1404/02/27٢٢:١٢

معاون فنی و آموزش سازمان نظام پرستاری:

پیشگیری و درمان مناسب سکته مغزی نیازمند تربیت پرستاران متخصص استروک است

پیشگیری و درمان مناسب سکته مغزی نیازمند تربیت پرستاران متخصص استروک است

معاون فنی، آموزش و پژوهش سازمان نظام پرستاری گفت: ارائه خدمات مناسب به بیماران استروک و دچار سکته مغزی نیازمند تعلیم و تربیت پرستاران تخصصی استروک در کشور است که بتوانند در زمینه پیشگیری تا بازتوانی به بیماران و افراد در معرض سکته مغزی خدمات تخصصی ارائه کنند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری دکتر علی دادگری در سمینار یکروزه تازه‌های درمان استروک که به همت انجمن استروک ایران در محل بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد، بر لزوم نگرش چند رشته‌ای به مدیریت و درمان بیماری‌های مختلف از جمله استروک تاکید کرد.

وی ادامه داد: پرستاران در مراحل مختلف بیماری سکته مغزی از تشخیص اولیه سکته مغزی در منزل با علائمفلج و افتادگی صورت به صورت عدم تقارن در دو طرف صورت،افتادن اندام‌های فوقانی و تغییر نحوه صحبت و حتی قطع تکلم تا مراقبت‌های حین درمان مانند تزریق آلتپاز یا مراقبت‌های جراحی در آندرکتومی و بازتوانی و حفظ توانایی‌های بیمار در انجام فعالیت‌های روزمره نقش بسزایی در مدیریت و درمان این بیماری دارند و لازم است برنامه مدونی برای تربیت پرستار متخصص استروک در کشور پیاده سازی شود.

دکتر دادگری در این سمینار بر اهتمام سازمان نظام پرستاری کشور در کنار انجمن علمی پرستاری سلامت جامعه و سالمندی ایران و حمایت‌های معاونت پرستاری در تربیت نیروهای انسانی توانمند پرستاری تاکید کرد.

وی گفت: از سال‌ها قبل شرح وظایف پرستار تخصصی استروک در معاونت پرستاری تحریر و تصویب شده است و لازم است با اهتمام وزارت بهداشت اجرایی شود.

100 هزار پرستار در کشور کمبود داریم

معاون فنی، آموزش و پژوهش سازمان نظام پرستاری همچنین به کمبود نیروی انسانی پرستاری در کل دنیا اشاره کرد و گفت: بر اساس آخرین آمار حدود ۵.۸میلیون نفر پرستار در کل دنیا کمبود وجود دارد و در کشور ما برای رسیدن به کف استاندارد نیروی انسانی پرستاری حداقل به 100هزار پرستار جدید نیاز وجود دارد.

وی ادامه داد: کاهش نسبت پرستار به تخت که به شدت کمتر از استاندارد معمول داخلی کشوراست و به هیچ وجه قابل مقایسه با استانداردهای جهانی نیست موجب می شود‌ که جامعه و آحاد مردم از بهترین خدمات پزشکی و پرستاری که شایستگی آن را دارند برخوردار نباشند.

به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پرستاری، سکته مغزی یکی از شایعترین بیماری‌های غیر واگیر در جوامع است که در صورت غفلت و از دست دادن زمان در ارائه مراقبت‌های لازم در موارد حاد می‌تواند منجر به مورتالیتی و موربیدیتی بالا و تحمیل هزینه‌های هنگفت به نظام سلامت و خانواده بیمار شود.

با پیشرفت‌های علمی یک دهه اخیر انقلاب بزرگی در درمان بیماری سکته مغزی یا استروک به وجود آمده است که موجب نجات جان بسیاری از بیماران مبتلا می شود و از معلولیت و ناتوانی تعداد زیادی از مبتلایان پیشگیری می‌کند.

توجه سیاستگذاران نظام سلامت به موضوع سکته مغزی و تربیت نیروی انسانی پزشکی و پرستاری و توزیع عادلانه آنها در سراسر کشور می‌تواند اقدامی راهگشا برای حل این معضل باشد.


 
نسخه چاپي

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید: