1404/01/26١١:٤٤
رئیس کل سازمان نظام پرستاری:
پرستاران در کمیسیونهای تخصصی پزشکی قانونی حضور مییابند
در دیدار رئیس کل سازمان نظام پرستاری با رئیس سازمان پزشکی قانونی بر افزایش همکاری دو سازمان تاکید و مقرر شد، پرستاران در همه کمیسیونهای پزشکی قانونی تخصصی مرتبط با حوزه پرستاری حضور داشته باشند.
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان در دیدار با دکتر عباس مسجدی رئیس سازمان پزشکی قانونی اظهار کرد: اخیراً ابلاغیهای به هیئتمدیرههای نظام پرستاری صادر شده که بهموجب آن، میتوانیم در هیئت مدیرههای متقاضی مراکز حل اختلاف و شوراهای صلح یاری ایجاد کنیم. این اقدام گام مهمی در راستای کاهش مراجعات پرستاران به قوه قضاییه برای حل اختلافات شغلی پرستاری خواهد بود.
وی افزود: جلساتی نیز با معاون دادستان کشور در حوزه نظارت بر خدمات پرستاری در منزل برگزار کردیم و در این دیدار اعلام کردیم که وضعیت نظارت بر خدمات پرستاری در منزل بسیار نامناسب است و باید نظارت در این بخش تقویت شود اکنون نیز با کمیسیون بهداشت در حال رایزنی هستیم و اعلام آمادگی کردهایم که سازمان نظام پرستاری آمادگی دارد در این حوزه نظارت بر مراکز مراقبت در منزل مسئولیت بپذیرد.
دکتر نجاتیان ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که با قوه قضاییه در حال پیگیری آن هستیم امنیت همکاران پرستار در مراکز درمانی است. در برخی استانها، بهطور هفتگی گزارشهایی از درگیری و ضرب و شتم پرستاران دریافت میشود و به نظر میرسد به همکاری بیشتری با قوه قضاییه برای کاهش خشونت علیه پرستاران و کادر درمان نیاز است.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: بنا بر درخواستی که از دادستان کل کشور داشتیم، ایشان به دادگستریها ابلاغ کردند که باید در بیمارستانها پلیس مستقر باشد.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته، با همکاری سازمان پزشکی قانونی و سازمان نظام پزشکی پنج دوره آموزشی در حوزه حقوقی برگزار شد. امسال نیز پیگیر برگزاری این دورهها خواهیم بود.
رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: پیشنهاد میشود برای پرستاران، دورههایی در مقطع کارشناسی ارشد با محوریت پرستاری قانونی طراحی شود. اکنون در حدود ۱۲رشته کارشناسی ارشد پرستاری در کشور در حال تربیت نیرو هستیم، از جمله رشته های ICU، CCU، بهداشت جامعه، سالمندی و اگر ظرفیت فراهم شود، با همکاری سازمان پزشکی قانونی میتوانیم رشته « پرستاری قانونی» را در مقطع کارشناسی ارشد راهاندازی کنیم و این افراد میتوانند در کمیسیونهای انتظامی و حقوقی نظام پزشکی برای پرونده های مربوط به پرستاران فعالیت کنند.
وی افزود: با گسترش فعالیت پرستاری، نیازمند کارشناسان رسمی دادگستری در حوزه پرستاری نیز هستیم. در حال حاضر، در گروه کارشناسان رسمی، رشتهای مختص پرستاری وجود ندارد. میتوان با تعریف یک زیرگروه تخصصی، کارشناسان پرستاری را با ضوابط قوه قضاییه تربیت کرد تا در صورت نیاز، در دادگاهها به عنوان کارشناس رسمی اظهارنظر کنند. این کار باعث کاهش مراجعه به کمیسیونهای پزشکی قانونی و تسریع در روند رسیدگی خواهد شد.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |