1404/01/22١٦:٥٦

معاون پرستاری وزیر بهداشت:

پرستاران پیگیر هزینه‌‍‌های سلامت را کاهش و رضایتمندی مردم را افزایش داده‌اند

پرستاران پیگیر هزینه‌‍‌های سلامت را کاهش و رضایتمندی مردم را افزایش داده‌اند

معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: با اجرای طرح پرستار پیگیر در بیمارستانهای وزارت بهداشت هم اکنون افراد دارای 14 نوع بیماری مزمن پس از ترخیص به صورت تلفنی پیگیری می‌شوند، این طرح هم توجه به کرامت انسان را بیشتر کرده و هم هزینه‌های اقتصادی را کم کرده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری دکتر عباس عبادی در دیدار نوروزی مسئولان سازمان نظام پرستاری با دکتر مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی افزود: در چند سال گذشته در معاونت پرستاری وزارت بهداشت، سیستمی را با عنوان پرستاران پیگیری یا پیگیری کنندگان(Follow upers) راه ‌اندازی کردیم. با پنج بیماری مزمن شروع کردیم و اکنون به ۱۴ مورد رسیده است. بیماران مزمن که در حوزه فعالیت ما هستند بعد از ترخیص حداقل یک ماه تا یک سال پیگیری می‌شوند.

عبادی اضافه کرد: خوشبختانه بر اساس بررسی که انجام دادیم هم آورده اقتصادی آن زیاد است و هم خشنودی مردم زیاد شده است. چرا که مردم پس از ترخیص رها می‌شوند، اینکه با آنها تماس گرفته و احوالشان پرسیده می‌شود و به آنها آموزش هم داده می‌شود، هم کرامت انسانی افراد را نشان دادیم و هم اگر بررسی کنیم به لحاظ اقتصادی بسیار ارزشمند است. این استفاده از نیروهای حد واسط است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: برای این طرح از پرستارهای با تجربه‌ای که مشکل جسمی داشتند و نمی‌توانستند در آی‌سی‌یو یا بخش‌ها ... کار کنند استفاده کردیم. پرستار در دفتر می‌نشیند و با تلفن موضوع را پیگیری می‌کند. البته در حال مکانیزه کردن آن و استفاده از ظرفیت هوش مصنوعی هم هستیم.

نگاه تخصصی و درمان محور به سلامت،‌ رضایتمندی ایجاد نمی‌کند

وی ادامه داد: در حوزه پزشکی، پیراپزشکی و پرستاری اصالت همه گروه ها در پاسخگویی به نیاز مردم است، بیمارستان نمی‌سازیم که شغل ایجاد کنیم، هدف و نگاه حرفه‌ای به همه بخش های نظام سلامت خدمت رسانی مناسب به مردم است.

وی ادامه داد:‌ زمانی که مردم از محور گفتمان مسئولان چه در دولت، چه دولت و چه سازمان‌های حرفه‌ای در ساختار نظام سلامت کمرنگ شوند، متاسفانه هیچ انتهایی ندارد، چون به هر شکلی بخواهیم نظام پرداخت را مدیریت کنیم، بعید است رضایت کامل ایجاد شود، اما اگر هر فرد شاغل احساس کند خدمتی که انجام می‌دهد منجر به تحرک و پویایی کشور می‌شود و در حوزه سلامت، مردم محور برنامه ریزی ها باشند، خشنودی حاصل می شود.

عبادی اضافه کرد:‌ متاسفانه مدت‌ها است نگاه جامع‌نگر و جامعه محور به نظام سلامت کمرنگ شده است. نگاههای تخصصی از منظر تکنولوژی و افراط در تربیت نیروی انسانی متخصص و فوق تخصص به این موضوع دامن زده است. وقتی متخصص تربیت می‌کنیم باید برایش تخت و بیمار هم برای آن طراحی کنیم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت:‌ زمانی که نگاه درمانی باشد، ناخواسته رزق ما از بیماری و نه سلامت مردم به دست می‌آید. چه در حوزه پرستاری و چه در دیگر حوزه‌های نظام سلامت زمانی که می‌خواهیم خودمان را پررنگ کنیم، دغدغه‌هایی مانند مهاجرت و ... به میان می‌آید و در این میان مردم نادیده گرفته شده‌اند.

وی ادامه داد:‌ شاید توجه و بازگشت به نیروهای حد واسط مانند پزشک عمومی، ماماها، پرستاران و بهورزان که اکنون در نظام سلامت نادیده گرفته می‌شوند، بتواند مشکلات را کم کند و سرمایه گذاری اصیل تری باشد. اما سالهاست که سیاستگذاران نظام سلامت با این استدلال که خدمات سلامت باید فنی تر و تخصصی تر با شد، جایگاه نیروهای حد واسط را تضعیف کرده اند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود:‌ ظرف اقتصاد محدود است اما همه را به سمت درمان سوق داده‌ایم. توجه به نیروهای حد واسط باعث می‌شود سلامتی بیشتر تضمین شود. اگر بخوایم سبک زندگی سالم را توسعه دهیم این نیروها می‌توانند این کار را انجام دهند.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: