات ناگوار برای کادر درمان در کشور هستیم. این موضوع نیاز به فرهنگ‌سازی از طریق همه ظرفیت‌های رسانه‌ای دارد که مردم نسبت به اهمیت خدمات کادر درمان، چه پرستاران و پزشکان و چه دیگر اعضای کادر درمان کشور مردم آگاهی داشته باشند، در نتیجه به‌طور طبیعی مشکلات کاهش پیدا می‌کند.

محمدی افزود: همچنین برای حفاظت از امنیت کادر درمان باید برخی قوانین بازدارنده ایجاد شود تا خشونت را کاهش دهد. زمانی که خشونت علیه کادر درمان اتفاق می‌افتد گاهی با پادرمیانی رضایتی داده می‌شود اما متاسفانه شاهد تکرار این نوع خشونت هستیم. اگر ابزارهای بازدارنده قوی برای مقابله با خشونت علیه کادر درمان ایجاد شود، می‌تواند تاثیرگذار باشد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمان گفت: در کرمان خوشبختانه با همدلی و وفاقی که بین مسئولان دانشگاه علوم پزشکی کرمان و نظام پرستاری ایجاد شده است در بسیاری از موارد توانستیم مشکلات را حل کنیم و نسبت به بسیاری از نقاط کشور در جایگاه بهتری قرار گیریم.

اضافه کار پرستاران به روز است

وی بیان کرد: پرداخت اضافه کار پرستاران کرمان به‌روز است، دانشگاه علوم پزشکی کرمان شاید جزو معدود دانشگاه‌هایی باشد که اضافه کار را همراه با حقوق و به‌روز پرداخت می‌کند. مطالبات تعرفه مردادماه پرستاران هم در حال محاسبه و پرداخت است.

وی افزود: اضافه کار همچنان با فرمول سابق پرداخت می‌شود، البته هنوز فرمول جدید به دانشگاه‌ها ابلاغ نشده است که اضافه کار با آن محاسبه و پرداخت شود، اما با توجه به صحبت‌هایی که با مسئولان دانشگاه شده، پس از ابلاغ فرمول جدید افزایش اضافه کار، از تاریخی که در ابلاغیه باشد، تفاوت آن محاسبه و به پرستاران پرداخت خواهد شد.

تخت بیمارستانی اضافه شد اما پرستار نه

محمدی گفت: با توجه به اینکه کرمان قطب جنوب شرق کشور در حوزه سلامت محسوب می‌شود و مراکز ریفرال (ارجاعی) و همچنین مراجعه به کرمان زیاد است، نیاز است تخت‌های بیمارستانی زیاد باشد. در نتیجه اقدامات انجام شده، تخت‌ها و بخش‌های زیادی به مجموعه‌های درمانی اضافه شده، اما متاسفانه نتوانستیم به‌طور متناسب نیرو اضافه کنیم و همین موضوع باعث ایجاد خلل شده است.

کمبود نیرو پرستاران را ناراضی کرده است

وی اظهار کرد: در نتیجه عدم تناسب نیرو و تخت، حجم کار پرستاران افزایش پیدا کرده و نارضایتی و افسردگی شغلی برای پرستاران ایجاد کرده است، چرا که استاندارد ضریب پرستار به تخت در کرمان از میانگین کشور پایین‌تر و حدود هشت دهم است و تا رسیدن به میانگین کشوری هنوز فاصله زیادی داریم.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمان افزود: مصوبه سازمان امور استخدامی برای جذب نیروی پرستار، می‌تواند مشکلات زیادی از جامعه پرستاری، به‌خصوص استان کرمان را حل کند و رضایت شغلی مناسبی برای پرستاران ایجاد کند.

محمدی ادامه داد: خوشبختانه به‌رغم کمبود نیرو در کرمان بخش بیمارستانی تعطیل نداریم، اما رفع مشکل کمبود نیرو نیازمند یک حمایت کامل از سمت دولت است که بتوان این مشکل را حل کرد.

اولویت پرستاران چیست

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری کرمان گفت: اولویت‌ها امروز پرستاری را می‌توان در دو بعد مادی و معنوی دسته بندی کرد، در بعد معنوی شاید مهمترین اولویت دیده شدن پرستار و خدمات پرستاری است. متاسفانه در بسیاری از موارد خدمات پرستاران و افتخارآفرینی آنها دیده نمی‌شود. نیاز است که اقدامات پرستاران دیده شود که این موضوع می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد.

وی ادامه داد: موضوع بعد مسائل مادی پرستاران است که متاسفانه جامعه پرستاری با آن درگیر است. برای مثال موضوع تعرفه پرستاری ناقص و با اما و اگرهای فراوان اجرا می‌شود و به یک بازنگری و تغییرات اساسی نیاز دارد همچنین جامعه پرستاری مدت‌ها است با فوق‌العاده خاص و ارتقاء بهره‌وری درگیر است.

محمدی افزود: موضوع دیگر شفاف سازی احصا درآمدها و بازتوزیع  تعرفه است که هنوز نیاز به کار بیشتر و همکاری بیمه ها دارد. باید در این بخش تلاش شود که پرستار بتواند ارزش ریالی خدمتش را حساب کند. این موارد مسائلی است که جامعه پرستاری با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

جامعه پرستاری از وعده و وعید خسته شده است

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اظهار کرد: امروز جامعه پرستاری از وعده و وعید خسته شده و زمان عمل کردن است. چرا که در نهایت رسیدگی به این مشکلات در راستای خدمت به جامعه و مردم است.

وی گفت: شورای عالی نظام پرستاری به وظایف خود برای پیگیری مشکلات پرستاران عمل می کند البته حل بسیاری از مشکلات نیازمند همکاری دستگاههای مختلف و حتی ورای وزارت بهداشت است و نهادهایی مانند سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور استخدامی باید همکاری کنند.

محمدی افزود: شورای عالی نظام پرستاری دوره ششم با همان همت و جدیت روز اول و با وفاق همه اعضا به عهد خود برای پیگیری خواسته های پرستاران پایبند است و برای رسیدن به نتیجه به تلاش خود ادامه می دهد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: