1400/10/11١٤:٤٦
سرپرستار بخش نفرولوژی:
علل شایع بیماریهای کلیوی چیست؟/ هشدار نسبت به درمان خانگی سنگ کلیه
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به علل شایع بروز بیماریهای کلیوی هشدار داد: انجام درمانهای خانگی برای سنگ کلیه میتواند باعث جابجایی سنگ و بروز مشکلاتی در درمان آن شود.
مهشید پروین، سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش در گفت و گو با خبرنگار سازمان نظام پرستاری درباره علل شایع بروز بیماریهای کلیوی اظهار کرد: شایعترین علتی که منجر به بستری بیماران کلیوی در بیمارستانها میشود مشکلات کلیوی ناشی از ابتلا به بیماریهای دیابت و فشار خون بالا است که بیش از 85 درصد موارد بیماران را شامل میشود.
وی درباره تأثیر کرونا بر بروز مشکلات کلیوی نیز گفت مشکلات کلیه مانند ESRD (نارسایی کلیه) بعد از ابتلا به کرونا را نیز در دوران پاندمی کرونا در بین بیماران شاهد هستیم.
پروین درباره راهکار پیشگیری از بروز مشکلات کلیوی تأکید کرد: کنترل دیابت و فشار خون بالا، از همان مراحل اولیه بیماری، بهترین راهکار برای پیشگیری از بروز مشکلات کلیوی یا همان نفروپاتی است.
وی افزود: اگر بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند، قند خون خود را کنترل نکنند و به مراحل وخیم و حاد برسند، ممکن است دچار مشکلات کلیوی شوند و در آن زمان به فکر درمان میافتند در حالی که با یکسری اقدامات ساده مانند کنترل قند خون و پایش منظم فشار خون میتوان از بروز این مشکل پیشگیری کرد.
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش با تأکید بر اینکه پیشگیری از بیماریهای کلیوی بهتر از درمان آنهاست؛ تصریح کرد: درمان، هزینههای بیشتری نسبت به پیشگیری دارد؛ همچنین ابتلا یک فرد به بیماری کلیوی ممکن است باعث از کار افتادگی فرد و بروز مشکلات اقتصادی شود؛ بنابراین افراد باید از رژیم غذایی مناسب و داروهای تجویز شده توسط پزشک پیروی کنند و به طور مرتب تحت نظر پزشک باشند.
پروین با بیان اینکه افرادی که دیابت و فشار خون بالا دارند باید هر 6 ماه یکبار به پزشک مراجعه کنند؛ متذکر شد: بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت یا فشارخون به طور مرتب به پزشک مراجعه نمی کنند. آنان باید دستور دارویی و رژیم غذایی تعیین شده را به مدت چند سال رعایت کنند و در بازه های زمانی مشخص به پزشک مراجعهکنند اما اغلب زمانی مراجعه میکنند که مشکلی برای آنها پیش میآید.
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش درباره علائم عمده مشکلات کلیوی بیان کرد: علائم شایع مشکلات کلیوی که افراد باید به آن توجه کنند شامل ورم دستها و پاها، تورم صورت و زیرچشمها، اضافه وزن بدون دلیل، خستگی، تنگی نفس، خارش بدن، کاهش ادرار یا زیاد شدن آن، تغییر رنگ ادرار، درد کلیه و پهلوها است؛ این علائم میتواند زنگ خطری به حساب بیاید که افراد در صورت مشاهده آن باید به پزشک مراجعه کنند.
وی درباره شیوه تشخیص زودهنگام بیماریهای دیابت و فشارخون تصریح کرد: انجام یک آزمایش کلی به همه افراد توصیه میشود؛ همچنین افرادی که سابقه ابتلای خانوادگی به فشار خون و دیابت و مشکلات کلیوی داشتهاند باید حداقل به صورت سالانه، یکبار بررسی شوند تا در صورت بالا بودن چربی، قند و فشار خون، سریعاً آن را درمان کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که «آیا همه بیماران دیابتی دچار عوارض ناشی از بیماری میشوند؟» گفت: این مسئله بستگی به نوع دیابت فرد دارد اما به طور کلی افرادی که قند و فشار خون کنترل شده دارند عموماً دچار نفروپاتی نمیشوند و درگیری کلیوی پیدا نمیکنند. به افراد مبتلا به دیابت و فشار خون توصیه میکنیم که وضعیت خود را به صورت مداوم پایش و قند و فشار خون خود را با رژیم غذایی مناسب و داروهای تجویز شده کنترل کنند.
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش درباره فرآیند تشخیص و درمان بیماریهای کلیوی نیز توضیح داد: افرادی که به درمان بیماریهای کلیوی نیاز پیدا میکنند درمرحله اول باید تعدادی آزمایش، سونوگرافی و اقدامات تشخیصی که پزشک برای آنها درخواست میکند را انجام دهند و وقتی در بخش نفرولوژی بیمارستان بستری میشوند به آنها رژیم غذایی متناسب با شرایط و بیماریشان داده میشود، برای مثال اگر فشار خون بالا داشته باشند رژیم غذایی آنها کم نمک و کم چرب خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه رعایت دستورات دارویی و آموزش هایی که پرستاران به آنها ارائه میکنند کمک شایانی به بهبود وضعیت بیماران میکند؛ گفت: پرستاران بخش نفرولوژی درباره رژیم غذایی، داروهای مصرفی و تغییر سبک زندگی نکات ساده ولی مهمی را به بیماران آموزش می دهند که رعایت آنها میتواند باعث ارتقای کیفیت زندگی این بیماران شود و از بسیاری از عوارض پیشگیری میکند.
املاح آب عامل بیماری های کلیوی
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش با اشاره به شیوع سنگ کلیه در مناطقی از کشور تصریح کرد: عمده افرادی که دچار سنگ کلیه میشوند و عوارض بیماری های کلیوی را متحمل میشوند در نقاطی از کشور زندگی میکنند که آبهای دارای املاح را مصرف میکنند.
وی با اشاره به علائم سنگ کلیه تشریح کرد: سنگ کلیه علائمی دارد که شامل درد پهلوها، دردهای ناحیه کلیهها، گاهی اوقات درد ناحیه شکم که درد شدیدی است؛ دفع خون در ادرار، کم شدن ادرار یا زیاد شدن آن است و این علامتها می تواند از نشانههای هشدار نسبت به بروز سنگ کلیه باشد.
وی با اشاره به درمانهای خانگی سنگ کلیه هشدار داد: از مردم تقاضا داریم که در صورت مشاهده کردن این علائم، از انجام درمانهای خانگی و اقدامات خودسرانه پرهیز کنند زیرا ممکن است باعث وخامت حال بیمار شود. اگر هریک از این علائم در بدن افراد بروز کرد به پزشک مراجعه کنند؛ پزشک با استفاده از اقدامات تشخیصی مانند سونوگرافی، نوع و محل قرار گرفتن سنگ کلیه را تشخیص میدهد.
سرپرستار بخش نفرولوژی و پیوند کلیه بیمارستان شهدای تجریش ادامه داد: جنس سنگ کلیه و محل قرارگیری آن در درمان مهم است؛ در حالی که در درمان خانگی سنگ کلیه، فرد نمیداند که سنگ کلیه در کدام قسمت و از چه نوعی است ممکن است در صورتی که درمان خانگی انجام شود سنگ کلیه در جای دیگری گیر کند که کار پزشک را برای درمان سنگ کلیه سختتر خواهد کرد.
نسخه چاپي
برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |