1404/01/27١٠:٠٥
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری:
دخالت مردم در درمان مصدومان تصادف از خود حادثه تلختر است
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: توجه به مسائل روانی و اجتماعی حوادث رانندگی بسیار مهم است گاهی تجمع در بیمارستان یا محل حادثه، دخالت در فرآیند درمان و پرخاشگری برای کادر درمان تلختر از حادثه تصادف است و عوارض جبران ناپذیری دارد.
مرتضی سپهریان در گفتگو با خبرنگار روابطعمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: تصادفات رانندگی معمولا به علت خستگی و بی احتیاطی راننده رخ می دهد اما یکی دیگر از مسائلی که در زمینه تصادفات باید به آن توجه داشته باشیم توجه به مسائل پس از حادثه است. اصل اول در این زمینه حفظ خونسردی است.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: بسیاری از مواقع شاهد واکنشهای شدید و حتی در بعضی موارد شاهد درگیری فیزیکی افراد آسیب دیده در تصادف با یکدیگر و حتی با کادر سلامت هستیم که این موارد شرایط حادثه را بدتر میکند.
اعلام دقیق آدرس محل تصادف به اورژانس در نجات افراد مهم است
سپهریان بیان کرد: موضوع دیگر دادن آدرس دقیق به مرکز اورژانس هنگام بروز حادثه است. بسیاری از مواقع همکاران فوریتهای پزشکی با بیمارستان و مرکز اورژانس ارتباط مستقیم دارند، اما آدرس اشتباه باعث شده همکاران دیر به صحنه برسند. دادن آدرس دقیق باعث جلوگیری از هدر رفت زمان میشود. هنگام تصادف زمان عامل تعیین کنندهای است.
تجمع مردم در محل تصادف کار نیروهای اورژانس را سخت می کند
وی گفت: موضوع دیگری که در موارد بسیاری با آن مواجه هستیم تجمع بی مورد در صحنه تصادف است. یکی از سختترین مشاغل کادر درمان فوریتهای پزشکی است چرا که با حادثه بهصورت مستقیم درگیر هستند. حوادثی هنوز کنترل نشده و حتی ممکن است حوادث ثانویه را هم به همراه داشته باشد. بر همین اساس همکاری با همکاران فوریتها پزشکی بسیار مهم است.
دخالت در درمان مصدومان تصادف، عوارض جبران ناپذیر دارد
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: باز کردن مسیر برای تردد آمبولانس، تجمع نکردن در صحنه تصادف و اجتناب از دخالت بیجا در امور درمان بسیار مهم است. بعضی مواقع دخالت در امور درمان فاجعهآمیز است. انتظار داریم مردمی که در لحظات اولیه در صحنه تصادف حضور دارند کمک حال همکاران اورژانس باشند نه اینکه با دخالتهای بیجا و اقدامات خودسرانه و غیر کارشناسی شرایط را بدتر کنند.
سپهریان ادامه داد: یک انتقال یا حرکت اشتباه در حوادث ترافیکی تبعات سنگین و غیر قابل جبرانی مثل فلج و معلولیت را به همراه دارد. توصیه ما به هموطنان این است که حتما در حوادث کمک کادر درمان باشند، اما در امور درمانی دخالت نکنند. یکی از بزرگترین کمکهایی که مردم میتوانند به کادر درمان کنند باز کردن مسیر در زمان حووادث است.
وی اضافه کرد: گاهی ماموران اورژانس برای رسیدن به مصدوم تصادف رانندگی باید از میان ترافیک و انبوه جمعیت عبور کنند. تجمع افراد و ماشینها باعث شده که ما به عنوان کادر اورژانس دیر به صحنه تصادف برسیم.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: در بیمارستان هم معمولا افرادی زیادی از نزدیکان افراد حادثه دیده تجمع میکنند. رسیدگی به افراد حادثه دیده زمانبر است و ارزیابی مداوم میخواهد. سوالات مکرر درباره وضعیت بیماری که هنوز ارزیابی او به پایان نرسیده و هنوز مشخص نشده که در چه وضعیتی قرار دارد زمان کادر درمان را تلف میکند. درمان بیمار زمانبر است. باید فرصت بدهند تا کارهایی که لازم است انجام شود.
سپهریان افزود: برای مثال یکی از موارد دخالت در امور درمان این است که یک نفر با یک آسیب جزئی از درد فریاد میزند و همه توقع دارند که به آن بیمار توجه شود، در صورتی که بیماری که در حال مرگ خاموش است و آسیب جدی تر دارد باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد.
وی گفت: تجمع در بیمارستان، دخالت در فرآیند درمان، پرخاشگری و این گونه مسائل بسیاری از مواقع برای کادر درمان تلختر از حادثه تصادف است.
آسیب دیدگان تصادفات باید حمایت روانی شوند
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: یکی از نیازهای جامعه در خصوص تصادفات که متاسفانه به آن توجه چندانی نمیشود، بهداشت روانی سوانح است. لزوم توجه به بهداشت روانی سوانح به شدت احساس میشود و هموطنانی که درگیر تصادف بوده اند باید از نظر روانی حمایت شوند.
وی گفت: حوادث ترافیکی یکی از دردناکترین و سنگینترین حوادث موجود در ایران و جهان است. سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان متاسفانه درگیر این موضوع و دچار آسیبهای جانی، بدنی و مالی میشوند. این موضوع جدای از اینکه تبعات فردی و خانوادگی دارد، تبعات اجتماعی زیادی هم به دنبال دارد.
سپهریان افزود: اختلالات روان شناختی پس از حادثه آسیبی است که بسیاری از افراد پس از تصادف با آن مواجه میشوند و لازم است برای کاهش این اختلالات با مراجعه به متخصصان سلامت روان اقدام شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: نکته مهم دیگر توجه به سلامت روان راننده و سرنشینان است. آستانه تحمل افراد در موارد مختلف متفاوت است. امروز هم با توجه به مشکلات اقتصادی که با آن مواجه هستیم متاسفانه آستانه تحمل بسیاری از مردم پایین آمده است. بنابراین لزوم توجه بیشتر به بهداشت روانی سوانح احساس میشود.
وی افزود: با این حال اولین اقدام پیشگیری از بروز تصادف است و فرهنگسازی میتواند کمک زیادی به جلوگیری از تصادف کند. پویش نه به تصادف که با همین هدف تشکیل شده اقدامی با ارزش در این زمینه است البته میزان موفقیت آن به میزان توجه همه افراد جامعه بستگی دارد و اینکه چقدر بهصورت عملی مردم در اجرای توصیه های مطرح شده همکاری کنند.
وی اظهار کرد: تصادف حادثهای غیرمنتظره و غافلگیر کننده است بنابراین اصل اول پیشگیری از وقوع آن است. همه افراد باید خود را ملزم به رعایت قوانین بدانند تا باعث حادثههای تلخ نشوند و خاطرات خوب زندگی و سفر را با یک خاطره تلخ تبدیل نکنند.
پویش نه به تصادف باید یک حرکت ملی شود
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد: همه دستگاهها، مسئولان و حتی افراد جامعه باید پای کار بیایند و هر اقدامی که میتوانند در این زمینه انجام دهند. پویش نه به تصادف یک حرکت اجتماعی یا شخصی نیست، یک حرکت جمعی است که با همراهی آحاد جامعه میتواند حرکت پیشگیرانه بسیار بزرگی را شکل دهد.
سپهریان اضافه کرد: هموطنان جدای از اینکه باید به فکر خود و خانواده باشند، باید به فکر انسانهای دیگر هم باشند که در تصادف دچار آسیب می شوند. تصادف جدای از اینکه آسیب زیادی به سلامت افراد وارد میکند برای سلامت جامعه و اقتصاد کشور هم آسیب می زند و هزینههای بسیار سنگینی در پی دارد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهررضا افزود: منطقه شهرضا چون در یک مسیر اصلی مواصلاتی جنوب به شمال کشور است با حادثههای تلخ گوناگونی مواجه است که خاطرات بدی برای هموطنانمان و کادر درمان ایجاد کرده است.
مهمترین عامل بروز تصادفات خستگی است
وی افزود: معمولا در مواجهه با حوادث ترافیکی مهمترین عامل خستگی رانندگان است. رانندهای که خسته است معمولا عکسالعمل کندتری دارد. در حالی که راننده باید همواره هوشیاری و توجه کامل به جلو و آمادگی برای عکس العمل مناسب داشته باشد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: بر اساس مشاهدات میدانی خستگی راننده، رعایت نکردن سرعت مناسب و بی توجهی به قواعد راهنمایی- رانندگی مهمترین عاملی است که به تصادف منجر می شود.
کودکان در حوادث رانندگی بیشتر آسیب می بینند
وی ادامه داد: در تصادفها بهویژه در پیکهای مسافرتی آسیبهای کودکان زیر هفت سال نیز به شدت زیاد است. کودکان در حوادث آسیبپذیری بیشتری دارند. آنها قدرت عکسالعمل یا نگهداشت خودشان را در حوادث ندارند و بهشدت آسیب میبینند.
وی ادامه داد: تصادف خاطرات تلخ زیادی دارد، خاطرات شیرینی هم از نجات بیماران داریم. نزدیکترین خاطره شیرینی که دارم مربوط به اواخر سال ۱۴۰۳ است. فردی با من تماس گرفت و خودش را معرفی کرد. ابتدا او را نشناختم، کمی که اطلاعات داد، یادم آمد که مصدوم یک حادثه ترافیکی بود که خیلی وضعیت نامناسب داشت. در بیمارستان اقدامات اولیه را انجام دادیم و او را به مرکز بالاتر برای درمان ارجاع دادیم. با اینکه وضعیت بدی داشت و احتمال بهبودش کاهش پیدا کرده بود، خوشبختانه بعد از هفت ماه خوشبختانه سلامتیش را بهدست آورده بود.
سپهریان گفت: امیدوارم با پویش نه به تصادف و اینکه جامعه به این نتیجه رسیده که به این موضع توجه کند، شاهد کاهش حوادث ترافیکی باشیم.
وی افزود: همچنین مردم به تجربه کادر درمان و پروتکلهای درمانی اعتماد کنند و اجازه دهند کادر درمان وظیفه خودشان را انجام دهند. اعتماد مردم به کادر درمان میتواند بیشترین تاثیر را داشته باشد. مطمئن باشید پرستاران و کادر درمان تجارب خوبی دارند و با تجربهای که دارند بهترین تصمیم را برای بیمار در وضعیتی که هست خواهند گرفت.
سپهریان گفت: از همه هموطنان می خواهم که به طور جدی به پویش نه به تصادف بپیوندند و توصیه های ایمنی را برای پیشگیری از تصادف رعایت کنند.

نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
| |
متن تصویر را وارد کنید: | |