1403/12/07١١:١٢

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری:

روسای دانشگاهها پول پرستاران را جای دیگر خرج می‌کنند/ برخی پرستاران شرکتی 5 ماه حقوق نگرفته‌اند

روسای دانشگاهها پول پرستاران را جای دیگر خرج می‌کنند/ برخی پرستاران شرکتی 5 ماه حقوق نگرفته‌اند

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: برخی روسای دانشگاههای علوم پزشکی پول مطالبات پرستاران را در امور دیگری از جمله کارهای عمرانی خرج یا کارانه پرستاران را دستکاری می‌کنند، هیچ نظارتی هم بر کار آنها نیست. برخی پرستاران شرکتی نیز 5 ماه هیچ حقوقی نگرفته‌اند اما کسی صدای آنها را نمی‌شنود.

 پروین کاظمی در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری افزود: با توجه به مشکلات پرستاری انتظاری که از دولت داشتیم این بود که افزایش حقوق پرستاران بر اساس نرخ تورم باشد، متاسفانه وضعیت معیشتی پرستاران بسیار بد است و مطالبات پرستاران با تاخیر بسیار پرداخت می‌شود.

وی گفت: دریافت مطالبات با نرخ یک سال پیش درد پرستاران را دوا نمی‌کند. یک مثال معرفی وجود دارد که اگر درد خود را احساس کردی زنده‌ای، اما اگر درد دیگران را احساس کردی انسان هستی.

وی ادامه داد:‌ از طرف دیگر در بحث پرستاران شرکتی متاسفانه بعضی دانشگاه‌ها حقوق‌ این پرستاران را که حق طبیعی آنها است، با پنج ماه تاخیر پرداخت می‌کنند. پرستاران رسمی اگر مطالبات کارانه و اضافه کار خود را دیر دریافت می‌کنند، اما حداقل حقوق خود را سر موقع دریافت می‌کنند، اما برای پرسنل شرکتی این طور نیست.

چرا پرداختی پرستاران بین دانشگاههای مختلف متفاوت است؟

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شوشتر افزود: خواهشی که از وزیر بهداشت و درمان دارم این است که بر عملکرد روسای دانشگاه‌ها نظارت داشته باشند، چطور است که در دانشگاه‌هایی مانند ایران و تهران پرداختی‌ها به‌روز است، اما در دانشگاه‌هایی مانند زنجان، شوشتر و ... در پرداخت مطالبات یک سال عقب هستند.

وی ادامه داد:‌ اگر روسای دانشگاه‌های  علوم پزشکی بدانند که نظارتی بر عملکرد آنها هست، این پول را در جای دیگر هزینه نکرده و صرف مطالبات کارکنان می‌کنند. به‌خصوص که بعد از جابه‌جایی مدیران دیگر کسی پیگیر این موضوعات نمی‌شود.

عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری اضافه کرد: برای مثال مدیری در دانشگاه علوم پزشکی داشتیم که در دوره او تعرفه کارکنان دستکاری شده است، اما ا کنون جا به جا شده و دیگر پیگیری وجود ندارد. در بعضی از شهرستان‌ها یا مراکز کارانه پرستاران بسیار پایین است و حق واقعی پرستار پرداخت نمی‌شود و این پول برای هزینه‌های عمرانی یا دیگر موارد در دانشگاه هزینه شده است.

کاظمی گفت: اگر رئیس یا مسئولان دانشگاه بدانند که یک نهاد نظارتی عملکرد آنها را پایش می‌کند، هیچگاه به خود این اجازه را نمی‌دهند که این گونه عمل کنند یا اگر مسئولی عوض شد در قبال خطاهای مالی که انجام داده پاسخگو باشد، می‌توان انتظار عملکرد بهتری در دوران مسئولیت از او داشت.

به جای پرستاران با مقصر اصلی برخورد کنید

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شوشتر افزود: با توجه به اینکه به پایان سال رسیدیم، انتظار می‌رود همه دانشگاه‌ها پایش شوند و دانشگاه‌هایی که در پرداخت مطالبات خیلی عقب هستند، مقداری از مطالبات پرستاران را پرداخت کنند. این انتظار مهم بسیاری از پرستاران از وزیر بهداشت است که امیدواریم به آن توجه شود.

وی اضافه کرد: بی توجهی به صدای پرستاران باعث شده در جامعه پرستاری باز زمزمه اعتراض‌ها به گوش برسد. متاسفانه پرستاران، به‌خصوص نیروهای شرکتی انگیزه‌ای برای کار کردن ندارند. این در حالی است که اگر پرستاری برای حق خود اعتراض کرد با او برخورد می‌شود، اما کسی نمی‌گوید که مسئولان در دانشگاه ضعف داشته اند که این پرستار امروز اعتراض می کند. حال آنکه مسئول اصلی این اتفاقات کس دیگری است و کسی هم پیگیر آنها نمی‌شود.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: