1404/02/23١١:٠٧

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک:

پرستاران جایگاه‌ مدیریتی مناسبی در نظام سلامت ندارند

پرستاران جایگاه‌ مدیریتی مناسبی در نظام سلامت ندارند

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک گفت: امروز به قدری پرستار را در بخش درمان و محدوده کاری محدود کرده‌اند که مردم پرستار را به‌عنوان آمپول‌زن می‌شناسند. یکی از ضعف‌های پرستاری این است که پرستار را فقط در بخش درمان می‌شناسند و پرستاران جایگاه‌های مدیریتی مناسبی ندارند.

الهام امیری در گفتگو با خبرنگار روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: بسیاری از پرستاران تحصیلات کارشناسی ارشد یا دکترا دارند و حتی در سطح کارشناسی هم بسیار افراد توانمندی هستند و سواد مدیریتی و علمی آنها عالی است، اما جایگاهی در بخش‌های مدیریتی نظام سلامت ندارند.

وی ادامه داد: چرا پرستاران نمی توانند حتی مدیر داخلی بیمارستان باشند، امروز بیمارستانی داریم که مدیر داخلی آن کارشناس رشته ای مثل رادیولوژی است، چنین فردی برای پرستاران تصمیم گیری می کند، در حالی که پرستاران او را به عنوان مدیر قبول ندارند. حتی در جایگاه مدیریت بیمارستان هم شاهد حضور متخصصان حوزه‌های غیر پزشکی هستیم، اما پرستاران از این جایگاه محروم هستند.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک افزود: اگر شاهد حضور پرستاران در جایگاه‌های مدیریتی باشیم، پرستاران نشان می‌دهند که توانایی آنان فراتر از چیزی است که جامعه امروز پرستار را به‌ آن می‌شناسد.

کمبود نیرو فرصت آموزش را از پرستاران گرفته است

امیری اضافه کرد: در زمینه آموزش هم پرستاران با چالش‌های مختلفی درگیر هستند. کمبود نیرو باعث شده است به‌دلیل حجم کار بالا پرستاران فرصت مناسبی برای حضور در ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را نداشته باشند.

وی اظهار کرد: برای مثال همکاری داریم که به محض اینکه از اصفهان که محل تحصیل کارشناسی ارشد اوست ‌می‌رسد، مستقیم به‌دلیل اینکه شیفت شب دارد به بیمارستان می‌آید. یا همکار دیگری به‌دلیل شیفت‌های زیاد به‌رغم قبولی مجبور به انصراف شد. همکاری نکردن بیمارستان برای پرستارانی که می‌خواهند ادامه تحصیل دهند، کار را برای پرستاران سخت کرده است.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک بیان کرد: کمبود نیرو در اندیمشک به‌اندازه‌ای است که برای مثال در بخش نوزادان و اطفال با ۲۵ تا ۳۰ بیمار فقط دو پرستار دارد و حتی نیروی کمک پرستار و نیروی خدمات هم نداریم. در کنار آن امکانات برای پرستاران حتی در سطح جایگاه پرستاری هم نیست.

شیفیت های زیاد اجازه حضور پرستاران در کلاسهای آموزشی را نمی دهد

امیری گفت: کلاس‌های آموزشی خوبی در استان خوزستان برای پرستاران برگزار می‌شود، اما کمبود پرستار، شیفت‌های زیاد و خستگی همکاران باعث شده است پرستاران نتوانند از این کلاس‌ها استفاده کنند.

پرستاران متخصص تربیت نمی‌شوند

وی اضافه کرد: تخصصی شدن خدمات پرستاری می‌تواند به ارتقای جایگاه پرستاری کمک کند، ایده‌آل این است که پرستار از زمان تحصیل به‌صورت تخصصی برای بخش‌های مختلف مانند آی‌سی‌یو، نوزادان و ... تربیت شود، اما با وضعیت فعلی و کمبود شدید نیرویی که شاهد آن هستیم نمی‌توان به خدمات تخصصی پرستاری دست پیدا کرد.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک افزود: کمبود نیرو بر کیفیت خدمات معمول پرستاری برای بیماران هم تاثیر گذاشته است. زمانی که به‌دلیل کمبود نیرو پرستاری را که در حوزه آی‌سی‌یو تخصص ندارد فقط برای پر کردن شیف آی‌سی‌یو به آنجا می‌فرستیم، به‌طور قطع کیفیت خدمات کاهش پیدا می‌کند.

امیری ادامه داد: زمانی که پرستار را مدام در بخش‌های مختلف به‌کار می‌گیریم، هم کیفیت خدمات را پایین می‌آوریم و هم نیرو را خسته و فرسوده می‌کنیم.  برای مثال پرستار طرحی بسیار خوبی داشتیم که پس از اتمام طرح گفت به‌دلیل اینکه در همه بخش‌ها مدام در حال چرخش هستم دیگر نمی‌آیم و رفت. این موضوع هم باعث آسیب به بیماران آسیب می شود و هم سیستم نیروی خوب را از دست می‌دهد.

وی گفت: در آمریکا قانونی دارند که پرستار زمانی که فارق‌التحصیل می‌شود، دوره‌ای تخصصی برای او برگزار می‌شود، بعد از برگزاری آزمون پرستار را به همان بخشی که آموزش‌ آن را دیده است می‌فرستند و مدام او را بین بخش‌های مختلف نمی‌چرخانند. پرستار از این طریق هم دانش علمی و هم تجربه عملی در حوزه تخصص به‌دست می‌آورد و در نتیجه بیماران هم خدمات مناسب‌تری دریافت می‌کنند.

پرستاران، سازمان نظام پرستاری را قبول دارند، به همین دلیل توقعات زیاد است

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک بیان کرد: خوشبختانه نظام پرستاری برای پرستاران جا افتاده است و جای خوشحالی است که خواسته و توقع پرستاران از نظام پرستاری زیاد است. معنای آن این است که پرستاران نظام پرستاری قبول دارند که خواسته‌های خود را ارجاع می‌دهند، اما چالشی که داریم این است که نهادهای اجرایی مانند شبکه بهداشت و درمان و ... به نظام پرستاری پاسخگو نیستند.

امیری گفت: جایگاه نظام پرستاری باید به‌گونه‌ای تعریف شود که سازمان‌ها و نهادهای مختلف در قبال درخواست‌ها و مطالبات ملزم به پاسخگویی باشند تا بتواند به وظیفه صنفی خود بهتر عمل کند. متاسفانه محدودیتی‌هایی که هست باعث شده، نظام پرستاری نتواند آن گونه که باید پیگیری‌های لازم را انجام دهد.

وی ادامه داد: یکی از مواردی که امروز جامعه پرستاری با آن درگیر است ابهام در نظام بازتوزیع تعرفه است و به‌صورت سلیقه‌ای عمل می‌شود و متاسفانه به‌رغم پیگیری‌ها کسی پاسخگو نیست.

رئیس هیئت‌مدیره نظام پرستاری اندیمشک افزود: مشکلی که در اندیمشک با آن درگیر هستیم حذف بخشی از اضافه‌کار پرستاران است و  زحمت پرستاران در اضافه کاری به طور کامل محاسبه نشده است.

وی گفت: به عنوان مثال شاهدیم کارمندان شبکه بهداشت که روز جمعه یا روزهایی که به علت آلودگی هوا تعطیل است نمی‌آیند و با وجودی که شغل آنها مانند پرستاری سخت نیست بین 30 تا 175 ساعت اضافه کاری تشویقی می‌گیرند اما در مورد پرستاران حتی اضافه کاری اجباری را کامل پرداخت نمی‌کنند و بخشی از آن را حذف می‌کنند و این تبعیض باعث نارضایتی پرستاران شده است.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: